Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Informationen uppdateras kontinuerligt.

[wpdreams_ajaxsearchlite]

Om Praktiska Nykvarn

Vill du gå en yrkesutbildning med god vägledning och APL-platser där du får utvecklas? Då har du kommit rätt. Välkommen till Praktiska Gymnasiet Nykvarn!

Vi är en skola där elever syns och utvecklas utifrån sina egna förutsättningar. Vi har engagerade lärare som ser varje individ, och har en god och fin relation till sina elever. Gemenskapen är viktig på vår skola. Därför anordnar vi gemensamma aktiviteter vid skolstarten och under hela läsåret. Det ger en god stämning och bra sammanhållning mellan våra elever och lärare.

Praktiska Gymnasiets värdegrund vilar på värdeorden ambition, kraft och glöd. Vi arbetar efter dessa ord både i och utanför klassrummen, och det gör att våra elever trivs hos oss och vill stanna.

I vår undervisning använder vi oss av Chromebooks, där du som elev har tillgång till inläsningstjänst, stavningsprogram och talsyntes.

Våra utbildningar genererar arbete efter avslutade studier och de flesta av våra elever har jobb direkt efter studenten. Du kan välja att läsa som gymnasielärling och gör då ungefär hälften av din skoltid på en APL-plats. Det ger dig ännu bättre förutsättningar att lära dig ditt yrke. Som lärling får du även 1000 kr extra i månaden av CSN. Du kan också välja att läsa in högskolebehörighet om du vill kunna plugga vidare efter gymnasiet.

Om du är intresserad av eget företagande finns det möjlighet till att starta UF-företag.

Skolan ligger på Norra Bruksgatan och det tar endast 25 minuter med buss till Södertälje centrum.

Ikon på fem personer från halvbild.

Gemensamma aktiviteter

Att känna gemenskap är viktigt för oss. Därför anordnar vi gemensamma aktiviteter vid skolstarten och under hela läsåret.

Ikon som ska likna en hand som gör v-tecknet.

Jobb efter studenten

Våra utbildningar leder till jobb och de flesta av våra elever har jobb direkt efter studenten.

Ikon med statistik illustration

UF-företag

Om du är intresserad av eget företagande finns det möjlighet till att starta UF-företag.

Nyfiken på att veta mer?

Vill du besöka skolan? Håll utkik efter kommande Öppet Hus eller kontakta oss för en Prova-på-dag!

Varmt välkommen till oss!

Två tjejer på vård och omsorg tar prover

Öppet hus i Nykvarn

Välkommen att besöka oss på Öppet hus. Vi finns på Norra Bruksgatan 2. Har du frågor inför ditt besök? Kontakta bitr. rektor Emma Sennebäck på 0705-10 70 41 eller emma.senneback@praktiska.se.

— onsdag —
25 november
17.00–19.00
— onsdag —
13 januari
17.00-19.00
— lördag —
17 april
12.00-15.00

Vill du bli påmind inför öppet hus?

Gör en intresseanmälan så skickar vi en sms-påminnelse inför våra öppna hus.

Gör en intresseanmälan här