[wpdreams_ajaxsearchlite]

Om Praktiska Malmö Limhamn

På Praktiska Gymnasiet Malmö Limhamn finns en alldeles speciell gemenskap mellan elever och anställda. Rektorn och lärarna vet vem du är, vilken inriktning du går och vad du har för intressen.

Hos oss känner alla varandra och alla får vara som de är. Vi hittar individuella lösningar för dig som elev och här får du utvecklas utifrån din potential och dina intressen.

På APL-platserna utbildas du av duktiga handledare med mångårig kompetens inom ditt yrke. Allt eftersom tiden går finns det stora möjligheter att du går från praktikant till anställd. Din APL-plats månar om att du snabbt ska komma in i gemenskapen och bli en i laget.

Utlandspraktik

Du kan söka praktik i Italien, Spanien, Frankrike eller Tyskland genom projektet ERASMUS. Vi samarbetar bl.a. med Ferrari Racing och femstjärniga hotell i Venedig.

Ikon som ska efterlikna en högskolebyggnad.

Möjlighet till högskolebehörighet

Hos oss kan du läsa in högskolebehörighet så att du får fler valmöjligheter och bra förutsättningar för både jobb och vidare studier efter examen.

Ikon som ska likna en dörr som öppnas

Praktik

Hos oss är har du minst 15 veckors APL (arbetsplatsförlagt lärande) Då får du uppleva hur det är att jobba med ditt framtida yrke och får lära dig direkt av experterna.

Yrkesexamen och möjlighet till högskolebehörighet

Våra utbildningar ger dig en gedigen grund att stå på oavsett om du går direkt ut i arbetslivet eller väljer att läsa vidare. Inom ramen för det individuella valet kan du få grundläggande högskolebehörighet. Med både en yrkesexamen och möjlighet att studera vidare har du mycket goda framtidsutsikter.

Varmt välkommen till oss!

Tjej får sitt här stylat