Naturbruksprogrammet Djur­vårdare

Tycker du om djur och vill lära dig mer om deras beteenden? Då kommer jobbet som djurvårdare passa dig.

Föremål som representerar djurvård ligger utlagda på mörkt trä.

Ikon i form av en hund. Om djurvård

Naturbruksprogrammets inriktning djurvård på gymnasiet är en spännande och varierande utbildning som passar dig med ett stort intresse för djur och natur. Under utbildningen kombineras teoretiska kunskaper och praktiska färdigheter för att förbereda dig för olika yrken inom djurvård och lantbruk.

Under utbildningen kommer du att få en bred förståelse för djurs beteende, hälsa, skötsel och välbefinnande. Du lär dig även om olika djurslag, deras behov och hur man skapar hållbara och trygga miljöer för dem. Utbildningen fokuserar på att utveckla din förmåga att arbeta ansvarsfullt och etiskt gentemot djur.

Djurskydd och hållbarhet är två viktiga aspekter som betonas inom utbildningen. Du kommer att få lära dig att identifiera och hantera olika utmaningar som kan uppstå inom djurvård och hur man arbetar för att säkerställa välbefinnandet för djur samtidigt som man bevarar och respekterar naturens balans.

Att utbilda sig till djurvårdare på gymnasiet öppnar dörrar till en spännande och meningsfull karriär för dig som har en passion för djur och natur.

Högskolebehörighet:
Grundläggande högskolebehörighet ingår i alla yrkesprogram på gymnasiet. Det innebär att du inte behöver välja till några kurser för att bli behörig till vissa utbildningar på högskola eller universitet. Du kan välja bort kurserna som ger högskolebehörighet om du känner att det inte är något för dig.

Framtida yrken

  • Djurskötare inom lantbruk, Djurvårdare, Hundskötare, Hästskötare

Övrig info

  • Program: Naturbruksprogrammet
  • Inriktning: Djurvård
  • Programkod: NBDJU

APL & lärling Vi varvar teori och praktik under hela utbildningen!

På gymnasiet kallas praktik för APL (arbetsplatsförlagd lärande). Alla som läser inriktningen djurvård hos oss kommer att vara ute på APL i minst 15 veckor under sin gymnasietid. På vissa av våra skolor kan man också välja att läsa som lärling, då är man som elev ute på APL minst 50% av sin utbildning.

Elever som läser djurvård som rastar hundar på skolan.

Andra inriktningar inom Naturbruk

Kolla in alla andra inriktningar på Naturbruksprogrammet på Praktiska Gymnasiet.

Var detta inte för dig?

Alla drömmer inte om att jobba med samma sak och tur är väl det! Klicka på knappen för att se alla andra utbildningar som du kan läsa hos oss.