[wpdreams_ajaxsearchlite]

Om Praktiska Uppsala

Hos oss träffar du engagerade lärare som gör sitt yttersta för att du ska lyckas med din utbildning och se till att den leder till jobb.

Det tar ca 10 min med bil att ta sig från skolan till centrum där Uppsala slott, domkyrka och universitet påminner om stadens rika historia och kulturella arv. I samband med dina idrottslektioner har du också möjlighet att upptäcka Uppsalas utemiljö på bästa tänkbara sätt.

Sammanhållningen på skolan är mycket viktigt för oss. Vi anordnar regelbundet gemensamma aktiviteter för att stärka gemenskapen både elever emellan och mellan lärare och elever.

Vi är en skola som brinner för entreprenörskap och har ett nära samarbete med Ung företagsamhet. Hos oss har alla elever möjlighet att driva UF-företag under sin tid hos oss, även tillsammans med elever från andra program.

I undervisningen använder vi smidiga Chromebooks och du som elev har tillgång till inläsningstjänst, stavningsprogram och talsyntes. Behöver du extrahjälp finns våra elevstödjare till hands för att stödja dig.

Hos oss är dörren alltid öppen och om du är nyfiken att testa på hur det är att vara elev hos oss kan du bli ”elev för en dag” på programmet du är intresserad av. Träffa nuvarande elever och lärare, se våra fina lokaler och upplev stämningen på skolan.

Välkommen att söka dig till oss!

Utlandspraktik

Du kan söka praktik i Italien, Spanien, Frankrike eller Tyskland genom projektet ERASMUS. Vi samarbetar bl.a. med Ferrari Racing och femstjärniga hotell i Venedig.

Ikon som ska likna ett papper om statistik

UF-företag

Vi är en skola som brinner för entreprenörskap. Hos oss har alla elever möjlighet att driva UF-företag under sin tid hos oss.

Ikon som liknar en dörr som öppnas

Praktik

Hos oss har du minst 15 veckors APL (arbetsplatsförlagt lärande) ute på en arbetsplats.

Kille jobbar med motor i bilverkstad