Bygg- och anläggningsprogrammet Målare

Vill du jobba med något kreativt och varierande efter studenten där du får träffa mycket människor? Då kommer jobbet som målare att passa dig.

Föremål som representerar måleri ligger utlagda på mörkt trä.

Ikon i form av en pensel. Om inriktningen måleri

Bygg- och anläggningsprogrammets inriktning måleri ger dig all kunskap som behövs för att kunna börja jobba som målare direkt efter studenten. Måleriyrket passar dig som gillar att arbeta fysiskt med hela kroppen och tycker om att träffa människor. Du får ett varierande arbete där du kan välja att specialisera dig inom det du tycker är roligt.

Under utbildningen kommer du att få lära dig att använda olika verktyg och tekniker som behövs för att måla, spackla, väva och tapetsera på olika material och miljöer. Vid skolstart får du en uppsättning arbetskläder att använda i skolan och på din praktikplats. I årskurs två får du även en målarlåda med komplett verktygsutrustning. För att du ska få ut det mesta av din utbildning blandar vi även in praktiska moment i de teoretiska ämnena. På en mattelektion kan vi exempelvis öva på att räkna ut hur mycket tapet som kommer krävas för ett projekt.

Högskolebehörighet:
Grundläggande högskolebehörighet ingår i alla yrkesprogram på gymnasiet. Det innebär att du inte behöver välja till några kurser för att bli behörig till vissa utbildningar på högskola eller universitet. Du kan välja bort kurserna som ger högskolebehörighet om du känner att det inte är något för dig.

Framtida yrken

  • Målare

Övrig info

  • Program: Bygg- och anläggningsprogrammet
  • Inriktning: Måleri
  • Programkod: BAMAL

APL & Lärling Vi varvar teori och praktik under hela utbildningen!

På gymnasiet kallas praktik för APL (arbetsplatsförlagd lärande). Alla som läser inriktningen måleri hos oss kommer att vara ute på APL i minst 15 veckor under sin gymnasietid. På vissa av våra skolor kan man också välja att läsa som lärling, då är man som elev ute på APL minst 50% av sin utbildning.

Målerielev på Praktiska målar ett innertak med en lång roller.

Andra inriktningar inom Bygg och anläggning

Kolla in alla andra inriktningar på bygg- och anläggningsprogrammet på Praktiska Gymnasiet.

Var detta inte för dig?

Alla drömmer inte om att jobba med samma sak och tur är väl det! Klicka på knappen för att se alla andra utbildningar som du kan läsa hos oss.