Naturbruksprogrammet Hästskötare

Drömmer du om att få arbeta med hästar i framtiden? Då är inriktningen hästhållning en passande utbildning för dig!

Föremål som representerar hästhållning ligger utlagda på mörkt trä.

Ikon i form av en hästsko. Om hästhållning

Naturbruksprogrammets inriktning hästhållning kommer ge dig goda kunskaper för ett yrkesliv inom hästbranschen. Du utbildas inom en bransch som efterfrågar arbetskraft och där möjligheterna till jobb efter studenten är mycket goda.

Under utbildningen kommer du att förberedas både teoretiskt och praktisk för att arbeta inom hästnäringen. Du får stor kunskap kring hästar som varvas med praktisk träning i ridning, körning och hästhantering. Du får även lära dig att leda och förmedla kunskap till andra.

Hästnäringen är en spännande bransch som är i ständig rörelse framåt där du har möjlighet att utvecklas inom sportens olika områden. För att möta den ökade efterfrågan inom hästsporten behövs personal som är väl förberedd för utmaningen och som älskar att arbeta med hästar och människor.

Högskolebehörighet:
Grundläggande högskolebehörighet ingår i alla yrkesprogram på gymnasiet. Det innebär att du inte behöver välja till några kurser för att bli behörig till vissa utbildningar på högskola eller universitet. Du kan välja bort kurserna som ger högskolebehörighet om du känner att det inte är något för dig.

Framtida yrken

  • Hästskötare

Övrig info

  • Program: Naturbruksprogrammet
  • Inriktning: Hästhållning
  • Programkod: NBHAT/NBHAT0L

APL & lärling Vi varvar teori och praktik under hela utbildningen!

På gymnasiet kallas praktik för APL (arbetsplatsförlagd lärande). Alla som läser inriktningen hästhållning hos oss kommer att vara ute på APL i minst 15 veckor under sin gymnasietid. På vissa av våra skolor kan man också välja att läsa som lärling, då är man som elev ute på APL minst 50% av sin utbildning.

Elev på hästhållning borstar en hästs man i ett stall.

Här kan du läsa till hästskötare

Andra inriktningar inom Naturbruk

Kolla in alla andra inriktningar på Naturbruksprogrammet på Praktiska Gymnasiet.

Var detta inte för dig?

Alla drömmer inte om att jobba med samma sak och tur är väl det! Klicka på knappen för att se alla andra utbildningar som du kan läsa hos oss.