×
 

Hoppa till innehållet

Hej, SYV!

Vad roligt att du vill veta mer oss! På Praktiska Gymnasiet Malmö Limhamn utbildar vi framtidens arbetskraft genom att erbjuda vi flera spännande och aktuella yrkesprogram och inriktningar som är eftertraktade på arbetsmarknaden.

Vi passar elever som vill mer än att bara läsa teoretiska ämnen under sin gymnasietid. Vi varvar teori och praktik under hela utbildningen för att ge våra elever de bästa förutsättningarna att lyckas inom sitt valda yrke. Med den grundläggande högskolebehörigheten är valmöjligheterna många, de kan börja jobba direkt, plugga vidare på högskola/universitet eller starta eget företag.

Fem elever på Praktiska som sitter runt ett bord och tittar in i kameran.

Så jobbar vi Vi varvar teori med praktik under hela studietiden!

På Praktiska Gymnasiet har vi byggt vårt utbildningskoncept på övertygelsen att det våra elever kan lära sig på en arbetsplats, lär de sig bäst där. Det gäller inte bara kunskaper och färdigheter inom ett yrke, utan lika mycket att tryggt lotsas in i de förväntningar som finns på en arbetsplats och att kunna möta de krav som ställs ute på arbetsmarknaden.

Därför är APL (arbetsplatsförlagt lärande) en viktig del av våra utbildningar. På sina APL-platser har eleverna en handledare som avsvarar för dem och i nära dialog med våra lärare som regelbundet har avstämningar ser vi till att både elev och arbetsgivare gör det som krävs för att eleven ska få en bra upplevelse och får med sig de kunskaper som krävs.

Elev sågar med en vinkelslip

Praktik (APL)

På gymnasiet kallas praktik för APL (arbetsplatsförlagt lärande) och under dina tre år hos oss kommer du att göra APL på ett riktigt företag i minst 15 veckor. Där får du chans att testa på de moment du lärt dig i skolan och samtidigt få in en fot i arbetslivet.

Mer om oss

  • Kontakta oss

    Har du frågor eller funderingar är du alltid välkommen att kontakta oss. 

    Elever och en lärare som går igenom hur man lägger gatsten.