[wpdreams_ajaxsearchlite]

Om Praktiska Liljeholmen

Praktiska Gymnasiet Stockholm Liljeholmen är en kreativ skola med kunskap och entreprenörskap i fokus. Vi erbjuder flera yrkesprogram som ger dig möjlighet att välja program utifrån dina intressen.

Hos oss sker hälften av din utbildning på skolan och övrig tid på en arbetsplats, så kallat arbetsplatsförlagt lärande (APL). Du får möjlighet att pröva och öva i en yrkesmiljö som förbereder dig för livet efter skolan. Få ett försprång ut i arbetslivet med erfarenhet på CV:t, referenser och inte minst kunskaper inom ett yrke du är intresserad av.

Vi är en mindre skola där alla känner alla vilket bidrar till en positiv stämning bland både elever och personal. Rektorn och lärarna vet vem du är, vilken inriktning du går och vad du har för intressen. För bästa möjliga start på dagen bjuder vi på frukost varje morgon innan lektionerna börjar.

Utlandspraktik

Du kan söka praktik i Italien, Spanien, Frankrike eller Tyskland genom projektet ERASMUS. Vi samarbetar bl.a. med Ferrari Racing och femstjärniga hotell i Venedig.

BYN Förstklassigskola

Förstklassig skola – BYN

Vi är en branschrekommenderad skola av BYN (Byggnadsindustrins Yrkesnämnd) som består av representanter från Byggnads, Sveriges Byggindustrier, Maskinentreprenörerna och SEKO.

Ikon som ska likna en dörr som öppnas

Praktik

Hos oss har du minst 15 veckors APL (arbetsplatsförlagt lärande). Läser du som lärling är hälften av din skoltid APL.

Möjlighet till Högskolebehörighet

På vår skola går du ut med en yrkesexamen men har även möjlighet till fortsatta studier. Genom det individuella valet kan din studieplan anpassas för att ge grundläggande högskolebehörighet. Vårt samlade team på skolan vill hålla alla dörrar öppna för dig. Vi möter dig där du är i livet och hjälper dig att planera din studietid efter dina mål och behov.

Varmt välkommen till oss!

Nyfiken på

vårt gymnasium i Stockholm Liljeholmen?

Klicka på knappen nedan för att se vilka spännande utbildningar som vi erbjuder hos oss på Praktiska Gymnasiet Stockholm Liljeholmen