×
 

Hoppa till innehållet

Allt du behöver veta Om Praktiska Skövde

Praktiska Gymnasiet Skövde ligger på Kylarevägen 2D. Hos oss erbjuds lärlingsutbildning i alla våra program vilket ger dig möjlighet att sätta teoretiska kunskaper direkt i praktiken. Våra lärare har möjlighet att ge dig som elev det stöd du behöver och det är vanligt att lärarna kan namnen på alla eleverna i skolan. Du kommer också ha tillgång till en mentor och vårt elevhälsoteam så att du kan klara kurserna och slutligen nå en gymnasieexamen.

Fyra elever sitter runt ett bord i skolan och pratar

Som elev hos oss får du

 • Grundläggande högskolebehörighet

  Hos oss kan du ta studenten med både en yrkesexamen och grundläggande högskolebehörighet. Behörigheten går att välja bort om du bara vill fokusera på dina yrkeskurser.

  Icon som föreställer en skola
 • Praktik (APL) & Lärling

  Hos oss har du minst 15 veckors APL (arbetsplatsförlagt lärande). Du kan även välja att läsa som lärling, då är minst 50% av din utbildning på en APL-plats.

  Icon som föreställer två personer.
 • Vård och omsorgcollege

  Vårt vård- och omsorgsprogram är kopplat till Vård- och omsorgscollege (VOC), vilket ger oss högre kvalitet på utbildningen och våra APL-platser.

  Icon som föreställer ett diplom.

Våra program

På Praktiska Gymnasiet Skövde erbjuder vi yrkesprogram som förbereder dig för arbetslivet direkt efter studenten. Kolla in alla våra program och se om du hittar ditt drömyrke hos oss!

Praktik (APL) & Lärling

På gymnasiet kallas praktik för APL (arbetsplatsförlagt lärande) och under dina tre år hos oss kommer du att göra APL på ett riktigt företag i minst 15 veckor. Där får du chans att testa på de moment du lärt dig i skolan. Du kan även välja att läsa som lärling hos oss och då kommer du vara ute på APL minst 50% av din gymnasietid.

Tre elever håller om varandra och kollar in i kameran
 • Praktiska Gymnasiet Skövde erbjuder mycket praktik vilket gör att jag får utöva yrket på riktigt i kombination med studier

  Hamilat Elev, Praktiska Gymnasiet Skövde

Vanliga frågor

Här har vi samlat svaren på de vanligaste frågorna om vår skola. 

 • Hos oss äter eleverna lunch i skolans matsal.

 • De närmaste hållplatserna till skolan med kollektivtrafik är Kylarvägen eller Hasslum.

 • Det går ca. 213 elever hos oss på Praktiska Skövde.

Hittar du inte svaret på din fråga?

Om du har frågor eller funderingar är du välkommen att kontakta oss.