Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Informationen uppdateras kontinuerligt.

[wpdreams_ajaxsearchlite]

Om Praktiska Gymnasiet Örebro

På Praktiska Gymnasiet Örebro ställer vi höga krav på oss själva för att skapa de bästa förutsättningarna för en lärorik och rolig utbildning. Vår undervisning präglas av flexibilitet, närhet och praktiskt lärande.

När du läser en lärlingsutbildning får du en grundläggande yrkesutbildning med mycket arbetslivserfarenhet. Halva din studietid äger rum ute på en arbetsplats, så kallat arbetsplatsförlagt lärande (APL), vilket gör att du på ett naturligt sätt växer in i din blivande yrkesroll. Du behöver inte ha några förkunskaper för att utbilda dig till ett yrke men du behöver vara nyfiken, framåt och intresserad. Ju mer utbildad du blir inom ditt yrke desto mer får du göra på din APL-plats. På arbetsplatsen har du en handledare som ansvarar för att du ska utvecklas inom ditt arbetsområde.

På skolan ger vi dig de teoretiska kunskaperna du behöver (bland annat de gymnasiegemensamma ämnena) och ger dig chansen att pröva och öva på ditt yrke innan du går ut på APL. De gymnasiegemensamma ämnena läser du under alla dina tre år hos oss.

Ett program där du har extra stora chanser att få jobb efter utbildningen är vår låssmedsinriktning som finns under Hantverksprogrammet. Du får gedigna kunskaper om hur olika lås- och säkerhetssystem fungerar och både utbildning och arbetsmarknad präglas av ett starkt säkerhetstänkande. Utbildningen passar dig som vill jobba i ett serviceyrke.

Hos oss kan du gå ut med både en yrkesexamen och ha möjlighet för fortsatta studier. Antingen kan du genom det individuella valet välja kurser eller så kan du läsa en utökad studiekurs och på så sätt få högskolebehörighet. Vi vill hålla alla dörrar öppna för dig och hjälper vi dig att planera din studietid.

Välkommen till den lilla skolan med den stora gemenskapen!

Ikon som ska föreställa två personer som pratar med varandra.

Lärling

Hos oss har du kan du läsa som lärling. Det innebär att minst hälften av din utbildningstid är ute på en arbetsplats (APL, arbetsplatsförlagt lärande).

Ikon som ska efterlikna en högskolebyggnad.

Möjlighet till högskolebehörighet

Hos oss kan du läsa in högskolebehörighet så att du får fler valmöjligheter och bra förutsättningar för både jobb och vidare studier efter examen.

Ikon föreställande papper med statistik

Flexibel undervisning

Vår undervisning präglas av flexibilitet, närhet och praktiskt lärande.

Nyfiken på vår skola?

Vill du besöka skolan? Håll utkik efter kommande Öppet Hus eller kontakta oss för en Prova-på-dag! Vi har kameraövervakning i våra lokaler.

Varmt välkommen till oss!

Elever och lärare i fordonsverkstad

Öppet hus i Örebro

Välkommen att besöka oss på Öppet hus. Vi finns på Aspholsvägen 5.

— onsdag —
14 oktober
17.00-19.00
— onsdag —
18 november
17.00-19.00
— onsdag —
13 januari
17.00-19.00
— onsdag —
14 april
17.00-19.00

Vill du bli påmind inför öppet hus?

Gör en intresseanmälan så skickar vi en sms-påminnelse inför våra öppna hus.

Gör en intresseanmälan här