[wpdreams_ajaxsearchlite]

Om Praktiska Stockholm Bromma

Praktiska Gymnasiet Bromma flyttar till Hammarby Sjöstad och byter samtidigt namn till Praktiska Gymnasiet Sjöstaden!

Vi blir Praktiska Sjöstaden HT23

I augusti 2023 kommer vi att flytta till nya skollokaler i Hammarby Sjöstad. Vi byter samtidigt namn till Praktiska Gymnasiet Sjöstaden och får fler yrkesutbildningar på skolan. Våra nya lokaler kommer ligga nära Gullmarsplan och tvärbanans hållplats Mårtensdal. Här kan du läsa mer om flytten och namnbytet.

Elever som söker till vår skola till augusti 2022 ska fortfarande söka till Praktiska Gymnasiet Bromma. Vi kommer vara kvar i våra nuvarande skollokaler i Bromma fram till juni 2023. Här är vår nya hemsida för Praktiska Sjöstaden.

Fler yrkesutbildningar

Flytten och namnbytet till Praktiska Sjöstaden kommer innebära att vi kan erbjuda fler yrkesutbildningar. Här kan du se vårt nya programutbud inför hösten 2023:

 

Om oss

Praktiska Gymnasiet Stockholm Bromma är en kreativ skola med kunskap och entreprenörskap i fokus. Hos oss får du vara med i roliga praktiska projekt och göra utflykter som visar på ditt framtida yrke.

Vi är en skola där alla känner alla vilket bidrar till en positiv stämning bland både elever och personal. Rektorn och lärarna på skolan vet vem du är, vilken inriktning du går och vad du har för intressen. Det är inte ovanligt att lärarna kan namnen på alla eleverna på skolan. Eleverna umgås över programgränserna och ofta även över årskullarna.

Lärling och Praktik

Gemensamt för alla våra program är att du gör mycket arbetsplatsförlagt lärande (APL). Du kan välja att läsa som lärling och då är hälften av din utbildning ute på en arbetsplats. Våra APL-platser genererar ofta arbete och det finns möjlighet att göra praktik utomlands för dig som verkligen vill ha det där extra. Om du läser Introduktionsprogrammet väljer du något av våra yrkesprogram som grund.

Grundläggande högskolebehörighet

Från hösten 2023 innehåller alla yrkesprogram de kurser som krävs för att få grundläggande högskolebehörighet. Du behöver alltså inte välja till några kurser om du vill plugga vidare på högskola eller universitet. Däremot kan du välja bort högskolebehörigheten, om du istället vill fokusera på dina yrkeskurser. Du börjar läsa de högskoleförberedande kurserna i årskurs 2 och kan då bestämma hur du vill göra. Alla våra program ger dig flera valmöjligheter efter studenten, oavsett vilka kurser du väljer att läsa.

Ikon som ska föreställa en jordglob Praktiska Gymnasiet

Utlandspraktik

Du kan söka praktik i Italien, Spanien, Frankrike eller Tyskland genom projektet ERASMUS. Vi samarbetar bl.a. med Ferrari Racing och femstjärniga hotell i Venedig.

Ikon som ska likna en dörr som öppnas

Praktik

Hos oss har du minst 15 veckors APL (arbetsplatsförlagt lärande). Du kan även välja att läsa som lärling, då är hälften av din utbildning på en APL-plats.

Ikon som ska efterlikna en högskolebyggnad.

Grundläggande högskolebehörighet

Välj mellan möjligheten att plugga vidare efter studenten eller ta bort högskolebehörigheten och fördjupa dig i dina yrkeskurser.

Nyfiken på

vårt gymnasium i Stockholm Bromma?

Klicka på knappen nedan för att se vilka spännande utbildningar som vi erbjuder hos oss på Praktiska Gymnasiet Stockholm Bromma