Du är här

O
O
O

Täby

Vill du prova på något av våra program?
Välkommen till våra Prova På Dagar. Ring Åsa Brattlund på 070 226 54 60 och boka tid.
 

 

1000 kronor extra till dig som blir lärling.

Vi har glada nyheter för dig som går eller planerar att börja på en lärlingsutbildning på Praktiska Gymnasiet. I januari 2014 införs ett nytt stöd för lärlingselever som heter Lärlingsersättning. Detta bidrag är på 1000 kr i månaden.
 
Nu blir det ännu fler fördelar med att läsa en lärlingsutbildning på Praktiska Gymnasiet. Redan idag erbjuder vi våra elever en gymnasial yrkesutbildning där vi varvar teori och praktik. Praktiken och den täta kontakten med arbetslivet skapar goda chanser till jobb för våra elever efter avslutade studier. 2013 hade 73% av våra elever jobb efter studenten vilket är siffror vi är mycket stolta över.
 
Den positiva nyheten om lärlingsersättningen och att våra nuvarande och blivande elever kommer att erbjudas ett extra ekonomiskt stöd känns mycket glädjande och inspirerande. Vi stärks i vår övertygelse om hur viktiga och betydelsefulla lärlingssutbildningar är för våra gymnasieelever.
 
Här hittar du information på CSN:s hemsida om Lärlingsersättning.
 

 

Sjukanmälan 08-544 738 62 fram till 10.00

Sjukanmälan kan lämnas varje dag fram till klockan 10.00. Lämna namn på vårdnadshavaren eller myndig elev som sjukanmäler, namn på elev, personnummer och klass. Om du ringer in för sent (efter 10.00) så registreras din sjukanmälan först dagen efter och det är först då vi ändrar den ogiltiga frånvaron från den dagen till giltig. Däremot skickas det ut ett sms på ogiltig frånvaro för den innevarande dagen. För att slippa dessa sms ber vi dig sjukanmäla före klockan 10.00 varje dag. Sjukanmälan ska ske för varje dag eleven är sjuk.

Funderar du på ett praktiskt gymnasie-program?

Vill du bli anställningsbar efter gymnasiet? Då är vi ett bra val.
Eleverna är i skolan 2-3 dagar i veckan och ute på APL 2-3 dagar per vecka, beroende på årskurs och termin. Hos oss får du högskolebehörighet om du använder ditt individuella val till svenska, engelska och matematik.
 
Vi har elever från Vaxholm, Danderyd, Täby, Åkersberga och Solna. Praktiska i Täby ingår i friskolekoncernen Vindora som finns på ett 50-tal orter i Sverige. Koncernen har bedrivit skolor sedan 1999. Alla gymnasier är yrkesinriktade och har endast praktiska program.
 
Pedagogiken bedrivs enligt lärlingsmodellen d v s eleverna utbildas både i skolan och ute på olika arbetsplatser. Eleverna har s k arbetsplatsförlagt lärande (APL) under halva sin gymnasietid.
Lärlingsmodellen gör att eleverna är väl förtrogna med sitt kommande yrke och har bra yrkeskunskaper. Skolan ger samtidigt  eleverna grundläggande behörighet för högskola/universitet.
 
Praktiska i Täby
Kemistvägen 10A
183 79 TÄBY
Tel: 08 544 738 62
Fax 08 544 738 69

Aktuellt i Täby!

Dantemässan!
Praktiska Gymnasiet i Täby kommer att närvara under Dantemässan den 16:e november på Täby Galopp. Läs mer på http://www.expeditiondante.se/
 
Omdömen är nu publicerade på edWise.se!
Omdömen för HT13 är nu publicerade på vår portal edWise.se. Sök vårdnadshavarkonto för att läsa ditt barns omdömen på http://www.edwise.se/
Instruktioner om hur du söker hittar du under "Relaterade dokument" i nedre högra hörnet på denna sida.
 
Öppet Hus!
Praktiska i Täby har Öppet Hus under dessa dagar!

  • 2014-01-16 kl. 18-20
  • 2014-05-08 kl. 18-20

 
Nytt kalendarie 13/14!

  • Nytt kalendarie för läsåret 13/14 hittar du i nedre högra hörnet på sidan. Påsklov v16 istället för som tidigare planerat.

 
Följ oss!

 

På gång på praktiska

Nyhet 2014-04-15

Det förekommer spekulationer i media om Praktiska Gymnasiet men fakta talar för sig själv....

Nyhet 2014-04-9
Pressmeddelande DN publicerar idag en artikel med ett antal påståenden om vår verksamhet. Med...
Nyhet 2013-12-20
Vi har glada nyheter för dig som går eller planerar att börja på en lärlingsutbildning på Praktiska...