[wpdreams_ajaxsearchlite]

Om Praktiska Göteborg Majorna

Våra utbildningar ger dig en gedigen grund att stå på oavsett om du går direkt ut i arbetslivet eller väljer att läsa vidare. Hos oss kan du läsa som lärling vilket innebär att hälften av din utbildning är APL.

Hos oss finner du en fin gemenskap mellan elever och anställda. Rektorn och lärarna vet vem du är, vilken inriktning du går och vad du har för intressen. Vi värnar om att stämningen på skolan ska vara god och att alla ska vara trevliga mot varandra.

Lärling och Praktik

På APL-platserna utbildas du av duktiga handledare med mångårig kompetens inom ditt yrke. Allt eftersom tiden går finns det stora möjligheter att du går från elev till anställd. Din APL-plats månar om att du snabbt ska komma in i gemenskapen och bli en i laget. Hos oss kan du även läsa som lärling vilket innebär att hälften av din utbildning är APL. Dessutom får du 1000 kr extra i månaden av CSN utöver ditt studiebidrag.

Vi hjälper dig

För att du ska lyckas med din utbildning har vi täta uppföljningar av din utveckling. En lärare från skolan kommer och hälsar på dig på din APL-plats och du har även en handledare under hela din APL-period som hjälper dig med dina vardagliga frågor.

Högskolebehörighet

Inom ramen för det individuella valet kan du få grundläggande högskolebehörighet. Med både en yrkesexamen och möjlighet att studera vidare har du mycket bra framtidsutsikter.

Utlandspraktik

Du kan söka praktik i Italien, Spanien, Frankrike eller Tyskland genom projektet ERASMUS. Vi samarbetar bl.a. med Ferrari Racing och femstjärniga hotell i Venedig.

Ikon som ska efterlikna en högskolebyggnad.

Möjlighet till högskolebehörighet

Hos oss kan du välja kurser som ger dig grundläggande högskolebehörighet. Då får du fler valmöjligheter och bra förutsättningar för både jobb och vidare studier efter examen.

Ikon som ska föreställa två personer som pratar med varandra.

Lärling

Hos oss kan du läsa som lärling. Det innebär att hälften av din utbildningstid är ute på en arbetsplats (APL).

Nyfiken på

vårt gymnasium i Göteborg Majorna?

Klicka på knappen nedan för att se vilka spännande utbildningar som vi erbjuder hos oss på Praktiska Gymnasiet Göteborg Majorna