×
 

Hoppa till innehållet

Allt du behöver veta Om Praktiska Nacka

Praktiska Nacka ligger i Nacka Strand med närmaste busshållplats ett stenkast bort. Hos oss läser du som lärling vilket innebär att du gör minst halva din utbildning ute på ett företag. Ungefär 95% av våra elever har jobb direkt efter studenten och många har flera olika jobberbjudanden att välja mellan. Vår skola genomsyras av den goda gemenskapen på skolan där elever och lärare stöttar och samarbetar med varandra. För att få en extra bra start på dagen bjuder vi på gratis frukost varje morgon i vår matsal.

Elev som läser VVS installerar element

Som elev hos oss får du

 • Grundläggande högskolebehörighet

  Hos oss kan du ta studenten med både en yrkesexamen och grundläggande högskolebehörighet. Behörigheten går att välja bort om du bara vill fokusera på dina yrkeskurser.

  Icon som föreställer en skola
 • Lärling

  Hos oss läser alla elever som lärling. Det innebär att hälften av din utbildningstid är ute på en arbetsplats (APL). Som lärling får du också 1000 kronor extra i månaden av CSN.

  Icon som föreställer två personer.
 • Jobb direkt efter studenten

  Ungefär 95% av alla våra elever har jobb direkt efter studenten, och många har flera olika jobberbjudanden att välja mellan.

  Icon av en hand som gör peacetecknet

Våra program

På Praktiska Gymnasiet Nacka erbjuder vi yrkesprogram som förbereder dig för arbetslivet direkt efter studenten. Kolla in alla våra program och se om du hittar ditt drömyrke hos oss!

Att läsa som lärling

På gymnasiet kallas praktik för APL (arbetsplatsförlagt lärande) och det är en viktig del av alla yrkesprogram. Alla elever hos oss läser som lärlingar, vilket innebär att minst 50% av din gymnasietid är APL. Som lärling får du öva på och utveckla dina yrkeskunskaper i riktiga arbetsmiljöer och du kan dessutom få 1000kr extra i månaden från CSN.

Tre elever håller om varandra och kollar in i kameran
 • Skolan är jättebra! Den är inte så stor vilket för att man snabbt lär känna väldigt många nya kompisar

  Christoffer Elev, Praktiska Gymnasiet Nacka

Vanliga frågor

Här har vi samlat svaren på de vanligaste frågorna om vår skola. 

 • Hos oss äter eleverna lunch i skolans matsal.

 • De närmaste hållplatserna till skolan med kollektivtrafik är Nacka strand eller Vikdalsvägen.

 • Det går ca. 450 elever hos oss på Praktiska Nacka.

Hittar du inte svaret på din fråga?

Om du har frågor eller funderingar är du välkommen att kontakta oss.