Introduktionsprogram Yrkes­introduktion

Saknar du nödvändiga betyg för ett yrkesprogram? Yrkesintroduktion erbjuder yrkesinriktad utbildning för att underlätta inträde i yrkesprogram eller arbetslivet.

Föremål som representerar Praktiska Gymnasiets yrkesprogram ligger utlagda på mörkt trä.

Ikon i form av en linjal och penna. Om Yrkes­introduktion

Introduktionsprogrammet yrkesintroduktion (IMY) vänder sig till dig som inte har de godkända betyg från grundskolan som krävs för behörighet till ett nationellt yrkesprogram. Målet är att du ska få en yrkesinriktad utbildning för att du ska kunna söka något av våra yrkesprogram eller underlätta för dig att kunna etablera dig på arbetsmarknaden.

När är jag behörig till yrkesintroduktion?
Du är behörig till yrkesintroduktion om du saknar de godkända betyg som krävs för att söka till ett yrkesprogram.

Hur söker jag yrkesintroduktion?
Om du riskerar att inte bli behörig till ett nationellt program är det viktigt att du har minst ett introduktionsprogram i din ansökan. Prata med studie- och yrkesvägledaren på din grundskola om du är osäker på vilket introduktionsprogram som är bäst för dig. Du söker till våra introduktionsprogram via gymnasieantagningen.

Praktik (APL)

Du som läser ett introduktionsprogram hos oss på Praktiska Gymnasiet kommer att vara ute på APL (arbetsplatsförlagt lärande) på ett riktigt företag under utbildningstiden. Mängden APL varierar eftersom din studieplan är anpassad efter dig och de kurser som du läser.

Två elever på Praktiska Gymnasiet sitter vid ett bord.

Andra inriktningar inom Introduktions­program

Kolla in alla andra inriktningar på introduktionsprogrammet på Praktiska Gymnasiet.

Var detta inte för dig?

Alla drömmer inte om att jobba med samma sak och tur är väl det! Klicka på knappen för att se alla andra utbildningar som du kan läsa hos oss.