×
 

Hoppa till innehållet

Allt du behöver veta om Praktiska Stockholm Liljeholmen

Praktiska Gymnasiet Stockholm Liljeholmen har ett centralt läge i Stockholm, med enkel tillgång till kollektivtrafiken. Hos oss erbjuds lärlingsutbildning på alla våra program vilket ger dig möjlighet att sätta teoretiska kunskaper direkt i praktiken. Inte minst vårt BYN-certifierade bygg- och anläggningsprogram. Vår skola präglas av gemenskap och trygghet, där eleverna och lärarna känner varandra.Lärarna är dedikerade till din framgång och ser varje individ.

Elever på vård och omsorg lär sig HLR

Som elev hos oss får du

 • Grundläggande högskolebehörighet

  Hos oss kan du ta studenten med både en yrkesexamen och grundläggande högskolebehörighet. Behörigheten går att välja bort om du bara vill fokusera på dina yrkeskurser.

  Icon som föreställer en skola
 • PraMa - praktisk matte

  Yrkeslärare och matematiklärare planerar undervisningen tillsammans, och uppgifterna är mer anpassade till kommande yrkesval. Praktisk matte helt enkelt!

  Icon som föreställer olika matteverktyg
 • Lärling

  Hos oss läser alla elever som lärling. Det innebär att hälften av din utbildningstid är ute på en arbetsplats (APL). Som lärling får du också 1000 kronor extra i månaden av CSN.

  Icon som föreställer två personer.

Våra program

På Praktiska Gymnasiet Stockholm Liljeholmen erbjuder vi yrkesprogram som förbereder dig för arbetslivet direkt efter studenten. Kolla in alla våra program och se om du hittar ditt drömyrke hos oss!

Att läsa som lärling

På gymnasiet kallas praktik för APL (arbetsplatsförlagt lärande) och det är en viktig del av alla yrkesprogram. Alla elever hos oss läser som lärlingar, vilket innebär att minst 50% av din gymnasietid är APL. Som lärling får du öva på och utveckla dina yrkeskunskaper i riktiga arbetsmiljöer och du kan dessutom få 1000kr extra i månaden från CSN.

Tre elever håller om varandra och kollar in i kameran
 • Praktiska Liljeholmen är en väldigt trygg skola som har sitt största fokus på eleverna

  Miranda Elev, Praktiska Gymnasiet Stockholm Liljeholmen

Vanliga frågor

Här har vi samlat svaren på de vanligaste frågorna om vår skola. 

 • Våra elever har matkort och kan välja var de vill äta bland ett urval av närliggande restauranger. De kan också välja att äta lunch i den gemensamma matsalen som vi delar med andra gymnasieskolor i området.

 • Den närmaste hållplatsen till skolan med kollektivtrafik är Liljeholmen.

 • Det går ca. 390 elever hos oss på Praktiska Liljeholmen.

Hittar du inte svaret på din fråga?

Om du har frågor eller funderingar är du välkommen att kontakta oss.