[wpdreams_ajaxsearchlite]

Om Praktiska Täby

Praktiska Gymnasiet Täby är en liten skola med stor gemenskap. Vi är en skola för alla, med engagerade och kompetenta lärare som ser och lyssnar på varje elev. Det skapar en god stämning bland både elever och personal. Vi har en bra skolmiljö med välanpassade lärosalar och håller till i helt nya och fräscha lokaler från 2017.

En av våra grundstenar är att skola och Arbetsplatsförlagt lärande (APL) ska vara i nära samarbete, därför satsar vi mycket på lärlingsutbildningar. Som lärling gör du hälften av din utbildningstid som APL och får 1000 kr extra i månaden av CSN.

Att varva teori med praktik ger dig som elev en bra grund att stå på, och du får redan under skoltiden mycket arbetslivserfarenhet och möjlighet till att skapa kontakter för framtida jobb. En stor andel av våra elever har jobb redan när de tar studenten. Du kan även läsa till högskolebehörighet så att du får både yrkesexamen och möjlighet till vidare studier.

Vi tycker att det är viktigt med elevinflytande, och vi har ett välfungerande elevråd där du har möjligheten att påverka din skolgång.

Vill du veta mer om skolan och våra utbildningar är du välkommen att besöka oss. Håll utkik efter kommande Öppet Hus, eller kontakta oss för att boka in en dag som passar dig.

Utlandspraktik

Du kan söka praktik i Italien, Spanien, Frankrike eller Tyskland genom projektet ERASMUS. Vi samarbetar bl.a. med Ferrari Racing och femstjärniga hotell i Venedig.

Ikon som ska föreställa två personer som pratar med varandra.

Lärling

Hos oss har du kan du läsa som lärling. Det innebär att minst hälften av din utbildningstid är ute på APL (arbetsplatsförlagt lärande).

Ikon på hand som gör V-tecken

Jobb efter studenten

2019 hade 80,5% av våra elever jobb direkt efter studenten.

Högskoleförberedande

Hos oss kan du läsa in högskolebehörighet så att du får fler valmöjligheter och bra förutsättningar för både jobb och vidare studier efter examen.

Vill du besöka skolan? Håll utkik efter kommande Öppet Hus eller kontakta oss för en Prova-på-dag!

Varmt välkommen till oss!

Nyfiken på

vårt gymnasium i Täby?

Klicka på knappen nedan för att se vilka spännande utbildningar som vi erbjuder hos oss på Praktiska Gymnasiet Täby