Du är här

Täby

Välkommen till Praktiska Gymnasiet i Täby!
 

Hej, vad kul att du har hittat fram till just vår skola!
På vår skolsida kan du hitta information och nyheter som handlar om de program och inriktningar som just vi erbjuder på vår ort. Känner du att du har frågor även när du har surfat runt på vår skolsida? Då ska du inte tveka att kontakta oss på skolan så ska vi hjälpa dig med dina funderingar.
 

Vi har platser kvar på våra program i höst.
 

För mer information, kontakta rektor Åsa Brattlund på 070 226 54 60 eller skicka ett mail asa.brattlund@vindora.se
 

 

1000 kronor extra till dig som blir lärling.

Vi har glada nyheter för dig som går eller planerar att börja på en lärlingsutbildning på Praktiska Gymnasiet. I januari 2014 införs ett nytt stöd för lärlingselever som heter Lärlingsersättning. Detta bidrag är på 1000 kr i månaden.
 
Nu blir det ännu fler fördelar med att läsa en lärlingsutbildning på Praktiska Gymnasiet. Redan idag erbjuder vi våra elever en gymnasial yrkesutbildning där vi varvar teori och praktik. Praktiken och den täta kontakten med arbetslivet skapar goda chanser till jobb för våra elever efter avslutade studier. 2013 hade 73% av våra elever jobb efter studenten vilket är siffror vi är mycket stolta över.
 
Den positiva nyheten om lärlingsersättningen och att våra nuvarande och blivande elever kommer att erbjudas ett extra ekonomiskt stöd känns mycket glädjande och inspirerande. Vi stärks i vår övertygelse om hur viktiga och betydelsefulla lärlingssutbildningar är för våra gymnasieelever.
 
Här hittar du information på CSN:s hemsida om Lärlingsersättning.
 

Är du inte behörig till gymnasiet?

Vi på Praktiska Gymnasiet Täby erbjuder dig som saknar behörighet att läsa programinriktat individuellt val – IMPRO eller Yrkesintroduktion – IMYRK mot något av skolans yrkesprogram. Läs mer här.
 

Sjukanmälan 08-544 738 62 innan 09.00

Sjukanmälan ska lämnas varje dag innan kl. 09.00. Lämna namn på vårdnadshavaren eller myndig elev som sjukanmäler, namn på elev, personnummer och klass. Sjukanmälan ska ske för varje dag eleven är sjuk. GLÖM INTE ATT ÄVEN MEDDELA HANDLEDARE PÅ APL-PLATSEN!

Funderar du på ett praktiskt gymnasie-program?

Vill du bli anställningsbar efter gymnasiet? Då är vi ett bra val.
Eleverna är i skolan 2-3 dagar i veckan och ute på APL 2-3 dagar per vecka, beroende på årskurs och termin. Hos oss får du högskolebehörighet om du använder ditt individuella val till svenska, engelska och matematik.
 
Vi har elever från Vaxholm, Danderyd, Täby, Åkersberga och Solna. Praktiska i Täby ingår i friskolekoncernen Vindora som driver ett 35-tal skolor i Sverige. Koncernen har bedrivit skolor sedan 1999. Alla gymnasier är yrkesinriktade och har endast praktiska program.
 
Pedagogiken bedrivs enligt lärlingsmodellen d v s eleverna utbildas både i skolan och ute på olika arbetsplatser. Eleverna har s k arbetsplatsförlagt lärande (APL) under halva sin gymnasietid.
Lärlingsmodellen gör att eleverna är väl förtrogna med sitt kommande yrke och har bra yrkeskunskaper. Skolan ger samtidigt  eleverna grundläggande behörighet för högskola/universitet.
 
Praktiska i Täby
Kemistvägen 10A
183 79 TÄBY
Tel: 08 544 738 62
Fax 08 544 738 69

Aktuellt i Täby!

Välkommen till öppet hus 27/11 Kl 18.00 - 20.00
Kemistvägen 10A
TÄBY

Kalender

november 2014

 • 27

  Välkommen till öppet hus 27/11 Kl 18.00 - 20.00
  Kemistvägen 10A
  TÄBY

december 2014

 • 17

  Terminsavslutning.
  Elever börjar 9.00 Skolan bjuder på fika. Ingen lunch serveras den dagen.

På gång på praktiska

Nyhet 2014-09-19

Praktiska Gymnasiet sponsrar Riksförbundet Narkotikafritt Samhälle (RNS) som arbetar med att...

Nyhet 2014-06-19
,
”Malmö gymnasiefotboll mot våld och rasism” drar igång sin verksamhet med fotbollsturnering under...
Nyhet 2014-06-16
Jesper Johansson är elev på Praktiska gymnasiet i Jönköping där han läser Bygg och anläggning med...