[wpdreams_ajaxsearchlite]

Om Praktiska Falun

Praktiska Gymnasiet Falun är den enda gymnasieskolan i Falun som erbjuder lärlingsutbildningar. Att vara lärling innebär att hälften av din studietid är ute på en praktikplats, så kallat Arbetsplatsförlagt lärande (APL). Du får 1000 kr extra i bidrag av CSN utöver studiebidraget.

Vi har ett mycket gott samarbete med företagen på orten och har under åren skaffat oss ett stort nätverk i många branscher. Tack vare våra före detta elever har vi byggt upp ett rykte som en pålitlig skola med duktiga elever. Företagen är vana att ta hand om elever och du som elev kan vara säker på att du får en bra utbildning av kompetent och erfaren personal. Varmt välkommen till oss!

Utlandspraktik

Du kan söka praktik i Italien, Spanien, Frankrike eller Tyskland genom projektet ERASMUS. Vi samarbetar bl.a. med Ferrari Racing, hotell i Venedig och företag inom modebranschen i Milano.

Ikon som ska föreställa två personer som pratar med varandra.

Lärling

Vi är den enda skolan i Falun som erbjuder möjligheten att läsa som lärling under alla tre år på gymnasiet

Ikon som ska likna en dörr som öppnas

Praktik

Hos oss har du minst 15 veckors APL (arbetsplatsförlagt lärande). Läser du som lärling är hälften av din skoltid APL.

En bra början

Vi är måna om att dina tre år hos oss ska vara meningsfulla och ge dig en bra grund i ditt framtida yrkesliv. Tack vare skolans storlek har vi skapat en god stämning där alla känner alla. Våra egna lokaler ligger på Dalregementet i C-kasernen vid Kaserntorget och i den före detta MILO-verkstaden i utkanten av området.

Vill du besöka skolan? Håll utkik efter kommande Öppet Hus eller kontakta oss för en Prova-på-dag!

Varmt välkommen till oss!

Tjej jobbar i bilverkstad