[wpdreams_ajaxsearchlite]

Om Praktiska Gymnasiet Skövde

Hos oss blir du som elev snabbt en del av gemenskapen. Eleverna umgås över programgränserna och även över årskullarna.

Välkommen till den lilla trygga skolan där alla känner alla. Vi håller klasserna så små som möjligt vilket ger våra lärare möjlighet att ge dig som elev det stöd du behöver. Det är vanligt att lärarna kan namnen på alla eleverna på skolan. Du kommer också ha tillgång till en mentor och vårt elevhälsoteam så att du kan klara kurserna och slutligen nå en gymnasieexamen.

Varje dag serveras det frukost för att du ska orkar med skoldagen.

Lärling och Praktik

Alla våra program är lärlingsförlagda till 50% av din gymnasietid, det innebär att du gör minst halva din utbildning ute på ett företag. Lärling innebär också att du har lättare att få jobb direkt efter studenten eftersom du har ungefär 300 dagars arbetslivserfarenhet. Som lärling får du även 1000 kronor extra i månaden av CSN.

Möjlighet till högskolebehörighet

Hos oss kan du gå ut med både en yrkesexamen och ha möjlighet för fortsatta studier. Du kan få högskolebehörighet genom att välja kurser genom det individuella valet eller läsa en utökad studiekurs. Vi håller alla dörrar öppna för dig och hjälper dig att planera din studietid.

Utlandspraktik

Du kan söka praktik i Italien, Spanien, Frankrike eller Tyskland genom projektet ERASMUS. Vi samarbetar bl.a. med Ferrari Racing och femstjärniga hotell i Venedig.

Ikon på Certifikat

Certifierad av VOC

Vård- och omsorgsprogrammet är kopplat till Vård- och omsorgscollege (VOC), vilket ger oss högre kvalitet på APL-platser.

Lärling

Hos oss läser alla elever som lärling. Det innebär att hälften av din utbildningstid är ute på en arbetsplats (APL). Som lärling får du också 1000 kronor extra i månaden av CSN.

Nyfiken på

vårt gymnasium i Skövde?

Klicka på knappen nedan för att se vilka spännande utbildningar som vi erbjuder hos oss på Praktiska Gymnasiet Skövde