Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Informationen uppdateras kontinuerligt.

[wpdreams_ajaxsearchlite]

Om Praktiska Linköping

Tio minuters promenad från Linköpings resecentrum hittar du Praktiska Gymnasiet Linköping. Vi är den lilla skolan med den stora gemenskapen där du kan bli allt från florist till personbilsmekaniker.

Om du går som lärling hos oss är 50 % av din utbildning Arbetsplatsförlagt lärande (APL). Din första termin i årskurs ett har du en prova på vecka på en APL-plats och under ditt första läsår går du ut på APL.

När du läser en lärlingsutbildning får du en grundläggande yrkesutbildning kombinerat med mycket arbetslivserfarenhet. Du får inte bara kunskap om ditt yrke inne på skolan utan hälften av din utbildning ligger förlagd på en arbetsplats. På arbetsplatsen har varje elev en handledare som ansvarar för att eleven utvecklas inom sitt arbetsområde. Vi på skolan ansvarar för att ge dig de kunskaper och färdigheter som krävs för att nå utbildningens mål. Vi har även verkstäder på våra skolor där varje elev kan öva och pröva innan sin första APL-dag.

Vår lunchrestaurang ligger i samma hus som skolan och serverar både klassisk husmanskost och moderna rätter.

Många av våra utbildningar ger dig möjlighet att starta eget företag. Hos oss läser därför alla elever entreprenörskap i årskurs tre och startar egna UF-företag. Det ger dig kunskap och erfarenhet av hur ett företag ska drivas och vad som krävs för att göra det lönsamt.

Välkommen att söka dig till oss!

Ikon som ska föreställa två personer som pratar med varandra.

Lärlingsutbildning

Hos oss har du kan du läsa som lärling. Det innebär att minst hälften av din utbildningstid är ute på en arbetsplats (APL, arbetsplatsförlagt lärande).

Ikon som ska likna ett papper om statistik.

UF

Många av våra utbildningar ger dig möjlighet att starta eget företag. Hos oss läser därför alla elever entreprenörskap och startar egna UF-företag.

Ikon på fem personer från halvbild.

Gemenskap

Vi är den lilla skolan med den stora gemenskapen. Välkommen till oss!

Florist elev med blommor runt om sig