Försäljnings- och serviceprogrammet Försäljning och service

Är du nyfiken på att arbeta inom inköp, försäljning och marknadsföring? Då ska du välja försäljning och service!

Föremål som representerar Försäljning- och serviceprogrammet ligger utlagda på mörkt trä.

Ikon i form av en kungvagn. Om försäljning och service

Försäljning- och service ger dig en bred utbildning där du kommer lära dig och utvecklas inom bland annat försäljning, inköp och service. Om du tycker att det är roligt att möta människor och vill jobba inom en bransch som ständigt utvecklas kommer utbildningen att passa dig perfekt.

Hos oss på Praktiska Gymnasiet får du lära dig branschen på riktigt genom att vi blandar teori med praktik. Det du lär dig i skolan får du sedan öva på ute på en arbetsplats. Handelsbranschen utvecklas ständigt och därför är tiden du gör ute på en arbetsplats viktig för att du ska få de senaste relevanta kunskaperna om yrket. Du får också möjlighet att knyta goda kontakter inom branschen vilket i många fall leder till fortsatt jobb efter studenten.

Du kommer få lära dig att hantera digitala medier och presentationsteknik. Andra centrala ämnen för utbildningen är servicekunskap, praktisk marknadsföring och personlig försäljning.

Högskolebehörighet:
Grundläggande högskolebehörighet ingår i alla yrkesprogram på gymnasiet. Det innebär att du inte behöver välja till några kurser för att bli behörig till vissa utbildningar på högskola eller universitet. Du kan välja bort kurserna som ger högskolebehörighet om du känner att det inte är något för dig.

Framtida yrken

  • Butikssäljare, Marknadsförare, Varumottagare

Övrig info

  • Program: Försäljnings- och serviceprogrammet
  • Programkod: FSFOR

APL & Lärling Vi varvar teori och praktik under hela utbildningen!

På gymnasiet kallas praktik för APL (arbetsplatsförlagd lärande). Alla som läser försäljning och service hos oss kommer att vara ute på APL i minst 15 veckor under sin gymnasietid. På vissa av våra skolor kan man också välja att läsa som lärling, då är man som elev ute på APL minst 50% av sin utbildning.

Elev på försäljning och service använder en limpistol.

Var detta inte för dig?

Alla drömmer inte om att jobba med samma sak och tur är väl det! Klicka på knappen för att se alla andra utbildningar som du kan läsa hos oss.