[wpdreams_ajaxsearchlite]

Om Praktiska Gymnasiet Nacka

Vår engagerade lärargrupp gör sitt yttersta för att du ska lyckas med din utbildning och se till att den leder till jobb.

95% av våra elever har jobb direkt efter studenten

På Praktiska Gymnasiet Nacka kan du välja mellan åtta program och fjorton inriktningar. Hos oss läser alla elever som lärling och du kan du utbilda dig till allt från frisör till fastighetsskötare. Vi erbjuder även Introduktionsprogram på alla yrkesprogram för dig som saknar gymnasiebehörighet. Du läser som lärling även på Introduktionsprogrammen.

Ungefär 95% av alla våra elever har jobb direkt efter studenten, och många har flera olika jobberbjudanden att välja mellan.

Lärling

Lärling innebär att du gör minst halva din utbildning ute på ett företag. Hos oss betyder det att du är på en APL-plats (praktikplats) nästan direkt efter skolstart i  åk 1, och att du är på APL två dagar i veckan i åk 1, tre dagar i veckan i åk 2 och fyra dagar i veckan i åk 3.

Lärling innebär också att du har lättare att få jobb direkt efter studenten eftersom du har ungefär 300 dagars arbetslivserfarenhet. Som lärling får du även 1000 kronor extra i månaden av CSN.

Utlandspraktik

Du kan söka praktik i Italien, Spanien, Frankrike eller Tyskland genom projektet ERASMUS. Vi samarbetar bl.a. med Ferrari Racing och femstjärniga hotell i Venedig.

Ikon som ska föreställa två personer som pratar med varandra.

Lärling

Hos oss läser alla elever som lärling. Det innebär att minst 50% av din utbildning sker på en arbetsplats. Som lärling får du också 1000 kronor extra i månaden av CSN.

Ikon som ska efterlikna en hand som gör v-tecken

94,5 % har jobb efter studenten

Vi är stolta över att 94,5 procent av våra elever 2019 har jobb efter studenten.

Nyfiken på

vårt gymnasium i Nacka?

Klicka på knappen nedan för att se vilka spännande utbildningar som vi erbjuder hos oss på Praktiska Gymnasiet Nacka