Du är här

Halmstad

Står ni i ett vägskäl och inte vet vad ni ska välja?? Ring oss gärna för en skuggning på skolan för att lättare kunna göra ett rätt val inför hösten 2015.
 
Ta kontakt med oss så får du veta mer. Du når rektor Nikola Trubarac på telefon 076 147 58 12 eller mail nikola.trubarac@praktiska.se
 
Välkommen!
 
 

Är du inte behörig till gymnasiet?
 

Vi på Praktiska Gymnasiet Halmstad erbjuder dig som saknar behörighet att läsa programinriktat individuellt val – IMPRO eller Yrkesintroduktion – IMYRK mot något av skolans yrkesprogram. Läs mer här.

 

1000 kr extra till dig som blir lärling.

Vi har glada nyheter för dig som går eller planerar att börja på lärlingsutbildning på Praktiska Gymnasiet. I januari 2014 införs ett nytt stöd för lärlingselever som heter Lärlingsersättning. Detta bidrag är på 1000 kr i månaden.
 
Nu blir det ännu fler fördelar med att läsa en lärlingsutbildning på Praktiska Gymnasiet. Redan idag erbjuder vi våra elever en gymnasial yrkesutbildning där vi varvar teori och praktik. Praktiken och den täta kontakten med arbetslivet skapar goda chanser till jobb för våra elever efter avslutade studier. 2013 hade 73% av våra elever jobb efter studenten vilket är siffror vi är mycket stolta över.
 
Den positiva nyheten om lärlingsersättningen och att våra nuvarande och blivande elever kommer att erbjudas ett extra ekonomiskt stöd känns mycket glädjande och inspirerande. Vi stärks i vår övertygelse om hur viktiga och betydelsefulla lärlingssutbildningar är för våra gymnasieelever.
 
Här hittar du information på CSN:s hemsida om Lärlingsersättning.
 

Från introduktionselev till lärling på 4 månader

Cecilia Arnesson har alltid haft en stor dröm - att bli frisör. På Praktiska Gymnasiet i Halmstad fick hon chansen att förverkliga den.
 
Höstterminen 2013 började Cecilia på Praktiska Gymnasiet i Halmstad som introduktionselev, och saknade betyg i matte. På bara fyra månader lyckades Cecilia att prestera ett betyg i matematik, och började på Hantverksprogrammet - Frisör som lärling. Läs om Cecilia här!
 

Julia fick visa upp sin kreativitet på catwalken

Julia Sjögren går sitt sista år på Praktiska Gymnasiet i Halmstad och ska bli florist.
 
Hon har varit lärling från början och varit ute mycket på praktik. Det är på praktiken på Olanders Blommor & Ting som Julia får träna sina färdigheter. Läs mer om Julia här!
 

”Jag lever min dröm”

Kathleen Jörgensen är 22 år och satsar redan på att starta eget företag.
 
Hon tog studenten förra året från Praktiska Gymnasiet i Halmstad, där hon läste programmet Hantverk med inriktningen Hår- och makeupstylist. Hon fick årets hantverkspris för 2013 - ett stipendium på 10 000 kronor av Halmstads Hantverks och Industriförening. Läs mer om Kathleen!
 

Liten skola med stor gemenskap.

Kom gärna och hälsa på oss! Ring till vår rektor så kopplar hon ihop dig med rätt yrkeslärare - så kan du skugga en elev för en dag!
 
Vill du veta mer om vad Praktiska är för något? Titta då gärna in på Vad är Praktiska?
 
Känner du att du har frågor även när du har surfat runt på vår skolsida? Då ska du inte tveka att kontakta oss på skolan så ska vi hjälpa dig med dina funderingar.
 
Vi hoppas du vill bli en i vårt gäng om du inte redan är det!
 
Praktiska Gymnasiet Halmstad
Skyttevägen 34
302 44 Halmstad
035 16 05 50
halmstad@praktiska.se

På gång på praktiska

Nyhet 2015-03-19

Anna Nilsson och Victoria Åldermo från Praktiska Gymnasiet Sundsvall tävlar i Skol-SM i bageri...

Nyhet 2015-02-20
, , ,
Det är bråda dagar för eleverna på Praktiska Gymnasiet i Falun och Nacka. De stylar nämligen alla...
Nyhet 2015-02-12
Jonathan Forsell Praktiska Gymnasiet Skövde
Jonathan Forsell på Praktiska Gymnasiet Skövde utbildar sig till plåtslagare, ett yrke som...