[wpdreams_ajaxsearchlite]

Om Praktiska Stockholm Bromma

Praktiska Gymnasiet Stockholm Bromma är en kreativ skola med kunskap och entreprenörskap i fokus.

Vi har fyra yrkesprogram och gemensamt för dessa är att du gör mycket arbetsplatsförlagt lärande (APL), hälften av din utbildning gör du på en arbetsplats. Du kan också läsa Introduktionsprogrammet med någon av dessa program som grund.

Vi är en skola där alla känner alla vilket bidrar till en positiv stämning bland både elever och personal. Rektorn och lärarna på skolan vet vem du är, vilken inriktning du går och vad du har för intressen. Det är inte ovanligt att lärarna kan namnen på alla eleverna på skolan. Eleverna umgås över programgränserna och ofta även över årskullarna.

Utlandspraktik

Du kan söka praktik i Italien, Spanien, Frankrike eller Tyskland genom projektet ERASMUS. Vi samarbetar bl.a. med Ferrari Racing, hotell i Venedig och företag inom modebranschen i Milano.

Ikon som ska likna en dörr som öppnas

Praktik

Hos oss har du minst 15 veckors APL (arbetsplatsförlagt lärande). Läser du som lärling är minst hälften av din skoltid APL.

Ikon som ska efterlikna en högskolebyggnad.

Möjlighet till högskolebehörighet

Hos oss kan du gå ut med både en yrkesexamen och ha möjlighet för fortsatta studier. Du kan genom det individuella valet välja kurser eller läsa en utökad studiekurs, det vill säga läsa fler poäng, och på så sätt få högskolebehörighet. Våra lärare och rektorer vill hålla alla dörrar öppna för dig och hjälper dig att planera din studietid.

Två killar i restaurangkök gör high-five