[wpdreams_ajaxsearchlite]

Om Praktiska Gymnasiet Örebro

På Praktiska Gymnasiet Örebro ställer vi höga krav på oss själva för att skapa de bästa förutsättningarna för en lärorik och rolig utbildning. Vår undervisning präglas av flexibilitet, närhet och praktiskt lärande.

När du läser en lärlingsutbildning får du en grundläggande yrkesutbildning med mycket arbetslivserfarenhet. Halva din studietid äger rum ute på en arbetsplats, så kallat arbetsplatsförlagt lärande (APL), vilket gör att du på ett naturligt sätt växer in i din blivande yrkesroll. Du behöver inte ha några förkunskaper för att utbilda dig till ett yrke men du behöver vara nyfiken, framåt och intresserad. Ju mer utbildad du blir inom ditt yrke desto mer får du göra på din APL-plats. På arbetsplatsen har du en handledare som ansvarar för att du ska utvecklas inom ditt arbetsområde.

På skolan ger vi dig de teoretiska kunskaperna du behöver (bland annat de gymnasiegemensamma ämnena) och ger dig chansen att pröva och öva på ditt yrke innan du går ut på APL. De gymnasiegemensamma ämnena läser du under alla dina tre år hos oss.

Inför hösten 2021 flyttar Praktiska Gymnasiet i Örebro till nya skollokaler på Hagagatan 51. Lokalerna renoveras och anpassas efter skolans framtida behov. Eleverna kommer att få nya moderna verkstäder, flera lektionssalar och grupprum. Den nya adressen har dessutom bättre läge för såväl cykel bil och buss som kommer att göra det enklare för elever och medarbetare att ta sig till skolan. Du kan läsa mer om de nya lokalerna här.

Högskolebehörighet

Hos oss kan du gå ut med både en yrkesexamen och ha möjlighet för fortsatta studier. Antingen kan du genom det individuella valet välja kurser eller så kan du läsa en utökad studiekurs och på så sätt få högskolebehörighet. Vi vill hålla alla dörrar öppna för dig och hjälper vi dig att planera din studietid.

Nyfiken på vår skola?

Hos oss är dörren alltid öppen och om du är nyfiken att testa på hur det är att vara elev hos oss kan du anmäla dig till Elev för en dag på programmet du är intresserad av. Träffa nuvarande elever och lärare, se våra fina lokaler och upplev stämningen på skolan.

Håll utkik efter kommande öppet hus eller kontakta oss för att boka in ett besök på en dag som passar dig.

Varmt välkommen till oss!

Ikon som ska föreställa en jordglob

Utlandspraktik

Du kan söka praktik i Italien, Spanien, Frankrike eller Tyskland genom projektet ERASMUS. Vi samarbetar bl.a. med Ferrari Racing och femstjärniga hotell i Venedig.

Ikon som ska föreställa två personer som pratar med varandra.

Lärling

Hos oss har du kan du läsa som lärling. Det innebär att minst hälften av din utbildningstid är ute på en arbetsplats (APL, arbetsplatsförlagt lärande).

Ikon som ska efterlikna en högskolebyggnad Praktiska Gymnasiet

Möjlighet till högskolebehörighet

Hos oss kan du läsa in högskolebehörighet så att du får fler valmöjligheter och bra förutsättningar för både jobb och vidare studier efter examen.

Nyfiken på

vårt gymnasium i Örebro?

Klicka på knappen nedan för att se vilka spännande utbildningar som vi erbjuder hos oss på Praktiska Gymnasiet Örebro.