Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Informationen uppdateras kontinuerligt.

[wpdreams_ajaxsearchlite]

Om Praktiska Halmstad

På Praktiska Gymnasiet Halmstad trivs man. Vi har bra lärare med stort engagemang och fantastiska elever. Tillsammans bidrar vi till den goda stämningen på skolan. Vi arbetar tätt med näringslivet och har mycket praktik.

Elevinflytande genomsyrar verksamheten och gemenskapen stor, vilket gör att alla blir sedda och hörda. Här har vi en skön mix av elever blandat på åtta olika program. Läsåret är fullt av roliga upptåg som mässor, utställningar, kulturella evenemang och studiebesök. Vi har även låtit våra elever göra en del av sin praktik i Spanien via ett Erasmusprojekt. Det har varit väldigt lärorikt och uppskattat. Lunchen serveras på en restaurang nära skolan, och idrottslektionerna är kopplade till Actic med tillhörande gymkort.

 

Ikon som ska efterlikna en pil som berättar var en är på kartan

Erasmusprojekt

Som elev klan du göra delar av din praktik utomlands via Erasmusprojekt.

Ikon som ska efterlikna en gymhantel

Idrott på gym

Hos oss har du dina idrottslektioner på Actic och får ett tillhörande gymkort.

ikon föreställande kniv och gaffel

Frukost på skolan

Vi har gemensamma frukostar på skolan varje dag.

APL – Arbetsplatsförlagt lärande

Om du väljer att läsa som lärling har du minst hälften av din skoltid som APL – Arbetsplatsförlagt lärande, på ett eller flera företag. Som lärling får du dessutom få 1000 kr extra i månaden av CSN. Mycket APL gör att du som elev får en bra insyn i branschen och känner dig trygg i din yrkesroll. Dessutom får du möjlighet till att skapa värdefulla kontakter för framtiden. Det gör att en hög andel av våra elever har jobb direkt efter studenten.

Hos oss kan du även läsa in högskolebehörighet, så att du får fler valmöjligheter och bra förutsättningar för både jobb och vidare studier efter examen.

Varmt välkommen till oss!

Två elever äter frukost

Öppet hus i Halmstad

Välkommen att besöka oss på Öppet hus. Vi finns på Skyttevägen 34. Har du frågor inför ditt besök? Hör av dig till rektor Helen Skoglund på 0739-20 50 90 eller helen.skoglund@praktiska.se

Vill du bli påmind inför öppet hus?

Gör anmälan så skickar vi påminnelser på sms och mejl.

Gör en intresseanmälan här