[wpdreams_ajaxsearchlite]

Om Praktiska Kalmar

På Praktiska Gymnasiet Kalmar kan du bli allt från Matros och Butikssäljare till Bilmekaniker. Vi utbildar för att det ska leda till jobb och vidare studier.

På skolan månar vi om att se varje elev. Att bemöta andra som vi själva vill bli bemötta är en självklarhet för oss. Du blir snabbt en del av gemenskapen på skolan både bland lärare och elever. En av våra största styrkor är att vi i många år har haft i stort sett samma personal, vilket innebär att långvariga och goda relationer skapas.

Sjöfartsprogrammet

Vårt Sjöfartsprogram är ett riksrekryterande program som tar dig ut på ditt livs äventyr. Sjöfartsprogrammet finns på ett fåtal platser i Sverige och är ett program inom Praktiska Gymnasiet som du endast kan läsa här på Praktiska Gymnasiet Kalmar. Efter studenten kan du bo kvar på din hemort och samtidigt ha hela världen som din arbetsplats. Som sjöman jobbar du ute på fartygen en längre period med lika lång ledighet när du kommer hem. Viktiga delar i utbildningen är problemlösning och underhåll av tekniska instrument, något som du kommer att få både praktisk och teoretisk erfarenhet av.

APL (arbetsplatsförlagt lärande)

Vi tycker det är viktigt att du får ta del av ditt yrke som det ser ut i verkligheten, samtidigt som du får viktiga grundkunskaper i de gymnasiegemensamma ämnena.

Ute på din APL-plats får du uppgifter som är en del av företagets vardag. Ju mer utbildad du blir inom ditt yrke desto mer ansvar får du på din APL-plats. Du som elev behöver inte hitta en egen APL-plats utan får en via oss. Vill du göra din APL i en annan stad än din hemkommun eller hitta en egen plats tittar vi på möjligheterna för det.

Det är viktigt att du känner trygghet på din APL-plats. Därför kommer en av dina lärare från skolan till APL-platsen med jämna mellanrum. Du som elev har även en handledare på plats som hjälper dig i din vardag på arbetsplatsen.

Högskolebehörighet

Hos oss kan du gå ut med både en yrkesexamen och ha möjlighet för fortsatta studier. Du kan få högskolebehörighet genom att välja kurser genom det individuella valet eller läsa en utökad studiekurs. Vi håller alla dörrar öppna för dig och hjälper dig att planera din studietid.

Nyfiken på att veta mer?

Hos oss är dörren alltid öppen och om du är nyfiken att testa på hur det är att vara elev hos oss kan du anmäla dig till Elev för en dag på programmet du är intresserad av. Träffa nuvarande elever och lärare, se våra fina lokaler och upplev stämningen på skolan.

Håll utkik efter kommande öppet hus eller kontakta oss för att boka in ett besök på en dag som passar dig.

Varm välkommen till oss!

Ikon som ska förställa en jordglob Praktiska Gymnasiet

Utlandspraktik

Du kan söka praktik i Italien, Spanien, Frankrike eller Tyskland genom projektet ERASMUS. Vi samarbetar bl.a. med Ferrari Racing och femstjärniga hotell i Venedig.

ikon föreställande två verktyg som är korsade

Möjlighet till högskolebehörighet

Hos oss kan du läsa in högskolebehörighet så att du får fler valmöjligheter och bra förutsättningar för både jobb och vidare studier efter examen.

Ikon för Sjöfart Praktiska Gymnasiet

Sjöfart

Vårt Sjöfartsprogram är ett riksrekryterande program som tar dig ut på ditt livs äventyr.

Nyfiken på

vårt gymnasium i Kalmar?

Klicka på knappen nedan för att se vilka spännande utbildningar som vi erbjuder hos oss på Praktiska Gymnasiet Kalmar.