Fordons- och transportprogrammet Snöskoter/
ATV/MC-mekaniker

Är du intresserad av snöskotrar, motorcyklar och andra fordon? Då kommer vår yrkesutgång Snöskoter/ATV/MC-mekaniker passa dig!

Föremål som representerar personbil ligger utlagda på mörkt trä.

Ikon i form av en personbil. Om Snöskoter/ATV/MC-mekaniker

Snöskoter/ATV/MC-mekaniker blir du genom att läsa inriktningen personbil på fordon- och transportprogrammet hos oss på Praktiska Gymnasiet Skellefteå. Utbildningen passar dig som är intresserad av fordon och vill ha ett varierande yrke i framtiden. Du kommer få lära dig om reparation och service av lätta fordon, felsökning och säkerhetssystem.

På Fordons-och transportprogrammet med inriktning personbil finns en yrkesutgång mot snöskoter samt ATV- och motorcykelteknik. ATV står för All terrain Vehicle och innebär att du lär dig om funktion, service och underhåll samt felsökning och reparationer av ATV och motorcyklar samt deras tilläggsutrustning.

Högskolebehörighet:
Grundläggande högskolebehörighet ingår i alla yrkesprogram på gymnasiet. Det innebär att du inte behöver välja till några kurser för att bli behörig till vissa utbildningar på högskola eller universitet. Du kan välja bort kurserna som ger högskolebehörighet om du känner att det inte är något för dig.

Framtida yrken

  • Personbilsmekaniker, MC-mekaniker, Snöskoter-mekaniker, ATV-mekaniker

Övrig info

  • Program: Fordons- och transportprogrammet
  • Inriktning: Personbil
  • Programkod: FTPER

APL & lärling Vi varvar teori och praktik under hela utbildningen!

På gymnasiet kallas praktik för APL (arbetsplatsförlagd lärande). Alla som läser inriktningen personbil hos oss kommer att vara ute på APL i minst 15 veckor under sin gymnasietid. På vissa av våra skolor kan man också välja att läsa som lärling, då är man som elev ute på APL minst 50% av sin utbildning.

Elev på personbil arbetar på ett fordon med ett verktyg, det slår gnistor.

Skolor som har den här utbildningen

Andra inriktningar inom Fordon och transport­

Kolla in alla andra inriktningar på fordons- och transportprogrammet på Praktiska Gymnasiet.

Var detta inte för dig?

Alla drömmer inte om att jobba med samma sak och tur är väl det! Klicka på knappen för att se alla andra utbildningar som du kan läsa hos oss.