[wpdreams_ajaxsearchlite]

Om Praktiska Nyköping

Framtidsgymnasiet Nyköping har bytt namn till Praktiska Gymnasiet Nyköping. Namnbytet ger oss möjlighet att erbjuda ännu bättre yrkesbildningar.

Hos oss får du lära dig saker genom att prova på och jobba praktiskt. Du kommer att jobba mycket ute i våra verkstäder, där våra lärare stöttar dig och ser till att du lär dig allt du behöver för att kunna börja jobba efter gymnasiet.

Vi är en skola där alla känner varandra, och elever och lärare fikar tillsammans på rasterna. Vi vill att du ska trivas och kunna vara dig själv, det är då man lär sig bäst. Därför anpassar vi ditt schema efter just dina förutsättningar.

Vi är stolta över att vara utnämnda till Förstklassig Skola av VVS-branschens yrkesnämnd. Det betyder att vi har det bästa när det gäller maskiner och verktyg i vår verkstad.

Praktik (APL)

Vi har nära samarbete med många företag i Nyköping och den arbetsplatsförlagda utbildningen (APL) är en viktig del av programmen. Då får du komma ut till en arbetsplats och känna hur det är att jobba på riktigt. Det är ju det som är målet med din tid hos oss!

Grundläggande högskolebehörighet

Från hösten 2023 innehåller alla yrkesprogram de kurser som krävs för att få grundläggande högskolebehörighet. Du behöver alltså inte välja till några kurser om du vill plugga vidare på högskola eller universitet. Däremot kan du välja bort högskolebehörigheten, om du istället vill fokusera på dina yrkeskurser. Du börjar läsa de högskoleförberedande kurserna i årskurs 2 och kan då bestämma hur du vill göra. Alla våra program ger dig flera valmöjligheter efter studenten, oavsett vilka kurser du väljer att läsa.

Elever som hänger tillsammans på rasten | Praktiska Gymnasiet Nyköping
Ikon som ska efterlikna en jordglob

Utlandspraktik

Du kan söka praktik i Italien, Spanien, Frankrike eller Tyskland genom projektet ERASMUS. Vi samarbetar bl.a. med Ferrari Racing och femstjärniga hotell i Venedig.

Ikon som ska efterlikna ett universitet

Grundläggande högskolebehörighet

Välj mellan möjligheten att plugga vidare efter studenten eller ta bort högskolebehörigheten och fördjupa dig i dina yrkeskurser.

Ikon som ska efterlikna ett vvs-rör

VVS College

Vi har en kvalitetssäkrad VVS-utbildning utsedd av VVS-Branschens Yrkesnämnd och är därmed ett godkänt VVS-college.

Nyfiken på

vårt gymnasium i Nyköping?

Klicka på knappen nedan för att se vilka spännande utbildningar som vi erbjuder hos oss på Praktiska Gymnasiet Nyköping