Läs om vår hantering av Covid-19.

[wpdreams_ajaxsearchlite]

Om Praktiska Falun

Praktiska Gymnasiet Falun är den enda gymnasieskolan i Falun som erbjuder lärlingsutbildningar. Att vara lärling innebär att hälften av din studietid är ute på en praktikplats, så kallat Arbetsplatsförlagt lärande (APL). Du får 1000 kr extra i bidrag av CSN utöver studiebidraget.

Vi har ett mycket gott samarbete med företagen på orten och har under åren skaffat oss ett stort nätverk i många branscher. Tack vare våra före detta elever har vi byggt upp ett rykte som en pålitlig skola med duktiga elever. Företagen är vana att ta hand om elever och du som elev kan vara säker på att du får en bra utbildning av kompetent och erfaren personal. Varmt välkommen till oss!

Ikon som ska föreställa två personer som pratar med varandra.

Lärling

Vi är den enda skolan i Falun som erbjuder lärling.

Ikon som ska likna en dörr som öppnas

APL

Hos oss har du minst 15 veckors APL (arbetsplatsförlagt lärande). Läser du som lärling är hälften av din skoltid APL.

Ikon som ska likna två händer som skakar hand

Nära samarbete med lokala företag

Vi har ett mycket gott samarbete med företagen på orten och har under åren skaffat oss ett stort nätverk i många branscher.

En bra början

Vi är måna om att dina tre år hos oss ska vara meningsfulla och ge dig en bra grund i ditt framtida yrkesliv. Tack vare skolans storlek har vi skapat en god stämning där alla känner alla. Våra egna lokaler ligger på Dalregementet i C-kasernen vid Kaserntorget och i den före detta MILO-verkstaden i utkanten av området.

Vill du besöka skolan? Håll utkik efter kommande Öppet Hus eller kontakta oss för en Prova-på-dag!

Varmt välkommen till oss!

Tjej jobbar i bilverkstad