[wpdreams_ajaxsearchlite]

Om Praktiska Halmstad

På Praktiska Gymnasiet Halmstad har vi härliga lärare med stort engagemang och fantastiska elever. Tillsammans bidrar vi till den goda stämningen på skolan där vi arbetar tätt med näringslivet och har mycket praktik.

Elevinflytande genomsyrar hela verksamheten och gemenskapen är stor, vilket gör att alla blir sedda och hörda. Läsåret är fullt av roliga aktiviteter som mässor, utställningar, kulturella evenemang och studiebesök. Vi har även låtit våra elever göra en del av sin praktik i Spanien via ett Erasmusprojekt. Det har varit väldigt lärorikt och uppskattat. Lunchen serveras på en restaurang nära skolan, och idrottslektionerna är kopplade till Actic med tillhörande gymkort.

Lärling och APL

Om du väljer att läsa som lärling har du minst hälften av din skoltid som APL – Arbetsplatsförlagt lärande, på ett eller flera företag. Som lärling får du dessutom få 1 000 kr extra i månaden av CSN. Mycket APL gör att du som elev får en bra insyn i branschen och känner dig trygg i din yrkesroll. Dessutom får du möjlighet till att skapa värdefulla kontakter för framtiden. Det gör att en hög andel av våra elever har jobb direkt efter studenten.

Högskolebehörighet

Hos oss kan du gå ut med både en yrkesexamen och ha möjlighet för fortsatta studier. Du kan få högskolebehörighet genom att välja kurser genom det individuella valet eller läsa en utökad studiekurs. Vi håller alla dörrar öppna för dig och hjälper dig att planera din studietid.

Nyfiken på att veta mer?

Hos oss är dörren alltid öppen och om du är nyfiken att testa på hur det är att vara elev hos oss kan du anmäla dig till Elev för en dag på programmet du är intresserad av. Träffa nuvarande elever och lärare, se våra fina lokaler och upplev stämningen på skolan.

Håll utkik efter kommande öppet hus eller kontakta oss för att boka in ett besök på en dag som passar dig.

Varm välkommen till oss!

Ikon som ska föreställa en jordglob Praktiska Gymnasiet

Utlandspraktik

Du kan söka praktik i Italien, Spanien, Frankrike eller Tyskland genom projektet ERASMUS. Vi samarbetar bl.a. med Ferrari Racing och femstjärniga hotell i Venedig.

Ikon som ska efterlikna en gymhantel Praktiska Gymnasiet

Idrott på gym

Hos oss har du dina idrottslektioner på Actic och får ett tillhörande gymkort.

ikon föreställande kniv och gaffel Praktiska Gymnasiet

Frukost på skolan

Vi har gemensamma frukostar på skolan varje dag.

Ta en 3D tur på skolan

Nyfiken på

vårt gymnasium i Halmstad?

Klicka på knappen nedan för att se vilka spännande utbildningar som vi erbjuder hos oss på Praktiska Gymnasiet Halmstad.