[wpdreams_ajaxsearchlite]

Om Praktiska Göteborg Gamlestaden

Framtidsgymnasiet Göteborg byter namn till Praktiska Gymnasiet Göteborg Gamlestaden. Namnbytet ger oss möjlighet att erbjuda ännu bättre yrkesbildningar.

Vi kommer i samband med namnbytet även att flytta till helt nya lokaler på Rullaregatan 4B i Gamlestaden, SKF:s tidigare fabrikslokaler. Våra nya lokaler står klara hösten 2023, tills dess befinner vi oss på Andra Långgatan 15. Från hösten 2022 finns det alltså två Praktiska Gymnasiet i Göteborg, Praktiska Gamlestaden och Praktiska Majorna.

Hos oss får du lära dig saker genom att prova på och jobba praktiskt. Du kommer att spendera mycket av din tid i våra moderna verkstäder, som har all utrustning du kan tänka dig, och varje dag lär du dig något som du har användning för i ditt framtida yrke.

Praktik (APL)

Vi har nära samarbete med många företag i Göteborg och den arbetsplatsförlagda utbildningen är en viktig del av programmen. På APL-platserna utbildas du av duktiga handledare med mångårig kompetens inom ditt yrke. Att du får komma ut till en arbetsplats och känna hur det är att jobba på riktigt är ju målet med din tid hos oss!

Grundläggande högskolebehörighet

Från hösten 2023 innehåller alla yrkesprogram de kurser som krävs för att få grundläggande högskolebehörighet. Du behöver alltså inte välja till några kurser om du vill plugga vidare på högskola eller universitet. Däremot kan du välja bort högskolebehörigheten, om du istället vill fokusera på dina yrkeskurser. Du börjar läsa de högskoleförberedande kurserna i årskurs 2 och kan då bestämma hur du vill göra. Alla våra program ger dig flera valmöjligheter efter studenten, oavsett vilka kurser du väljer att läsa.

Utlandspraktik

Du kan söka praktik i Italien, Spanien, Frankrike eller Tyskland genom projektet ERASMUS. Vi samarbetar bl.a. med Ferrari Racing och femstjärniga hotell i Venedig.

Ikon som ska efterlikna en högskolebyggnad.

Grundläggande högskolebehörighet

Välj mellan möjligheten att plugga vidare efter studenten eller ta bort högskolebehörigheten och fördjupa dig i dina yrkeskurser.

Bra läge

Vår nyrenoverade skola ligger i Gamlestaden, med närhet till bra kommunikationer.

Nyfiken på

vårt gymnasium i Göteborg Gamlestaden?

Klicka på knappen nedan för att se vilka spännande utbildningar som vi erbjuder hos oss på Praktiska Gymnasiet Göteborg Gamlestaden