×
 

Hoppa till innehållet

Allt du behöver veta Om Praktiska Nykvarn

Praktiska Gymnasiet Nykvarn har sedan januari 2022 sina nya lokaler på Skälbyvägen 7A. Med 2900 kvadratmeter och plats för cirka 300 elever erbjuder vi nyrenoverade klassrum, grupprum och moderna yrkesverkstäder. Vi är en skola där alla elever syns och utvecklas utifrån sina förutsättningar. Varje morgon bjuder vi på frukost för att du ska få en bra start på dagen. Vår värdegrund bygger på ambition, kraft och glöd, vilket skapar en trivsam atmosfär. Dessutom finns möjlighet till att starta UF-företag för de intresserade.

Fyra elever sitter runt ett bord i skolan och pratar

Som elev hos oss får du

 • Grundläggande högskolebehörighet

  Hos oss kan du ta studenten med både en yrkesexamen och grundläggande högskolebehörighet. Behörigheten går att välja bort om du bara vill fokusera på dina yrkeskurser.

  icon som ser ut som jorden
 • Praktik (APL) & Lärling

  Du kommer ha minst 15 veckors APL (arbetsplatsförlagt lärande). Men hos oss kan du också läsa som lärling. Det innebär att hälften av din utbildningstid är ute på en arbetsplats (APL).

  Icon i form av en dörr
 • UF-företag

  Många av våra utbildningar ger dig möjlighet att starta eget företag efter studenten. Hos oss läser därför alla elever entreprenörskap och startar egna UF-företag.

  Icon som föreställer ett papper.

Våra program

På Praktiska Gymnasiet Nykvarn erbjuder vi yrkesprogram som förbereder dig för arbetslivet direkt efter studenten. Kolla in alla våra program och se om du hittar ditt drömyrke hos oss!

Praktik (APL) & Lärling

På gymnasiet kallas praktik för APL (arbetsplatsförlagt lärande) och under dina tre år hos oss kommer du att göra APL på ett riktigt företag i minst 15 veckor. Där får du chans att testa på de moment du lärt dig i skolan. Du kan även välja att läsa som lärling hos oss och då kommer du vara ute på APL minst 50% av din gymnasietid.

Tre elever håller om varandra och kollar in i kameran
 • Jag älskar vår skola väldigt mycket, jag känner mig som hemma när jag är här

  Lilian Elev, Praktiska Gymnasiet Nykvarn

Vanliga frågor

Här har vi samlat svaren på de vanligaste frågorna om vår skola. 

 • Hos oss äter eleverna lunch i skolans matsal.

 • Den närmaste hållplatsen till skolan med kollektivtrafik är Nedre Bruksvägen.

 • Det går ca. 250 elever hos oss på Praktiska Nykvarn.

Hittar du inte svaret på din fråga?

Om du har frågor eller funderingar är du välkommen att kontakta oss.