[wpdreams_ajaxsearchlite]

Om Praktiska Södertälje

Vi erbjuder en modern yrkesskola där utbildning och hållbar utveckling går hand i hand. Här sätter vi dig som elev i fokus och skapar individuella förutsättningar för att just du ska nå dit du vill.

På Praktiska Gymnasiet Södertälje kan du se fram emot tre intensiva år där ditt eget lärande, både teoretiskt och praktiskt, mer än någonsin tidigare kommer att vara i fokus. Dessa tre år kommer att ge dig möjligheten att gå direkt till arbete eller att studera vidare på t ex yrkeshögskola. Och inte minst kommer vi tillsammans göra dessa år till dina bästa.

Lärling och Praktik

Hos oss läser alla elever som lärling, även på Introduktionsprogrammen, vilket innebär att hälften av din skoltid sker på APL (arbetsplatsförlagt lärande). Vi har APL-platser som ger yrkeskänslan i händerna. På APL-platserna utbildas du av duktiga handledare med mångårig kompetens inom ditt yrke. Allt eftersom tiden går finns det stora möjligheter att du går från elev till anställd.

Grundläggande högskolebehörighet

Från hösten 2023 innehåller alla yrkesprogram de kurser som krävs för att få grundläggande högskolebehörighet. Du behöver alltså inte välja till några kurser om du vill plugga vidare på högskola eller universitet. Däremot kan du välja bort högskolebehörigheten, om du istället vill fokusera på dina yrkeskurser. Du börjar läsa de högskoleförberedande kurserna i årskurs 2 och kan då bestämma hur du vill göra. Alla våra program ger dig flera valmöjligheter efter studenten, oavsett vilka kurser du väljer att läsa.

Ikon som ska föreställa en jordglob

Utlandspraktik

Du kan söka praktik i Italien, Spanien, Frankrike eller Tyskland genom projektet ERASMUS. Vi samarbetar bl.a. med Ferrari Racing och femstjärniga hotell i Venedig.

Ikon som förställer en handskakning Praktiska Gymnasiet

Erfarna yrkeslärare

Många av våra lärare har varit yrkesverksamma länge och har en stor kunskapsbank som de längtar efter att dela med sig av.

ikon föreställande lärling och handledare

Lärling

Hos oss läser alla elever som lärling. Det innebär att hälften av din utbildningstid är ute på en arbetsplats (APL). Som lärling får du också 1000 kronor extra i månaden av CSN.

Nyfiken på

vårt gymnasium i Södertälje?

Klicka på knappen nedan för att se vilka spännande utbildningar som vi erbjuder hos oss på Praktiska Gymnasiet Södertälje