[wpdreams_ajaxsearchlite]

Om Praktiska Stockholm Bromma

Praktiska Gymnasiet Stockholm Bromma är en kreativ skola med kunskap och entreprenörskap i fokus. Hos oss får du vara med i roliga praktiska projekt och göra utflykter som visar på ditt framtida yrke.

Vi är en skola där alla känner alla vilket bidrar till en positiv stämning bland både elever och personal. Rektorn och lärarna på skolan vet vem du är, vilken inriktning du går och vad du har för intressen. Det är inte ovanligt att lärarna kan namnen på alla eleverna på skolan. Eleverna umgås över programgränserna och ofta även över årskullarna.

Lärling och Praktik

Gemensamt för alla våra program är att du gör mycket arbetsplatsförlagt lärande (APL). Du kan välja att läsa som lärling och då är hälften av din utbildning ute på en arbetsplats. Våra APL-platser genererar ofta arbete och det finns möjlighet att göra praktik utomlands för dig som verkligen vill ha det där extra. Om du läser Introduktionsprogrammet väljer du något av våra yrkesprogram som grund.

Möjlighet till högskolebehörighet

Hos oss kan du gå ut med både en yrkesexamen och ha möjlighet för fortsatta studier. Du kan genom det individuella valet välja kurser eller läsa en utökad studiekurs, det vill säga läsa fler poäng, och på så sätt få högskolebehörighet. Våra lärare och rektorer vill hålla alla dörrar öppna för dig och hjälper dig att planera din studietid.

Utlandspraktik

Du kan söka praktik i Italien, Spanien, Frankrike eller Tyskland genom projektet ERASMUS. Vi samarbetar bl.a. med Ferrari Racing och femstjärniga hotell i Venedig.

Ikon som ska likna en dörr som öppnas

Praktik

Hos oss har du minst 15 veckors APL (arbetsplatsförlagt lärande). Du kan även välja att läsa som lärling, då är hälften av din utbildning på en APL-plats.

Ikon som ska efterlikna en högskolebyggnad.

Möjlighet till högskolebehörighet

Hos oss kan du läsa in högskolebehörighet så att du får fler valmöjligheter och bra förutsättningar för både jobb och vidare studier efter examen.

Nyfiken på

vårt gymnasium i Stockholm Bromma?

Klicka på knappen nedan för att se vilka spännande utbildningar som vi erbjuder hos oss på Praktiska Gymnasiet Stockholm Bromma