[wpdreams_ajaxsearchlite]
Välkommen till
Praktiska Göteborg Gamlestaden

Framtidsgymnasiet Göteborg byter namn till Praktiska Gymnasiet Göteborg Gamlestaden. Namnbytet ger oss möjlighet att erbjuda ännu bättre yrkesbildningar.

Det här är Praktiska Göteborg Gamlestaden

Utlandspraktik

Du kan söka praktik i Italien, Spanien, Frankrike eller Tyskland genom projektet ERASMUS. Vi samarbetar bl.a. med Ferrari Racing och femstjärniga hotell i Venedig.

Ikon som ska efterlikna en högskolebyggnad.

Möjlighet till högskolebehörighet

Hos oss kan du välja kurser som ger dig grundläggande högskolebehörighet. Då får du fler valmöjligheter och bra förutsättningar för både jobb och vidare studier efter examen.

Biodling

Vi har ett bisamhälle på taket av skolan med bikupor och blommor som våra elever är med och driver. Vi producerar även vår egen honung.

Mer om Praktiska Göteborg Gamlestaden

Våra gymnasieprogram på Göteborg Gamlestaden

Här hittar du våra program på Göteborg Gamlestaden. Genom att klicka på ett program ser du vilka inriktningar programmet har.

El och Energi

På El och energi blir ditt intresse ditt jobb. Programmet passar dig som är teknisk, gillar elektronik, siffror och att vara serviceinriktad. Du får bland annat lära dig att installera och sköta el-, energi- och vattensystem. Säkerheten är en viktig del i utbildningen, därför får du också läsa arbetsmiljöfrågor om hur du skyddar dig på jobbet och undviker skador

Industriteknik

Vill du använda händerna till att reparera och tillverka? Då är Industriteknik helt rätt utbildning för dig. Du lär dig om olika material, hur du arbetar med olika verktyg och metoder som exempelvis borrning, slipning och svarvning. Efter utbildningen har du en bra förståelse kring produktkvalitet, miljötänkande samt vad som är viktigt i en modern produktionsmiljö.

Introduktionsprogram

Introduktionsprogrammen finns till för att ge dig som saknar gymnasiebehörighet möjligheten att komma in på ett nationellt program eller att börja arbeta. Du kan läsa introduktionsprogram på alla våra skolor. Programinriktat val (IMV) och Yrkesintroduktion (IMY) går att läsa på de flesta av våra program och skolor. Kontakta skolans rektor för mer information om vad som gäller på din ort.

VVS och Fastighet

På programmet VVS och fastighet får du arbeta fritt och självständigt med den senaste tekniken. Du lär dig att underhålla fastigheter, tekniska anläggningar och system. Du får också kunskap i hur du sparar energi, är miljömedveten, undviker arbetsskador och i att ge god service till kunder.

Öppet hus

Välkommen till vårt gymnasium i Göteborg Gamlestaden! Under öppet hus får du träffa våra elever och lärare, du kan ställa frågor om våra program och samtidigt se dig om i skolan.

— onsdag —
19 januari
17.00–19.00
— onsdag —
6 april
17.00–19.00

Vill du bli påmind inför öppet hus?

Gör anmälan så skickar vi påminnelser på sms och mejl.

Gör en intressanmälan

Elevhistorier från vårt gymnasium i Göteborg Gamlestaden

Läs om vad våra elever tycker om Praktiska Gymnasiet Göteborg Gamlestaden

Se alla elevberättelser

Vanliga frågor

Behöver jag några förkunskaper för att gå en yrkesutbildning på Praktiska Gymnasiet?

Nej, du behöver inga förkunskaper men du behöver ha ett intresse för att lära dig yrket du vill utbilda dig till.

Vad är Praktiska Gymnasiet?

Praktiska Gymnasiet är 33 gymnasieskolor med yrkesutbildningar där du kan bli allt från målare till frisör. Vårt mål är att du ska ha jobb, helst direkt efter examen. Vi har 13 program, 38 inriktningar över 100 yrkesutgångar.

Vad är APL?

APL står för Arbetsplatsförlagt lärande och betyder att du är ute på praktik i minst 15 veckor.

Se alla vanliga frågor

Nyheter

Se alla nyheter

Besök vårt gymnasium

i Göteborg Gamlestaden

Vill du vara Elev för en dag eller besöka oss på Öppet hus? Kom och hälsa på i din framtida skola så får du träffa lärare och elever, ställa frågor om program och kurser och ta dig en titt på lokalerna för att se hur det fungerar på Praktiska Gymnasiet Göteborg Gamlestaden på riktigt.

Gymnasievalet i Göteborg

Här hittar du vilka datum som gäller för att söka till ett gymnasium i Göteborg.

7
december

Nu är det dags att välja gymnasium. Du kan ändra ditt gymnasieval som du vill fram till den 1 februari.

1
februari

Sista dagen för dig att söka till gymnasiet. Därefter kan endast studie- och yrkesvägledare göra ändringar t.o.m. 22 mars.

7
april

Du får ditt preliminära antagningsbesked.

8
april

Nu börjar omvalsperioden. Det innebär att du kan ändra din ansökan eller göra en helt ny.

1
juni

Omvalsperioden slutar. Nu kan du inte göra fler ändringar.

23
juni

Du får ditt slutgiltiga antagningsbesked.

7
juli

Sista dagen att svara på ditt antagningsbesked.

3
augusti

Reservantagningen börjar.

8
september

Reservantagningen slutar.

Mer om gymnasievalet

Praktiska Gymnasiet Göteborg Gamlestaden

Andra Långgatan 15, 413 28 Göteborg

031-703 12 84