Läs om vår hantering av Covid-19.

[wpdreams_ajaxsearchlite]

Om Praktiska Märsta

Praktiska Gymnasiet Märsta är den lilla gymnasieskolan där vi prioriterar trygghet, hälsa och arbetsro. Studiero och trygghet är ledord för oss och som elev är du alltid sedd.

Vi som arbetar på skolan gör vårt yttersta för att du ska lyckas med dina studier. Vi har små klasser och varje program har sitt hemklassrum. Lärartätheten är hög och som elev hos oss har du ett nära samarbete med din mentor kring ditt lärande.

Vår skola ligger i Sigtuna kommun med endast 10 minuters promenad från Märsta station.

Utlandspraktik

Du kan söka praktik i Italien, Spanien, Frankrike eller Tyskland genom projektet ERASMUS. Vi samarbetar bl.a. med Ferrari Racing, hotell i Venedig och företag inom modebranschen i Milano.

Ikon som ska föreställa papper med statistik på.

UF företag

Hos oss har alla elever möjlighet att driva UF-företag under sin studietid.

Ikon som ska föreställa två personer som pratar med varandra.

Lärling

Hos oss kan du läsa som lärling. Det innebär att hälften av din utbildningstid är ute på en arbetsplats (APL).

Skolan för alla

Vi är skolan för alla. Som elev kan du välja att läsa programmet med yrkes- eller högskoleförberedande inriktning. Som gymnasielärling gör du 50% av din skolgång ute på ett företag och ofta är det där våra elever börjar sin första anställning när de avslutat skolan.

I undervisningen har du tillgång till inläsningstjänst, stavningsprogram och talsyntes. Behöver du extra stöd finns skolans specialpedagog och elevhälsoteam att tillgå.

Välkommen att besöka skolan och vara med en dag. Då får du möjlighet att träffa lärare och elever samt uppleva känslan av att vara elev på en skola med arbetsro, trygghet och trivsel.

Varmt välkommen till oss!

Elev jobbar med VVS rör