[wpdreams_ajaxsearchlite]

Om Praktiska Nacka

På Praktiska Gymnasiet Nacka får du en lärlingsutbildning som leder till jobb! Och 3 av dina bästa skolår med engagerade lärare och massa nya kompisar.

Hos oss läser alla elever som lärling och du kan du utbilda dig till allt från frisör till fastighetsskötare. Vi erbjuder även Introduktionsprogram på alla yrkesprogram för dig som saknar gymnasiebehörighet. Du läser som lärling även på Introduktionsprogrammen.

Jobb direkt efter studenten

Ungefär 95% av alla våra elever har jobb direkt efter studenten, och många har flera olika jobberbjudanden att välja mellan. Vår engagerade lärargrupp gör sitt yttersta för att du ska lyckas med din utbildning och se till att den leder till jobb.

Lärling och Praktik

Lärling innebär att du gör minst halva din utbildning ute på ett företag. Hos oss betyder det att du är på en APL-plats (praktikplats) nästan direkt efter skolstart i  åk 1, och att du är på APL två dagar i veckan i åk 1, tre dagar i veckan i åk 2 och fyra dagar i veckan i åk 3.

Lärling innebär också att du har lättare att få jobb direkt efter studenten eftersom du har ungefär 300 dagars arbetslivserfarenhet. Som lärling får du även 1000 kronor extra i månaden av CSN.

Välkommen att söka dig till oss!

Ikon som ska efterlikna jordgloben Praktiska Gymnasiet

Utlandspraktik

Du kan söka praktik i Italien, Spanien, Frankrike eller Tyskland genom projektet ERASMUS. Vi samarbetar bl.a. med Ferrari Racing och femstjärniga hotell i Venedig.

Ikon som ska föreställa två personer som pratar med varandra Praktiska Gymnasiet

Lärling

Hos oss läser alla elever som lärling. Det innebär att hälften av din utbildningstid är ute på en arbetsplats (APL). Som lärling får du också 1000 kronor extra i månaden av CSN.

ikon föreställande kniv och gaffel Praktiska Gymnasiet

Frukost

För att du ska få den bästa starten på dagen bjuder vi dig på frukost innan lektionerna börjar.

Nyfiken på

vårt gymnasium i Nacka?

Klicka på knappen nedan för att se vilka spännande utbildningar som vi erbjuder hos oss på Praktiska Gymnasiet Nacka