[wpdreams_ajaxsearchlite]

Om Praktiska Märsta

Vi är gymnasieskolan som prioriterar trygghet, hälsa och arbetsro. Studiero och trivsel är ledord för oss och som elev är du alltid sedd.

Vi som arbetar på skolan gör vårt yttersta för att du ska lyckas med dina studier. Varje program har sitt hemklassrum. Lärartätheten är hög och som elev hos oss har du ett nära samarbete med din mentor kring ditt lärande. Här får du 3 underbara år tillsammans med grymt bra pedagoger och lärare.

Vår skola ligger i Sigtuna kommun med endast 10 minuters promenad från Märsta station.

Lärling och Praktik

De flesta av våra program läser du som lärlingsutbildningar. Som lärling hos oss består hälften av din utbildning av undervisning inne på skolan och andra hälften av arbetsplatsförlagt lärande (APL). Du får dessutom 1000 kr extra av CSN utöver studiebidraget. Du behöver inte ha några förkunskaper för att utbilda dig till ett yrke men du behöver vara nyfiken, framåt och intresserad av att ta dig an nya uppgifter.

Ett gymnasium för alla

Hos oss är alla varmt välkomna till gemenskapen, och som elev har du massor att se fram emot! Du kommer lära dig allt kring det yrke du valt, få nya vänner – vänner för livet och du kommer utvecklas och växa både personligt och kunskapsmässigt.

I undervisningen har du tillgång till inläsningstjänst, stavningsprogram och talsyntes. Behöver du extra stöd finns skolans specialpedagog och elevhälsoteam att tillgå.

Varmt välkommen till oss!

Ikon som ska föreställa en jordglob

Utlandspraktik

Du kan söka praktik i Italien, Spanien, Frankrike eller Tyskland genom projektet ERASMUS. Vi samarbetar bl.a. med Ferrari Racing och femstjärniga hotell i Venedig.

Ikon som ska föreställa papper med statistik på.

UF

Många av våra utbildningar ger dig möjlighet att starta eget företag. Hos oss läser därför alla elever entreprenörskap och startar egna UF-företag.

Ikon som ska föreställa två personer som pratar med varandra.

Lärling

Hos oss kan du läsa som lärling. Det innebär att hälften av din utbildningstid är ute på en arbetsplats (APL).

Nyfiken på

vårt gymnasium i Märsta?

Klicka på knappen nedan för att se vilka spännande utbildningar som vi erbjuder hos oss på Praktiska Gymnasiet Märsta