Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Informationen uppdateras kontinuerligt.

[wpdreams_ajaxsearchlite]
Glad byggelev jobbar
Välkommen till
Praktiska Gävle

Vi är den lilla skolan med det stora engagemanget. Detta är något som uppskattas av våra elever – de känner sig sedda, uppskattade och väl bemötta. Vi har en stabil och kompetent personalgrupp och gott samarbete med den lokala arbetsmarknaden.

Det här är Praktiska Gävle

Ikon som ska likna en dörr som öppnas

APL

Hos oss har du minst 15 veckors APL (arbetsplatsförlagt lärande). Läser du som lärling är hälften av din skoltid APL.

Hand som gör V-tecken

80% har jobb efter studenten

Ca 80% av våra elever har arbete efter sin gymnasietid hos oss!

Praktiska Gymnasiet Gemenskap

Gemenskap

Vi är den lilla skolan med det stora engagemanget, något som uppskattas av våra elever – de känner sig sedda, uppskattade och väl bemötta.

Mer om oss

Våra program i Gävle

Här hittar du våra program. Genom att klicka på ett program ser du vilka inriktningar programmet har.

Introduktionsprogram

Introduktionsprogrammen finns till för att ge dig som saknar gymnasiebehörighet möjligheten att komma in på ett nationellt program eller att börja arbeta. Du kan läsa introduktionsprogrammen på alla våra skolor. Programinriktat val (IMR) och Yrkesintroduktion (IMY) går att läsa på de flesta av våra program och skolor. Kontakta skolans rektor för mer information om vad som gäller på din ort.

VVS och Fastighet

På programmet VVS och fastighet får du arbeta fritt och självständigt med den senaste tekniken. Du lär dig att underhålla fastigheter, tekniska anläggningar och system. Du får också kunskap i hur du sparar energi, är miljömedveten, undviker arbetsskador och i att ge god service till kunder.

Bygg och Anläggning

Hos oss har du stora möjligheter till arbete efter examen. På programmet får du kunskap om miljö, säkerhet och hållbart byggande. Du får lära dig att planera och skapa från idé till färdigt arbete. Entreprenörskap är en viktig del i utbildningen och något du lär dig under hela programmet, oavsett vilken inriktning du väljer.

Barn och fritid

Vi är programmet för dig som tycker om att jobba med människor i alla åldrar. Du är intresserad av att lära ut och nyfiken på hur vi lär oss. Du hjälper barn, ungdomar och funktionsnedsatta i skolan, hemmet och på fritiden med olika aktiviteter som exempelvis skoluppgifter, träning och sociala aktiviteter. I arbetet möter och leder du också grupper på fritidsgårdar, i skolan eller i föreningar. På Barn och fritid får du chans att träffa många nya människor och vara med där det hela tiden händer nya saker.

Öppet hus

Besök oss på öppet hus för att ta reda på om Praktiska Gymnasiet Gävle är skolan för dig! Du kommer få träffa våra elever och lärare som svarar på frågor och visar dig runt i lokalerna.

Eftersom det i våras inte gick att komma till skolan och hälsa på oss anordnade vi ett digitalt öppet hus. Vi har samlat allt du kan tänkas behöva veta om vår skola här.

— onsdag —
11 november
17.00-19.00

Vill du bli påmind inför öppet hus?

Gör anmälan så skickar vi påminnelser på sms och mejl.

Gör en intresseanmälan

Elevhistorier

Läs om vad våra elever tycker om Praktiska Gymnasiet Gävle

Se alla elevberättelser

Vanliga frågor

Vad är Praktiska Gymnasiet?

Praktiska Gymnasiet är 33 gymnasieskolor med yrkesutbildningar där du kan bli allt från målare till frisör. Vårt mål är att du ska ha jobb, helst direkt efter examen. Vi har 13 program, 38 inriktningar över 100 yrkesutgångar.

Vad är APL?

APL står för Arbetsplatsförlagt lärande och betyder att du är ute på praktik i minst 15 veckor. Är du lärling är hälften av din skoltid APL.

Kan jag få högskolebehörighet på Praktiska Gymnasiet?

Ja, hos oss kan du läsa in högskolebehörighet så att du har förutsättningar för både jobb och vidare studier efter examen.

Se alla vanliga frågor

Hitta du inte det du söker? Kontakta oss så hjälper vi dig!

Kontakta oss

Gymnasievalet - Viktiga datum

Här hittar du viktiga datum för gymnasievalet i Gävle.

21
januari

Nu är det dags för dig att välja gymnasium. Du kan ändra ditt gymnasieval som du vill fram till den 14 februari.

14
februari

Sista dagen att söka till gymnasiet. Du får ditt preliminära antagningsbesked vecka 15.

6
april

Prelimär antagning v. 15.

20
april

Omvalsperiod startar.

8
maj

Omvalsperioden slutar. Nu kan du inte göra fler ändringar.

1
juli

Du får ditt slutgiltiga antagningsbesked.

24
juli

Sista svarsdagen på antagningsbeskedet.

27
augusti

Första reservantagnigen visas.

31
augusti

Reservanatgningen avslutas.

Mer om gymnasievalet

Nyheter

Se alla nyheter

Välkommen att

besöka oss i Gävle

Kom och hälsa på i din framtida skola, träffa lärare och elever, ställ frågor om program och kurser och ta dig en titt på lokalerna och se hur det fungerar på Praktiska Gymnasiet Gävle på riktigt.

Praktiska Gymnasiet Gävle

Förrådsgatan 5, 803 09 Gävle

0702-50 98 45