[wpdreams_ajaxsearchlite]

Om Praktiska Södertälje

Vi erbjuder en modern yrkesskola där utbildning och hållbar utveckling går hand i hand. Här sätter vi dig som elev i fokus och skapar individuella förutsättningar för att just du ska nå dit du vill.

På Praktiska Gymnasiet Södertälje kan du se fram emot tre intensiva år där ditt eget lärande, både teoretiskt och praktiskt, mer än någonsin tidigare kommer att vara i fokus. Dessa tre år kommer att ge dig möjligheten att gå direkt till arbete eller att studera vidare på t ex yrkeshögskola. Och inte minst kommer vi tillsammans göra dessa år till dina bästa.

Lärling och Praktik

Hos oss läser alla elever som lärling, även på Introduktionsprogrammen, vilket innebär att hälften av din skoltid sker på APL (arbetsplatsförlagt lärande). Vi har APL-platser som ger yrkeskänslan i händerna. På APL-platserna utbildas du av duktiga handledare med mångårig kompetens inom ditt yrke. Allt eftersom tiden går finns det stora möjligheter att du går från elev till anställd.

Möjlighet till högskolebehörighet

Hos oss tar du studenten med en yrkesexamen men har även möjlighet till fortsatta studier. Genom det individuella valet väljer du kurser eller läser en utökad studiekurs, det vill säga läsa fler poäng, och på så sätt får du högskolebehörighet. Vi möter dig där du är i livet och hjälper dig att planera din studietid efter dina mål och behov. Vi håller alla dörrar öppna för dig!

Utlandspraktik

Du kan söka praktik i Italien, Spanien, Frankrike eller Tyskland genom projektet ERASMUS. Vi samarbetar bl.a. med Ferrari Racing och femstjärniga hotell i Venedig.

Ikon som förställer en handskakning

Erfarna yrkeslärare

Många av våra lärare har varit yrkesverksamma länge och har en stor kunskapsbank som de längtar efter att dela med sig av.

ikon föreställande lärling och handledare

Lärling

Hos oss läser alla elever som lärling. Det innebär att hälften av din utbildningstid är ute på en arbetsplats (APL). Som lärling får du också 1000 kronor extra i månaden av CSN.

Nyfiken på

vårt gymnasium i Södertälje?

Klicka på knappen nedan för att se vilka spännande utbildningar som vi erbjuder hos oss på Praktiska Gymnasiet Södertälje