[wpdreams_ajaxsearchlite]

EUROPRAKTISKA ERASMUS

Som elev på vår skola har du möjlighet att göra praktik i Italien, Spanien, Frankrike eller Tyskland.

Praktiken brukar vara cirka tre veckor upp till tre månader. Under tiden kommer du att lära dig mycket om dig själv och ditt blivande yrke. Du behöver inte betala för resa, boende, mat eller support på platsen då vi samarbetar med ERASMUS+. Vi samarbetar bl.a. med Ferrari Racing och femstjärniga hotell i Venedig.

Grand Canal i Venedig i solnedgång

Vill du göra praktik utomlands?

Elever kan göra utlandspraktik vid företag, oftast kring tre veckor där du lär dig mycket om dig själv och ditt jobb. Även praktiktider kring tre månader kan erbjudas, för dig som inte får ett fast jobb direkt efter skolan. Då kan du få praktisera och på det viset lära dig mer och kanske få ett arbete i Sverige eller något av länderna vi arbetar i.

Vi har även ett projekt för personal där du som är sugen kan jobbskugga kollegor i ett av de fyra länderna. På det viset utvecklas du som yrkesperson och människa, samtidigt kan du ge dina elever en ännu bättre utbildning.

Sugen på att söka? Kontakta skolan du är intresserad av för mer information!

Projekten finansieras inom ramen för ERASMUS+ via Europeiska Unionen vilket gör att du inte behöver betala för resor, boende, mat eller support på platsen.

Du tas om hand av våra samarbetspartners och de är av högsta kvalitet. De väntar på att du kommer så passa på att söka!

Eramus logotyp

Tove gör sin praktik i Venedig

Våra elever på utlandspraktik

Här kan du läsa ett repotage om Belal och Saga som varit på utlandspraktik.

Se alla elevberättelser