×
 

Hoppa till innehållet

Praktiska Gymnasiet i Malmö

På våra tre gymnasieskolor i Malmö, Malmö City, Malmö Limhamn och Malmö Norra kan du välja mellan ett brett utbud av yrkesprogram inom flera olika områden. Alla våra utbildningar är anpassade för att ge dig den bästa möjliga starten på din karriär efter studenten.

Malmö
City

Till Praktiska Gymnasiet Malmö City

Praktiska Gymnasiet Malmö City ligger på Industrigatan 15 i hela nya lokaler och det är lätt att ta sig med kollektivtrafik. Hos oss får du en blandning av teori och praktik vilket ger dig värdefulla kontakter från arbetslivet. På vår skola har vi små klasser vilket gör att lärarna kan ge dig som elev personlig vägledning och stöd under dina studier.

Malmö
Limhamn

Till Praktiska gymnasiet Malmö Limhamn

Praktiska Gymnasiet Malmö Limhamn ligger på Krossverksgatan 34. Hos oss finns en speciell gemenskap som genomsyrar hela skolan, där alla känner alla. Våra lärare anpassar utbildningen efter eleverna och ser till att alla känner sig sedda och hörda för att du ska lyckas nå dina mål.

Malmö
Norra

Till Praktiska gymnasiet Malmö Norra

Praktiska Gymnasiet Malmö Norra ligger i Segevång norr om Malmö på Strömgatan 13. Hos oss har vi fräscha lokaler, nyligen renoverade verkstäder, öppna ytor och ett eget gym för din trivsel och hälsa. Här får du en trygg studiemiljö med engagerade lärare som ser varje individ och där teori och praktiskt arbete varvas.

Praktik (APL)

Oavsett vilken av våra gymnasieskolor i Malmö, City, Limhamn eller Norra som du väljer kommer du att ha mycket praktik under din gymnasietid. På gymnasiet kallas praktik för arbetsplatsförlagt lärande (APL). Alla som läser ett yrkesprogram hos oss har APL i minst 15 veckor och då är du ute på en arbetsplats och får möjligheten att öva på ditt framtida yrke i verkliga situationer tillsammans med din handledare på plats.

Tre elever på Praktiska som tittar in i kameran