[wpdreams_ajaxsearchlite]

Om Praktiska Kalmar

På Praktiska Gymnasiet Kalmar kan du bli allt från Matros och Butikssäljare till Bilmekaniker. Vi utbildar för att det ska leda till jobb och vidare studier.

Våra program Barn- och fritid samt Vård- och omsorg utbildar i branscher där det finns ett stort behov av arbetskraft. Våra praktiska yrkesprogram, som Måleri och El, är en viktig del för den framtida utvecklingen av Kalmar där nya byggprojekt ständigt startas.

Sjöfartsprogrammet

Vårt Sjöfartsprogram är ett riksrekryterande program som tar dig ut på ditt livs äventyr. Sjöfartsprogrammet finns på ett fåtal platser i Sverige och är ett program inom Praktiska Gymnasiet som du endast kan läsa här på Praktiska Gymnasiet Kalmar. Efter studenten kan du bo kvar på din hemort och samtidigt ha hela världen som din arbetsplats. Som sjöman jobbar du ute på fartygen en längre period med lika lång ledighet när du kommer hem. Viktiga delar i utbildningen är problemlösning och underhåll av tekniska instrument, något som du kommer att få både praktisk och teoretisk erfarenhet av.

Lärling och APL

På några av våra program kan du som nationellt behörig även läsa som lärling t ex fordon år 2-3, vilket innebär att hälften av din studietid är inne på skolan och den andra hälften är ute på en APL-plats. APL innebär arbetsplatsförlagt lärande och görs ute på ett företag. Vi ordnar en APL-plats åt dig men om du har önskemål försöker vi tillgodose dem.

Vi ser dig

På skolan månar vi om att se varje elev. Att bemöta andra som vi själva vill bli bemötta är en självklarhet för oss. Hos oss blir du snabbt en del av gemenskapen och kan få en bra kontakt med hela skolans personal, inklusive rektorn. En av våra största styrkor är att vi i många år har haft i stort sett samma personal, vilket innebär att långvariga och goda relationer skapas.

Välkommen in i gemenskapen!

Utlandspraktik

Du kan söka praktik i Italien, Spanien, Frankrike eller Tyskland genom projektet ERASMUS. Vi samarbetar bl.a. med Ferrari Racing och femstjärniga hotell i Venedig.

ikon föreställande två verktyg som är korsade

Möjlighet till högskolebehörighet

Hos oss kan du läsa in högskolebehörighet så att du får fler valmöjligheter och bra förutsättningar för både jobb och vidare studier efter examen.

Ikon för Sjöfart

Sjöfart

Vårt Sjöfartsprogram är ett riksrekryterande program som tar dig ut på ditt livs äventyr.

Tjej och kille mekar med bil