×
 

Hoppa till innehållet

UF-företagande på Praktiska Falun

Hos oss på Praktiska Gymnasiet i Falun kan du som elev välja att läsa kursen entreprenörskap och starta ett UF-företag på alla våra yrkesprogram. Vi har arbetat med Ung företagsamhet i tio år och har blivit utsedda till årets UF-skola i Dalarna 2024, vilket vi är stolta och glada över!

UF-lärare och rektor på Praktiska Falun som visar upp pokal och diplom för årets UF-skola i Dalarna 2024

Utvecklas med ett UF-företag

Att driva UF-företag är populärt bland våra elever och i dagsläget är det 58 av 71 elever i årskurs 3 som driver egna företag. Att läsa entreprenörskap och starta ett UF-företag är en processutbildning där du under ett skolår kommer att starta och driva ett företag med allt vad det innebär, från idé till avveckling. Du kommer bland annat få öva på marknadsföring, redovisning och självklart försäljning.

Hos oss på Praktiska Falun har vi duktiga entreprenörskap- och UF-lärare som finns som stöd för alla våra elever. Dessutom går alla våra yrkeslärare Ung företagsamhets lärarutbildning så alla elever har samma stora stöd och stöttning under kursen, oavsett vilket program man läser.

Elever från Praktiska Gymnasiet vid sitt bord på UF-mässan i Dalarna

Våra program

Kolla in alla våra yrkesprogram och inriktningar för att se om du hittar något som passar dig. Hos oss kan du välja entreprenörskap och UF-företagande på alla utbildningar.