[wpdreams_ajaxsearchlite]

Om Praktiska Malmö Limhamn

På Praktiska Gymnasiet Malmö Limhamn finns en speciell gemenskap som genomsyrar hela skolan. Våra lärare anpassar utbildningen efter varje elev och ser till att alla känner sig sedda och hörda.

Hos oss känner alla varandra och alla får vara som de är. Vi hittar individuella lösningar för dig som elev och här får du utvecklas utifrån din potential och dina intressen.

APL (arbetsplatsförlagt lärande)

Vi tycker det är viktigt att du får ta del av ditt yrke som det ser ut i verkligheten, samtidigt som du får viktiga grundkunskaper i de gymnasiegemensamma ämnena. Din APL-plats månar om att du snabbt ska komma in i gemenskapen och bli en i laget. Allt eftersom tiden går finns det stora möjligheter att du går från praktikant till anställd.

Ute på din APL-plats får du uppgifter som är en del av företagets vardag. Ju mer utbildad du blir inom ditt yrke desto mer ansvar får du på din APL-plats. Du som elev behöver inte hitta en egen APL-plats utan får en via oss. Vill du göra din APL i en annan stad än din hemkommun eller hitta en egen plats tittar vi på möjligheterna för det.

Det är viktigt att du känner trygghet på din APL-plats. Därför kommer en av dina lärare från skolan till APL-platsen med jämna mellanrum. Du som elev har även en handledare på plats som hjälper dig i din vardag på arbetsplatsen.

Grundläggande högskolebehörighet

Från hösten 2023 innehåller alla yrkesprogram de kurser som krävs för att få grundläggande högskolebehörighet. Du behöver alltså inte välja till några kurser om du vill plugga vidare på högskola eller universitet. Däremot kan du välja bort högskolebehörigheten, om du istället vill fokusera på dina yrkeskurser. Du börjar läsa de högskoleförberedande kurserna i årskurs 2 och kan då bestämma hur du vill göra. Alla våra program ger dig flera valmöjligheter efter studenten, oavsett vilka kurser du väljer att läsa.

Nyfiken på att veta mer?

Hos oss är dörren alltid öppen och om du är nyfiken att testa på hur det är att vara elev hos oss kan du anmäla dig till Elev för en dag på programmet du är intresserad av. Träffa nuvarande elever och lärare, se våra fina lokaler och upplev stämningen på skolan.

Håll utkik efter kommande öppet hus eller kontakta oss för att boka in ett besök på en dag som passar dig.

Varmt välkommen till oss!

En ikon som ska föreställa en jordglob Praktiska Gymnasiet

Utlandspraktik

Du kan söka praktik i Italien, Spanien, Frankrike eller Tyskland genom projektet ERASMUS. Vi samarbetar bl.a. med Ferrari Racing och femstjärniga hotell i Venedig.

Ikon som ska efterlikna en högskolebyggnad Praktiska Gymnasiet

Grundläggande högskolebehörighet

Välj mellan möjligheten att plugga vidare efter studenten eller ta bort högskolebehörigheten och fördjupa dig i dina yrkeskurser.

Ikon som ska likna en dörr som öppnas Praktiska Gymnasiet

Praktik

Hos oss är har du minst 15 veckors APL (arbetsplatsförlagt lärande) Då får du uppleva hur det är att jobba med ditt framtida yrke och får lära dig direkt av experterna.

Ta en 3D tur på skolan

Nyfiken på

vårt gymnasium i Malmö Limhamn?

Klicka på knappen nedan för att se vilka spännande utbildningar som vi erbjuder hos oss på Praktiska Gymnasiet Malmö Limhamn.