[wpdreams_ajaxsearchlite]

Om Praktiska Helsingborg

Praktiska Gymnasiet Helsingborg ger dig en bra grund att stå på. Vi har goda relationer med många företag, något som du har nytta av både under din skoltid och efter din examen. Under din APL får du möjlighet till att skapa goda kontakter för framtiden.

En stor andel av våra elever får jobb direkt efter examen, något vi som skola är mycket stolta över och ser som ett kvitto på att vi gör något bra.

Hos oss har du även möjlighet att läsa in högskolebehörighet så att du ökar dina valmöjligheter efter examen. Vi vill att du ska trivas under din tid på skolan samtidigt som du får de allra bästa förutsättningarna för framtiden.

Om du väljer att läsa som lärling har du ungefär hälften av din skoltid som APL – Arbetsplatsförlagt lärande, på ett eller flera företag. Som lärling får du dessutom 1000 kr extra i månaden av CSN.

Utlandspraktik

Du kan söka praktik i Italien, Spanien, Frankrike eller Tyskland genom projektet ERASMUS. Vi samarbetar bl.a. med Ferrari Racing och femstjärniga hotell i Venedig.

Ikon som ska likna två händer som skakar hand

Nära samarbete med lokala företag

Vi har goda relationer med många företag, något som du har nytta av både under och efter din skoltid.

Ikon som ska föreställa två personer som pratar med varandra.

Lärling

Om du väljer att läsa som lärling har du ungefär hälften av din skoltid som APL – Arbetsplatsförlagt lärande.

Engagerad personal

En av våra styrkor är att vi har engagerad personal som alltid finns där för dig som elev.  Vi har små klasser där du som elev blir sedd och hörd av lärarna, samt får det stöd och den vägledning du behöver för att lyckas med din utbildning.

Varmt välkommen till oss!

Måleri elever jobbar med lärare