Des formations professionnalisantes sanctionnées par un diplôme national de Licence ou de Master professionnel, sont organisées par la faculté de médecine, notamment dans le domaine des Biotechnologies, des Sciences Sanitaires et Sociales et de la Nutrition. La faculté de Médecine offre, en association avec d'autres composantes de l'Université de Bretagne Occidentale et d'autres universités du Grand Ouest, des formations de niveau Master1 et 2, ouvertes aux professionnels de Santé mais aussi aux scientifiques et juristes, notamment dans es sciences biologiques et humaines appliquées à la santé. Pour plus d'informationsIl est possible, pour des étudiants d'origine www.cialisgeneriquefr24.com cialis scientifique ou médicale titulaire d'un Master, de réaliser une thèse d'université dans l'un des laboratoires reconnus comme Equipe d'Accueil. Pour encadrer des travaux de recherche (thèses d'université) et pour concourir aux fonctions de Professeur des Universités, il est nécessaire d'obtenir une habilitation à diriger des recherches (HDR).

Du är här

Nacka

VÄLKOMMEN TILL ÖPPET HUS

v 6 torsdag 8/2 kl 16-18.

Sök till oss läsåret 18/19! Gör ett smart val - 95,7% av våra elever fick jobb efter sina studier hos oss.
 
På vår skolsida kan du hitta information och nyheter som handlar om de program och inriktningar som just vi i Nacka erbjuder. Känner du att du har frågor, kontakta gärna oss på skolan så ska vi hjälpa dig med dina funderingar.
 
Rektor:
Malin Bellander 
070-980 49 39
malin.bellander@vindora.se
 
SYV och samordnare
Catharina Grönborg
070-670 76 95
catharina.gronborg@praktiska.se
 
Vi hoppas du vill bli en i vårt gäng om du inte redan är det!
 
 

Oscar och Philip i en växande bransch

På Fastighetsbranschens utbildningsnämnds hemsida har två av Praktiska Gymnasiet Nackas elever blivit intervjuade. Oscar Bromert, 17, och Philip Saville, 18, berättar om hur varierad och bred deras utbildning, VVS – och fastighetsprogrammet, är.
- Ena stunden får du hålla på med el, berättar Philip, och nästa rörmokeri. Men det är också det som är roligt – och det är en utmaning.
Oscar och Philip har redan långt gångna planer för framtiden. Båda planerar att starta eget.
- Den stora efterfrågan på duktiga och kunniga människor i det här yrket tror jag kommer göra att det går att tjäna bra med pengar i fastighetsbranschen, berättar Oscar. Det är en växande bransch.
Läs hela artikeln här.

Nu har vi även Språkintroduktion på vår skola.

Måndag 23/11 startar vi vår första språkintroduktionsklass, IMSPR.
 

Hösten 2015 startade vi två nya profiler/inriktningar.

Profil: Hälsopedagogik/Kost/Träning - Startade hösten 2015!
Om du vill arbeta med träning i framtiden och lära dig mer om hälsa, motivation och kost - då är det här utbildningen för dig. Vård- och omsorgsprogrammet på Praktiska Gymnasiet Nacka erbjuder en unik profil inom hälsa, kost och träning. Utbildningen innehåller minst 50% praktik och är ett nationellt lärlingsprogram. Din praktik gör du inom områdena träning, friskvård eller gym. Som utbildad träningsinstruktör kan du sedan instruera och vägleda människor till träning som är anpassad helt till deras behov och önskemål. Utbildningen ger dig en bra grund för en karriär inom träning och hälsa.
 
Inriktning Hudvård
På Hantverksprogrammet med inriktning Hudvård ger dig som elev en bred kunskap både teoretiskt och praktiskt inom hälsa och skönhet. Här kommer du bland annat att få öva mycket på massage, pedikyr, manikyr och kroppsbehandlingar. Du kommer också att få utbildning inom försäljning och service då kundkontakt är en viktig del i yrket.
 

Inte en enda kritikpunkt, vi är så stolta!

Vi har fått beslut från Skolinspektionen att de inte har en enda kritikpunkt på vår skola. Hårt och noggrant arbete har gett resultat och vi har nu fått beviset på det vi kämpar för, en gymnasieskola för våra elevers bästa. Vi är så stolta och glada. Välkommen till Praktiska Gymnasiet Nacka!
 

Elever stylar världseliten!

Praktiska Gymnasiet i Nacka och Falun fick , som enda aktör, under Skid-VMs 12 tävlingsdagar styla medaljörerna inför medaljceremonin.
Här kan du läsa mer om dessa spännande dagar
 

Är du inte behörig till gymnasiet?

Vi på Praktiska Gymnasiet Nacka erbjuder dig som saknar behörighet att läsa programinriktat individuellt val – IMPRO eller Yrkesintroduktion – IMYRK mot något av skolans yrkesprogram. Läs mer här.
 

1000 kronor extra till dig som blir lärling.

När du läser som lärling så får du 1000 kr extra i månaden utöver studiebidraget från CSN.
Här hittar du information på CSN:s hemsida om Lärlingsersättning.
 

Skolan som ger jobb

Praktiska Gymnasiet Nacka är en skola mitt i arbetslivet. Här varvar man framgångsrikt teori med praktik. Det har visat sig vara effektivt:
2013 fick 73 % av eleverna jobb direkt efter studenten och ca 10 % gick vidare till studier. Läs hela artikel från tidningen Mitt i här.
 

Elin fick jobb på sin praktikplats

Elin Bergman har gått sitt tredje och sista år på Praktiska Gymnasiet i Nacka, där hon läst Hantverksprogrammet med inriktning Nagelterapeut. Hon har precis tagit studenten och ska börja jobba på sin praktikplats.
Läs om Elin här.
 

Stylisteleven Nathalie fick uppleva Fashion Week

Nathalie Nordmark går tredje året på Praktiska Gymnasiet Nacka där hon läser inriktningen Hår- och makeupstylist. Till sommaren tar hon studenten och ser fram emot att först och främst leva livet men också självklart att jobba. Läs mer om Nathalie här.
 

Aktuellt

Länk till Schoolsoft

https://sms.schoolsoft.se/praktiska
Sjukanmälan görs på Schoolsoft innan kl 8.00 på morgon (går att göra senare men då kan ni får ett sms om ogiltig frånvaro)
För vårdnadshavare som inte har fått inlogg till Schoolsoft, kontakta elevens mentor.
-
Inte en enda kritikpunkt, vi är så stolta och glada!
Beslutet från Skolinspektionen visade att de inte har en enda kritikpunkt på vår skola. Hårt och noggrant arbete har gett resultat och vi har nu fått beviset på det vi kämpar för, en gymnasieskola för våra elevers bästa. Välkomna till Praktiska Gymnasiet Nacka!
.
Tack alla elever på Praktiska Gymnasiet Nacka för ett lyckat öppet hus! Läs mer här.

På gång på praktiska

Nyhet 2017-12-22

Genom projektet ”Ensam Gran söker julklappar" skänker personal och elever på Praktiska Gymnasiet...

Nyhet 2017-12-18
Arbetarbladet skriver om vår elev Zoran Zozo Feyli och hans Uf Företag Zozomagic UF. Du hittar hela...
Nyhet 2017-12-8
Eleverna på Hantverksprogrammet med inriktning florist i Linköping skapar blombuketterna till årets...