[wpdreams_ajaxsearchlite]

Om Praktiska Ystad

Praktiska Gymnasiet Ystad präglas av en positiv atmosfär och stor gemenskap. Skolan är liten, alla känner alla och stämningen är familjär. Tack vare de små klasserna har lärarna mycket tid för dig som elev.

För oss är problem till för att lösas och ingen fråga är för liten eller stor för att ta upp med skolans personal. Du får det stöd du behöver och får också möjlighet att ta eget ansvar.

Hos oss vävs teori och praktik samman. Matematiken finns närvarande i våra verkstäder och samhällskunskapen präglar vårt arbete med Ung företagsamhet. Lärarna på alla yrkesprogram kommer från yrkeslivet, ofta med många års erfarenheter med sig. På de gymnasiegemensamma ämnena har vi behöriga lärare i samtliga ämnen.

Ikon på kalkylark

Förstklassig skola

Vår VVS-utbildning är rankad som förstklassig av VVS-Branschens yrkesnämnd.

Ikon som ska efterlikna en medalj

Förstklassig skola – BYN

Vi är en branschrekommenderad skola av BYN (Byggnadsindustrins Yrkesnämnd) som består av representanter från Byggnads, Sveriges Byggindustrier, Maskinentreprenörerna och SEKO.

Certifierad av Vård och Omsorgscollege

Certifierad av VOC

Vårt Vård- och omsorgsprogram är kopplat till Vård- och omsorgscollege (VOC), vilket ger oss högre kvalitet på APL-platser.

Tjej blir sminkad

Öppet hus i Ystad

Välkommen att besöka oss på Öppet hus. Vi finns på Sixten Sparres gata 2. Har du frågor inför ditt besök? Hör av dig till Rektor Gert-Ove Sigurdhsson på 0761-38 37 38 eller gert-ove.sigurdhsson@praktiska.se

— torsdag —
5 november
17.30–19.30
— tisdag —
2 februari
17.30–19.30

Vill du bli påmind inför öppet hus?

Gör en intresseanmälan så skickar vi en sms-påminnelse inför våra öppna hus.

Gör en intresseanmälan här