Fordons- och transportprogrammet Fordon och transport i Stockholm Liljeholmen

På yrkesprogrammet fordon och transport får du lära dig om olika fordon som bilar, lastbilar och andra mobila maskiner. Fordonsbranschen utvecklas hela tiden och det är ett brett program som kommer ge dig många spännande utmaningar i arbetslivet. Du får lära dig att vara serviceinriktad och arbeta i en fordonsverkstad med mekanik, teknik och datorer. Efter studenten kan du bland annat jobba som mekaniker, lackerare eller lastbilschaufför.

Föremål som representerar Fordons- och transportprogrammet ligger utlagda på mörkt trä.

Inriktningar på programmet

Kolla in alla inriktningar som du kan läsa på fordons- och transportprogrammet hos oss på Praktiska Gymnasiet Stockholm Liljeholmen.

Att läsa som lärling

På gymnasiet kallas praktik för APL (arbetsplatsförlagt lärande) och det är en viktig del av alla yrkesprogram. Alla elever hos oss läser som lärlingar, vilket innebär att minst 50% av din gymnasietid är APL. Som lärling får du öva på och utveckla dina yrkeskunskaper i riktiga arbetsmiljöer och du kan dessutom få 1000kr extra i månaden från CSN.

Tre elever på fordon och transport meckar med en personbil.

Var detta inte för dig?

Alla drömmer inte om att jobba med samma sak och tur är väl det! Klicka på knappen för att se alla andra utbildningar som du kan läsa hos oss.