[wpdreams_ajaxsearchlite]

Om Praktiska Gymnasiet Skövde

Hos oss blir du som elev snabbt en del av gemenskapen. Eleverna umgås över programgränserna och även över årskullarna. Det är vanligt att lärarna kan namnen på alla eleverna på skolan. Vi håller klasserna så små som möjligt vilket ger våra lärare möjlighet att ge dig som elev det stöd du behöver.

Hos oss kan du gå ut med både en yrkesexamen och ha möjlighet för fortsatta studier. Du kan få högskolebehörighet genom att välja kurser genom det individuella valet eller läsa en utökad studiekurs. Vi håller alla dörrar öppna för dig och hjälper dig att planera din studietid.

Ikon på fem personer från halvbild.

Gemenskap

Hos oss blir du som elev snabbt en del av gemenskapen. Eleverna umgås över programgränserna och även över årskullarna.

Ikon på Certifikat

Certifierad av Vård- och omsorgscollege

Vård- och omsorgscollege är ett samarbete mellan utbildning och arbetsliv. Det innebär att du som Vård- och omsorgselev får den kompetens som arbetsmarknaden vill ha

Lärling

Hos oss läser du som lärling. Det innebär att minst hälften av din utbildningstid är ute på en arbetsplats (APL, arbetsplatsförlagt lärande).

Kille i fordonsverkstad

Öppet hus i Skövde

Välkommen att besöka oss på öppet hus. Vi finns på Kylarvägen 2D.
Har du frågor inför ditt besök? Kontakta Rektor Birgitta Örtengren Yngve på 0708-17 04 68 eller birgitta.ortengren.yngve@praktiska.se.

Vill du bli påmind inför öppet hus?

Gör en intresseanmälan så skickar vi en sms-påminnelse inför våra öppna hus.

Gör en intresseanmälan här