[wpdreams_ajaxsearchlite]

Om Praktiska Liljeholmen

Praktiska Gymnasiet Stockholm Liljeholmen erbjuder flera yrkesprogram som ger dig möjlighet att välja program utifrån dina intressen.

Som elev hos oss har du tre spännande och lärorika år framför dig. Vi är en skola där alla känner alla vilket bidrar till en positiv stämning bland både elever och personal. Våra lärare engagerar sig i dig som elev och jobbar hela tiden för ditt bästa. Du kommer att få testa dina kunskaper från skolan på plats ute i arbetslivet på din praktikplats (APL) och få lära känna nya klasskamrater som delar samma intresseområde.

För bästa möjliga start på dagen bjuder vi på frukost varje morgon innan lektionerna börjar.

Lärling och Praktik

Som lärling sker hälften av din utbildning på skolan och övrig tid på en arbetsplats, så kallat arbetsplatsförlagt lärande (APL). Du får möjlighet att pröva och öva i en yrkesmiljö som förbereder dig för livet efter skolan. Få ett försprång ut i arbetslivet med erfarenhet på CV:t, referenser och inte minst kunskaper inom ett yrke du är intresserad av.

Grundläggande högskolebehörighet

Från hösten 2023 innehåller alla yrkesprogram de kurser som krävs för att få grundläggande högskolebehörighet. Du behöver alltså inte välja till några kurser om du vill plugga vidare på högskola eller universitet. Däremot kan du välja bort högskolebehörigheten, om du istället vill fokusera på dina yrkeskurser. Du börjar läsa de högskoleförberedande kurserna i årskurs 2 och kan då bestämma hur du vill göra. Alla våra program ger dig flera valmöjligheter efter studenten, oavsett vilka kurser du väljer att läsa.

Varmt välkommen till oss!

Ikon som ska föreställa en jordglob

Utlandspraktik

Du kan söka praktik i Italien, Spanien, Frankrike eller Tyskland genom projektet ERASMUS. Vi samarbetar bl.a. med Ferrari Racing och femstjärniga hotell i Venedig.

Ikon som föreställer en penna och en linjal

PraMa – Praktisk Matte

Yrkeslärare och matematiklärare planerar undervisningen tillsammans, och uppgifterna är mer anpassade till kommande yrkesval. Praktisk matte helt enkelt!

Ikon som ska efterlikna bestick kniv och gaffel

Frukost på skolan

För att du ska få den bästa starten på dagen bjuder vi dig på frukost innan lektionerna börjar.

Nyfiken på

vårt gymnasium i Stockholm Liljeholmen?

Klicka på knappen nedan för att se vilka spännande utbildningar som vi erbjuder hos oss på Praktiska Gymnasiet Stockholm Liljeholmen