[wpdreams_ajaxsearchlite]

Om Praktiska Gymnasiet Örebro

På Praktiska Gymnasiet Örebro ställer vi höga krav på oss själva för att skapa de bästa förutsättningarna för en lärorik och rolig utbildning. Vår undervisning präglas av flexibilitet, närhet och praktiskt lärande.

När du läser en lärlingsutbildning får du en grundläggande yrkesutbildning med mycket arbetslivserfarenhet. Halva din studietid äger rum ute på en arbetsplats, så kallat arbetsplatsförlagt lärande (APL), vilket gör att du på ett naturligt sätt växer in i din blivande yrkesroll. Du behöver inte ha några förkunskaper för att utbilda dig till ett yrke men du behöver vara nyfiken, framåt och intresserad. Ju mer utbildad du blir inom ditt yrke desto mer får du göra på din APL-plats. På arbetsplatsen har du en handledare som ansvarar för att du ska utvecklas inom ditt arbetsområde.

På skolan ger vi dig de teoretiska kunskaperna du behöver (bland annat de gymnasiegemensamma ämnena) och ger dig chansen att pröva och öva på ditt yrke innan du går ut på APL. De gymnasiegemensamma ämnena läser du under alla dina tre år hos oss.

Inför hösten 2021 flyttar Praktiska Gymnasiet i Örebro till nya skollokaler på Hagagatan 51. Lokalerna renoveras och anpassas efter skolans framtida behov. Eleverna kommer att få nya moderna verkstäder, flera lektionssalar och grupprum. Den nya adressen har dessutom bättre läge för såväl cykel bil och buss som kommer att göra det enklare för elever och medarbetare att ta sig till skolan. Du kan läsa mer om de nya lokalerna här.

Hos oss kan du gå ut med både en yrkesexamen och ha möjlighet för fortsatta studier. Antingen kan du genom det individuella valet välja kurser eller så kan du läsa en utökad studiekurs och på så sätt få högskolebehörighet. Vi vill hålla alla dörrar öppna för dig och hjälper vi dig att planera din studietid.

Välkommen till den lilla skolan med den stora gemenskapen!

Utlandspraktik

Du kan söka praktik i Italien, Spanien, Frankrike eller Tyskland genom projektet ERASMUS. Vi samarbetar bl.a. med Ferrari Racing och femstjärniga hotell i Venedig.

Ikon som ska föreställa två personer som pratar med varandra.

Lärling

Hos oss har du kan du läsa som lärling. Det innebär att minst hälften av din utbildningstid är ute på en arbetsplats (APL, arbetsplatsförlagt lärande).

Ikon som ska efterlikna en högskolebyggnad.

Möjlighet till högskolebehörighet

Hos oss kan du läsa in högskolebehörighet så att du får fler valmöjligheter och bra förutsättningar för både jobb och vidare studier efter examen.

Nyfiken på vår skola?

Vill du besöka skolan? Håll utkik efter kommande Öppet Hus eller kontakta oss för en Prova-på-dag! Vi har kameraövervakning i våra lokaler.

Varmt välkommen till oss!

Elever och lärare i fordonsverkstad