[wpdreams_ajaxsearchlite]

Om Praktiska Täby

Praktiska Gymnasiet Täby är en skola med stor gemenskap. Vi tycker att det är viktigt med elevinflytande, och vi har ett välfungerande elevråd där du har möjligheten att påverka din skolgång.

Vi är en skola för alla, med engagerade och kompetenta lärare som ser och lyssnar på varje elev. Det skapar en god stämning bland både elever och personal. Vi har en bra skolmiljö med välanpassade lärosalar och håller till i fräscha lokaler.

Hos oss kan du utveckla din kreativitet och träna på entreprenörskap genom att läsa UF-företagande och starta ditt eget företag under din gymnasietid hos oss.

Lärling och Praktik

En av våra grundstenar är att skola och arbetsplatsförlagt lärande (APL) ska vara i nära samarbete, därför satsar vi mycket på lärlingsutbildningar. Som lärling gör du hälften av din utbildningstid på en arbetsplats och får dessutom 1000 kr extra i månaden av CSN.

Att varva teori med praktik ger dig som elev en bra grund att stå på, och du får redan under skoltiden mycket arbetslivserfarenhet och möjlighet till att skapa kontakter för framtida jobb. En stor andel av våra elever har jobb redan när de tar studenten.

Grundläggande högskolebehörighet

Från hösten 2023 innehåller alla yrkesprogram de kurser som krävs för att få grundläggande högskolebehörighet. Du behöver alltså inte välja till några kurser om du vill plugga vidare på högskola eller universitet. Däremot kan du välja bort högskolebehörigheten, om du istället vill fokusera på dina yrkeskurser. Du börjar läsa de högskoleförberedande kurserna i årskurs 2 och kan då bestämma hur du vill göra. Alla våra program ger dig flera valmöjligheter efter studenten, oavsett vilka kurser du väljer att läsa.

Varmt välkommen till oss!

Utlandspraktik

Du kan söka praktik i Italien, Spanien, Frankrike eller Tyskland genom projektet ERASMUS. Vi samarbetar bl.a. med Ferrari Racing och femstjärniga hotell i Venedig.

Ikon som ska föreställa två personer som pratar med varandra.

Lärling

Hos oss har du kan du läsa som lärling. Det innebär att hälften av din utbildningstid är ute på en arbetsplats (APL).

Ikon som ska efterlikna ett diagram på ett pappersark

UF

Många av våra utbildningar ger dig möjlighet att starta eget företag. Hos oss läser därför alla elever entreprenörskap och startar egna UF-företag.

Nyfiken på

vårt gymnasium i Täby?

Klicka på knappen nedan för att se vilka spännande utbildningar som vi erbjuder hos oss på Praktiska Gymnasiet Täby