Introduktionsprogram Individuellt alternativ

Saknar du fler betyg från grundskolan än de som krävs för programinriktat val eller ett yrkesprogram? Då kan individuellt alternativ passa dig.

Föremål som representerar Praktiska Gymnasiets yrkesprogram ligger utlagda på mörkt trä.

Ikon i form av en linjal och penna. Om Individuellt alternativ

Individuellt alternativ (IMA) är en utbildning som utformas efter varje elev. Utbildningen kan innehålla grundskoleämnen som du saknar godkända betyg i och hela eller delar av gymnasieskolans kurser. När du börjar hos oss utgår vi från vad du kan och anpassar utbildningen för varje enskild elev.

Alla elever som läser på våra introduktionsprogram har en individuell studieplan som visar vad just din utbildning innehåller. Den är anpassad efter dina personliga mål, behov och förutsättningar.

Hur söker jag individuellt alternativ?
Om du riskerar att inte bli behörig till ett nationellt program kan introduktionsprogrammen vara passande för dig. Prata med studie- och yrkesvägledaren på din grundskola om du är osäker på vilket introduktionsprogram som är bäst för dig.

Praktik (APL)

Du som läser ett introduktionsprogram hos oss på Praktiska Gymnasiet kommer att vara ute på APL (arbetsplatsförlagt lärande) på ett riktigt företag under utbildningstiden. Mängden APL varierar eftersom din studieplan är anpassad efter dig och de kurser som du läser.

Tre glada elever på Praktiska Gymnasiet står och håller armarna runt varann.

Här kan du läsa individuellt alternativ

Andra inriktningar inom Introduktions­program

Kolla in alla andra inriktningar på introduktionsprogrammet på Praktiska Gymnasiet.

    Var detta inte för dig?

    Alla drömmer inte om att jobba med samma sak och tur är väl det! Klicka på knappen för att se alla andra utbildningar som du kan läsa hos oss.