[wpdreams_ajaxsearchlite]

Om Praktiska Halmstad

På Praktiska Gymnasiet Halmstad har vi härliga lärare med stort engagemang och fantastiska elever. Tillsammans bidrar vi till den goda stämningen på skolan där vi arbetar tätt med näringslivet och har mycket praktik.

Elevinflytande genomsyrar hela verksamheten och gemenskapen är stor, vilket gör att alla blir sedda och hörda. Läsåret är fullt av roliga aktiviteter som mässor, utställningar, kulturella evenemang och studiebesök. Bland annat finns möjligheten för våra elever att genomföra sin praktik i andra länder i Europa, tack vare Erasmusprojektet. För att skapa de bästa förutsättningarna erbjuds våra elever både näringsrik mat och gymkort på Nordic Wellness – det tycker vi är viktigt för välmåendet!

Lärling och APL

Om du väljer att läsa som lärling har du minst hälften av din skoltid som APL – Arbetsplatsförlagt lärande, på ett eller flera företag. Som lärling får du dessutom 1 000 kr extra i månaden av CSN. Mycket APL gör att du som elev får en bra insyn i branschen och känner dig trygg i din yrkesroll. Dessutom får du möjlighet att skapa värdefulla kontakter för framtiden. Det gör att en hög andel av våra elever har jobb direkt efter studenten.

Grundläggande högskolebehörighet

Från hösten 2023 innehåller alla yrkesprogram de kurser som krävs för att få grundläggande högskolebehörighet. Du behöver alltså inte välja till några kurser om du vill plugga vidare på högskola eller universitet. Däremot kan du välja bort högskolebehörigheten, om du istället vill fokusera på dina yrkeskurser. Du börjar läsa de högskoleförberedande kurserna i årskurs 2 och kan då bestämma hur du vill göra. Alla våra program ger dig flera valmöjligheter efter studenten, oavsett vilka kurser du väljer att läsa.

Nyfiken på att veta mer?

Hos oss är dörren alltid öppen och om du är nyfiken att testa på hur det är att vara elev hos oss kan du anmäla dig till Elev för en dag på programmet du är intresserad av. Träffa nuvarande elever och lärare, se våra fina lokaler och upplev stämningen på skolan.

Håll utkik efter kommande öppet hus eller kontakta oss för att boka in ett besök på en dag som passar dig.

Varm välkommen till oss!

Ikon som ska föreställa en jordglob Praktiska Gymnasiet

Utlandspraktik

Du kan söka praktik i Italien, Spanien, Frankrike eller Tyskland genom projektet ERASMUS. Vi samarbetar bl.a. med Ferrari Racing och femstjärniga hotell i Venedig.

Ikon som ska efterlikna en gymhantel Praktiska Gymnasiet

Idrott på gym

Hos oss har du dina idrottslektioner på Nordic Wellness och får ett tillhörande gymkort.

ikon föreställande kniv och gaffel Praktiska Gymnasiet

Förstklassig skolrestaurang

I vår nybyggda restaurang serveras skolmaten varje dag. Det är våra egna elever från programmet Restaurang och livsmedel som lagar maten.

Ta en 3D tur på skolan

Nyfiken på

vårt gymnasium i Halmstad?

Klicka på knappen nedan för att se vilka spännande utbildningar som vi erbjuder hos oss på Praktiska Gymnasiet Halmstad.