[wpdreams_ajaxsearchlite]

Praktiska Gymnasiet Skövde

Hos oss blir du som elev snabbt en del av gemenskapen. Eleverna umgås över programgränserna och även över årskullarna.

Välkommen till den trygga skolan där alla känner alla. Våra lärare har möjlighet att ge dig som elev det stöd du behöver och det är vanligt att lärarna kan namnen på alla eleverna i skolan. Du kommer också ha tillgång till en mentor och vårt elevhälsoteam så att du kan klara kurserna och slutligen nå en gymnasieexamen.

Varje dag serveras det frukost mellan 7:30-8:10 så att du orkar med skoldagen.

Lärling och Praktik

Alla våra program är lärlingsförlagda till 50% av din gymnasietid, det innebär att du gör minst halva din utbildning ute på ett företag. Lärling innebär också att du har lättare att få jobb direkt efter studenten eftersom du har ungefär 300 dagars arbetslivserfarenhet. Som lärling får du även 1000 kronor extra i månaden av CSN.

Grundläggande högskolebehörighet

Från hösten 2023 innehåller alla yrkesprogram de kurser som krävs för att få grundläggande högskolebehörighet. Du behöver alltså inte välja till några kurser om du vill plugga vidare på högskola eller universitet. Däremot kan du välja bort högskolebehörigheten, om du istället vill fokusera på dina yrkeskurser. Du börjar läsa de högskoleförberedande kurserna i årskurs 2 och kan då bestämma hur du vill göra. Alla våra program ger dig flera valmöjligheter efter studenten, oavsett vilka kurser du väljer att läsa.

Branschrekommenderad skola

Byggnadsindustrins Yrkesnämnd (BYN) har utnämnt Praktiska Gymnasiet Skövde till en branschrekommenderad skola. Det innebär att BYN bedömer att skolan har förutsättningar att ge en grundläggande yrkesutbildning i enlighet med bygg- och anläggningsbranschens krav.

BYNs logotyp

Ikon som ska föreställa en jordglob Praktiska Gymnasiet

Utlandspraktik

Du kan söka praktik i Italien, Spanien, Frankrike eller Tyskland genom projektet ERASMUS. Vi samarbetar bl.a. med Ferrari Racing och femstjärniga hotell i Venedig.

Ikon på Certifikat praktiska gymnasiet

Certifierad av VOC

Vård- och omsorgsprogrammet är kopplat till Vård- och omsorgscollege (VOC), vilket ger oss högre kvalitet på APL-platser.

Ikon som ska föreställa två personer som pratar med varandra praktiska gymnasiet

Lärling

Hos oss läser alla elever som lärling. Det innebär att hälften av din utbildningstid är ute på en arbetsplats (APL). Som lärling får du också 1000 kronor extra i månaden av CSN.

Nyfiken på

vårt gymnasium i Skövde?

Klicka på knappen nedan för att se vilka spännande utbildningar som vi erbjuder hos oss på Praktiska Gymnasiet Skövde