Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Informationen uppdateras kontinuerligt.

[wpdreams_ajaxsearchlite]

Om Praktiska Jönköping

Praktiska Gymnasiet Jönköping är den lilla skolan med den stora gemenskapen. I vår skola på Ekhagsringen 17 möter våra lärare dig både som elev och som individ. Vi vet att alla är olika. Olika förutsättningar, olika sätt att ta till sig information, olika mål i livet.

Vårt mål är att ge dig så bra förutsättningar som möjligt för att lyckas med dina gymnasiestudier. Vi värnar om dig som elev och arbetar väldigt individuellt, då vi anpassar oss efter varje elevs unika förutsättningar och behov. Klasserna är små och gemenskapen stor, vilket gör att alla blir sedda och hörda.

Förstklassig skola – BYN

Vi är en branschrekommenderad skola av BYN (Byggnadsindustrins Yrkesnämnd) som består av representanter från Byggnads, Sveriges Byggindustrier, Maskinentreprenörerna och SEKO.

Ikon som ska likna en dörr som öppnas

APL

Hos oss är har du minst 15 veckors APL (arbetsplatsförlagt lärande). Läser du som lärling är hälften av din skoltid APL.

Ikon som ska föreställa två personer som pratar med varandra.

Flexibel undervisning

Vi värnar om dig som elev och arbetar väldigt individuellt, då vi anpassar oss efter varje elevs unika förutsättningar och behov.

Lärlingsutbildning

I utbildningen ingår det mycket APL. Om du väljer att läsa som lärling har du ungefär hälften av din skoltid som APL – Arbetsplatsförlagt lärande, på ett eller flera företag. Som lärling kan du dessutom få 1000 kr extra i månaden av CSN. Mycket APL gör att du som elev får en bra insyn i branschen och känner dig trygg i din arbetsroll. Via din APL-plats får du möjlighet att skapa värdefulla kontakter för framtiden. Det gör att en hög andel av våra elever har jobb direkt efter studenten.

Hos oss kan du även läsa in högskolebehörighet. Det ger dig fler valmöjligheter och bättre förutsättningar för både jobb och vidare studier efter examen.

Varmt välkommen till oss!

Glad kille bakar bullar

Öppet hus i Jönköping

Välkommen att besöka oss på öppet hus. Vi finns på Ekhagsringen 17.
Har du frågor inför ditt besök? Hör av dig till Jessica Raymondson, Administratör, SYV på: 0767-89 15 22 eller mejla till: jessica.raymondson@praktiska.se

Vill du bli påmind inför öppet hus?

Gör anmälan så skickar vi påminnelser på sms och mejl.

Gör en intresseanmälan här