[wpdreams_ajaxsearchlite]

Om Praktiska Växjö

Praktiska Gymnasiet Växjö är en skola med stor gemenskap mellan elever och personal. Tack vare våra små klasser vet personalen på skolan vad du heter, vilken klass du går i och vad du har för fritidsintressen. Vi har en engagerad lärarkår som alltid har dig som elev som främsta fokus.

Vi ger dig en utbildning som du har nytta av. Du får ta del av ditt yrke som det ser ut i verkligheten, samtidigt som du får grundkunskaper i de gymnasiegemensamma ämnena. De flesta av våra program läser du som lärlingsutbildningar vilket innebär att hälften av din skoltid är på en arbetsplats, så kallar arbetsplatsförlagt lärande (APL). Som lärling får du 1000 kr extra varje månad av CSN utöver studiebidraget.

Redan första året hos oss börjar du på en APL-plats. Du som elev behöver inte hitta en egen APL-plats, vi hjälper till med det. Har du önskemål om ett företag du gärna vill göra din APL på kan du ta med dig företagets kontaktuppgifter till din lärare. Vi försäkrar oss sedan om att företaget är branschgodkänt. APL-platsen ligger oftast i närheten av din hemkommun, men vill du göra APL i en annan kommun tittar vi på möjligheterna för det.

Utlandspraktik

Du kan söka praktik i Italien, Spanien, Frankrike eller Tyskland genom projektet ERASMUS. Vi samarbetar bl.a. med Ferrari Racing och femstjärniga hotell i Venedig.

Ikon som ska föreställa två personer som pratar med varandra.

Lärling

Hos oss har du kan du läsa som lärling. Det innebär att hälften av din utbildningstid är ute på en arbetsplats (APL).

Ikon som ska efterlikna en grupp personer, från halvbild.

Gemenskap

Hos oss blir du som elev snabbt en del av gemenskapen. Eleverna umgås över programgräns

Högskoleförberedande

Hos oss kan du gå ut med en yrkesexamen och ha möjlighet för fortsatta studier. Du får högskolebehörighet genom att välja kurser genom det individuella valet eller genom att läsa en utökad studiekurs. Vi håller alla dörrar öppna för dig och hjälper dig att planera din studietid.

Vill du besöka skolan? Håll utkik efter kommande Öppet Hus eller kontakta oss för en Prova-på-dag!

Varmt välkommen till oss!

Tjej med roller målar vägg