Restaurang- och livsmedelsprogrammet Restaurang och livs­medel i Södertälje

Restaurang- och livsmedelsprogrammet passar dig som är intresserad av mat och vill jobba på en restaurang eller i ett bageri. På restaurang och livsmedel lagar du rätter i varmkök, kallkök och storkök, bakar i bageriet och hanterar dryck och livsmedel. Du får också lära dig dukning, att servera kunder och känna på branschens höga tempo.

Föremål som representerar Restaurang- och livsmedelsprogrammet ligger utlagda på mörkt trä.

Inriktningar på programmet

Kolla in alla inriktningar som du kan läsa på restaurang- och livsmedelsprogrammet hos oss på Praktiska Gymnasiet Södertälje.

  • Kock

    • Program
      • Restaurang- och livsmedelsprogrammet
    • Inriktning
      • Kök och servering
    Föremål som representerar Kök och servering ligger utlagda på mörkt trä.

Att läsa som lärling

På gymnasiet kallas praktik för APL (arbetsplatsförlagt lärande) och det är en viktig del av alla yrkesprogram. Alla elever hos oss läser som lärlingar, vilket innebär att minst 50% av din gymnasietid är APL. Som lärling får du öva på och utveckla dina yrkeskunskaper i riktiga arbetsmiljöer och du kan dessutom få 1000kr extra i månaden från CSN.

Elev som rör om i en stor gryta i restaurangköket på skolan.

Var detta inte för dig?

Alla drömmer inte om att jobba med samma sak och tur är väl det! Klicka på knappen för att se alla andra utbildningar som du kan läsa hos oss.