Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Informationen uppdateras kontinuerligt.

[wpdreams_ajaxsearchlite]

Om Praktiska Borås

Hos oss blir du som elev snabbt en del av gemenskapen. Eleverna umgås över programgränserna och även över årskullarna. Det är vanligt att lärarna kan namnen på alla eleverna på skolan. Vi håller klasserna så små som möjligt vilket ger våra lärare möjlighet att ge dig som elev det stöd du behöver.

Vi tycker det är viktigt att du får ta del av ditt yrke som det ser ut i verkligheten, samtidigt som du får viktiga grundkunskaper i de gymnasiegemensamma ämnena. Därför är 50 % av din studietid APL (arbetsplatsförlagt lärande) och resterande 50 % teori.

Inne på skolan läser du de gymnasiegemensamma ämnena och vissa delar av dina yrkeskunskaper. Ute på din APL-plats får du uppgifter som är en del av företagets vardag. Ju mer utbildad du blir inom ditt yrke desto mer ansvar får du på din APL-plats. Du som elev behöver inte hitta en egen APL-plats utan får en via oss. Vill du göra din APL i en annan stad än din hemkommun eller hitta en egen plats tittar vi på möjligheterna för det.

Det är viktigt att du känner trygghet på din APL-plats. Därför kommer en av dina lärare från skolan till APL-platsen med jämna mellanrum. Du som elev har även en handledare på plats som hjälper dig i din vardag på arbetsplatsen.

Hos oss kan du gå ut med både en yrkesexamen och ha möjlighet för fortsatta studier. Du kan få högskolebehörighet genom att välja kurser genom det individuella valet eller läsa en utökad studiekurs. Vi håller alla dörrar öppna för dig och hjälper dig att planera din studietid.

Välkommen in i gemenskapen!

ikon som illustrerar öppen dörr

APL

Hos oss har du minst 15 veckors APL (arbetsplatsförlagt lärande) Läser du som lärling är hälften av din skoltid APL.

Medaljikon

Förstklassig skola – BYN

Vi är en branschrekommenderad skola av BYN (Byggnadsindustrins Yrkesnämnd) som består av representanter från Byggnads, Sveriges Byggindustrier, Maskinentreprenörerna och SEKO.

ikon föreställande kniv och gaffel

Egen restaurang

På skolan driver vi vår egen professionella restaurang som är kopplad till vårt program Restaurang och Livsmedel.

Branschrekommenderad skola

Byggnadsindustrins Yrkesnämnd (BYN) har flera år i rad utnämnt Praktiska Gymnasiet Borås till en branschrekommenderad skola. Det innebär att BYN bedömer att skolan har förutsättningar att ge en grundläggande yrkesutbildning i enlighet med bygg- och anläggningsbranschens krav.

Vill du besöka skolan? Håll utkik efter kommande Öppet Hus eller kontakta oss för en Prova-på-dag!

Varmt välkommen till oss!

Glad florist elev jobbar med blommor

Nyfiken på

våra program i Borås?

Klicka på knappen nedan för att se vilka spännande utbildningar som vi erbjuder hos oss på Praktiska Gymnasiet Borås

Öppet hus i Borås

Välkommen att besöka oss på öppet hus. Du hittar oss på Risängsgatan 4-6. Har du frågor? Hör av dig till Richard Edström, rektor på: 0703-20 09 80 eller mejla: richard.edstrom@praktiska.se

Vill du bli påmind inför öppet hus?

Gör anmälan så skickar vi påminnelser på sms och mejl.

Gör en intresseanmälan här