Du är här

Täby

Gymnasieskolan mitt i arbetslivet.
Vi på praktiska Gymnasiet tror på idén om lärande genom varvad teori och praktik. Ditt framtida yrke lär du dig bäst på arbetsplatsen, samtidigt som du får fördjupad teori och träning i skolan. Därför bygger att våra utbildningar på mesta möjliga praktik på en arbetsplats. Mest praktik får man på våra lärlingsprogram då hälften av studierna görs som APL, arbetsplatsförlagt lärande.
 
Vi ser talanger.
Vårt mål är att vara Sveriges främsta yrkesutbildare, och vi är idag störst i Sverige inom gymnasial lärlingsutbildning. Det är du som skall lyckas på Praktiska Gymnasiet. Vi ger dig förutsättningar att lära, öva och pröva dina nya färdigheter i den takt och de sammanhang som passar bäst för ditt sätt att skaffa ny kunskap.
 
Din lots hela vägen till jobb.
Vårt mål som skola är inte bara att du får en utbildning- vi vill att du ska få ett jobb! Helst direkt efter examen.
2014 hade 70% av Praktiska Gymnasiets avgångselever jobb redan i juni. Vi ser fram emot att få lotsa dig hela vägen till din framtidsdröm- oavsett om det är ett jobb, eget företagande eller fortsatta studier.
 
Både elev och kollega.
Att vara lärling ställer krav! På praktikplatsen krävs att du tar ansvar för att komma i tid, är intresserad av ditt valda yrke och kan samarbeta. Du är en i gänget. På så vis blir din tid på Praktiska Gymnasiet både skoltid och arbetsliv.
En av våra grundstenar är att skola och praktik skall vara i nära samarbete.
 
Liten skola.
Vi är ett litet yrkesgymnasium med cirka 100 elever.
 
Högskolebehörighet.
Alla program kan ge högskolebehörighet för dig som vill fortsätta studera vid högskola eller universitet efter gymnasiet.
 
Vi har platser kvar på våra program i höst.
För mer information, kontakta rektor Åsa Brattlund på 070 226 54 60 eller skicka ett mail asa.brattlund@vindora.se
 
1000 kronor extra till dig som blir lärling.
Vi har glada nyheter för dig som går eller planerar att börja på en lärlingsutbildning på Praktiska Gymnasiet. I januari 2014 införs ett nytt stöd för lärlingselever som heter Lärlingsersättning. Detta bidrag är på 1000 kr i månaden.
 
Nu blir det ännu fler fördelar med att läsa en lärlingsutbildning på Praktiska Gymnasiet. Redan idag erbjuder vi våra elever en gymnasial yrkesutbildning där vi varvar teori och praktik. Praktiken och den täta kontakten med arbetslivet skapar goda chanser till jobb för våra elever efter avslutade studier. 2013 hade 73% av våra elever jobb efter studenten vilket är siffror vi är mycket stolta över.
 
Den positiva nyheten om lärlingsersättningen och att våra nuvarande och blivande elever kommer att erbjudas ett extra ekonomiskt stöd känns mycket glädjande och inspirerande. Vi stärks i vår övertygelse om hur viktiga och betydelsefulla lärlingssutbildningar är för våra gymnasieelever.
 
Här hittar du information på CSN:s hemsida om Lärlingsersättning.
 
Är du inte behörig till gymnasiet?
Vi på Praktiska Gymnasiet Täby erbjuder dig som saknar behörighet att läsa programinriktat individuellt val – IMPRO eller Yrkesintroduktion – IMYRK mot något av skolans yrkesprogram. Läs mer här.
 

Sjukanmälan 08-544 738 62 innan 09.00

Sjukanmälan ska lämnas varje dag innan kl. 09.00. Lämna namn på vårdnadshavaren eller myndig elev som sjukanmäler, namn på elev, personnummer och klass. Sjukanmälan ska ske för varje dag eleven är sjuk. GLÖM INTE ATT ÄVEN MEDDELA HANDLEDARE PÅ APL-PLATSEN!
Funderar du på ett praktiskt gymnasie-program?
Vill du bli anställningsbar efter gymnasiet? Då är vi ett bra val.
Eleverna är i skolan 2-3 dagar i veckan och ute på APL 2-3 dagar per vecka, beroende på årskurs och termin. Hos oss får du högskolebehörighet om du använder ditt individuella val till svenska, engelska och matematik.
 
Vi har elever från Vaxholm, Danderyd, Täby, Åkersberga och Solna. Praktiska i Täby ingår i friskolekoncernen Vindora som driver ett 35-tal skolor i Sverige. Koncernen har bedrivit skolor sedan 1999. Alla gymnasier är yrkesinriktade och har endast praktiska program.
 
Pedagogiken bedrivs enligt lärlingsmodellen d v s eleverna utbildas både i skolan och ute på olika arbetsplatser. Eleverna har s k arbetsplatsförlagt lärande (APL) under halva sin gymnasietid.
Lärlingsmodellen gör att eleverna är väl förtrogna med sitt kommande yrke och har bra yrkeskunskaper. Skolan ger samtidigt  eleverna grundläggande behörighet för högskola/universitet.
 
Praktiska i Täby
Kemistvägen 10A
183 79 TÄBY
Sjukanmälan Tel: 08 544 738 62
Fax 08 544 738 69
Telefon Rektor: 070 22 654 60

Aktuellt i Täby!

Nu har några av våra APL- handledare slutfört handledarutbildningen.
Välkommen att starta din här

På gång på praktiska

Nyhet 2015-03-19

Anna Nilsson och Victoria Åldermo från Praktiska Gymnasiet Sundsvall tävlar i Skol-SM i bageri...

Nyhet 2015-02-20
, , ,
Det är bråda dagar för eleverna på Praktiska Gymnasiet i Falun och Nacka. De stylar nämligen alla...
Nyhet 2015-02-12
Jonathan Forsell Praktiska Gymnasiet Skövde
Jonathan Forsell på Praktiska Gymnasiet Skövde utbildar sig till plåtslagare, ett yrke som...