Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Informationen uppdateras kontinuerligt.

[wpdreams_ajaxsearchlite]

Om Praktiska Liljeholmen

Praktiska Gymnasiet Stockholm Liljeholmen är en kreativ skola med kunskap och entreprenörskap i fokus. Vi erbjuder flera yrkesprogram som ger dig möjlighet att välja program utifrån dina intressen.

Hos oss sker hälften av din utbildning på skolan och övrig tid på en arbetsplats, så kallat arbetsplatsförlagt lärande (APL). Du får möjlighet att pröva och öva i en yrkesmiljö som förbereder dig för livet efter skolan. Få ett försprång ut i arbetslivet med erfarenhet på CV:t, referenser och inte minst kunskaper inom ett yrke du är intresserad av.

Vi är en mindre skola där alla känner alla vilket bidrar till en positiv stämning bland både elever och personal. Rektorn och lärarna vet vem du är, vilken inriktning du går och vad du har för intressen. För bästa möjliga start på dagen bjuder vi på frukost varje morgon innan lektionerna börjar.

BYN Förstklassigskola

Förstklassig skola – BYN

Vi är en branschrekommenderad skola av BYN (Byggnadsindustrins Yrkesnämnd) som består av representanter från Byggnads, Sveriges Byggindustrier, Maskinentreprenörerna och SEKO.

Ikon på fem personer från halvbild.

Gemenskap

Vi uppmuntrar till en miljö där elever umgås över programgränser och årskullar.

Ikon som ska likna en dörr som öppnas

APL

Hos oss har du minst 15 veckors APL (arbetsplatsförlagt lärande). Läser du som lärling är hälften av din skoltid APL.

Möjlighet till Högskolebehörighet

På vår skola går du ut med en yrkesexamen men har även möjlighet till fortsatta studier. Genom det individuella valet kan din studieplan anpassas för att ge grundläggande högskolebehörighet. Vårt samlade team på skolan vill hålla alla dörrar öppna för dig. Vi möter dig där du är i livet och hjälper dig att planera din studietid efter dina mål och behov.

Varmt välkommen till oss!

Tjej tapetserar

Öppet hus i Stockholm Liljeholmen

Välkommen att besöka oss på öppet hus. Vi finns på Mejerivägen 2.
Har du frågor inför ditt besök? Kontakta rektor Jessica Samuelsson på: 070-293 80 79 eller mejla: jessica.samuelsson@praktiska.se

— onsdag —
25 november
17.00-19.00
— onsdag —
20 januari
17.00-19.00
— onsdag —
21 april
17.00-19.00

Vill du bli påmind inför öppet hus?

Gör en intresseanmälan så skickar vi en sms-påminnelse inför våra öppna hus.

Gör en intresseanmälan här