[wpdreams_ajaxsearchlite]

Om Praktiska Skellefteå

Praktiska Gymnasiet Skellefteå är en liten skola med ett stort hjärta. Att möta elever ser vi som en självklarhet. Har du som elev önskemål, frågor, funderingar eller behöver någon att prata med finns det alltid någon där.

Vi har valt att dela in eleverna i små klasser där den största gruppen utgörs av 15 elever. Små elevgrupper underlättar lärarnas arbete i klassrummen och ger dem tid att sätta sig ned med varje elev för att kunna ge stöd och vägledning.

Många elever håller kontakten med oss efter avslutade studier. Vi får ständiga uppdateringar om hur det går för dem i arbetslivet och på universitetet. För oss är återbesöken och uppdateringarna kvitton på att våra elever verkligen trivts på skolan. Att nyexaminerade elever som tagit klivet ut i arbetslivet fått en självklar yrkesstolthet som de vill visa upp för sina gamla lärare tar vi också som ett tecken på att vi gör något bra. Lika stolta är vi över de elever som går vidare till universitetsstudier och att fler och fler av våra elever väljer att läsa in högskolebehörighet på vår skola.

Praktiska Gymnasiet Skellefteå är centralt beläget nära busstationen vilket underlättar både för dig som bor nära centrum och för dig som kommer från någon av kranskommunerna. Som elev hos oss äter du din skollunch på två av Skellefteås mest populära lunchrestauranger, också dessa centralt belägna. Restaurangerna serverar god och hälsosam mat och det finns flera alternativ att välja bland varje dag.

Det bästa vi vet är att starta nya projekt där du som elev har en central roll och kan göra din röst hörd. Vi välkomnar nya arbetssätt och metoder som vilar på vetenskaplig grund.

ikon som illustrerar en öppen dörr

APL

Hos oss har du kan du läsa som lärling. Det innebär att minst hälften av din utbildningstid är ute på en arbetsplats (APL, arbetsplatsförlagt lärande).

Ikon som ska efterlikna en grupp personer, från halvbild.

Små klasser

Vi har valt att dela in eleverna i små klasser där den största gruppen utgörs av 15 elever.

Ikon av en kartpin

Centralt läge

Vi är centralt beläget nära busstationen vilket underlättar både för dig som bor nära centrum och för dig som kommer från någon av kranskommunerna.

Vill du besöka skolan? Håll utkik efter kommande Öppet Hus eller kontakta oss för en Prova-på-dag!

Varmt välkommen till oss!

Fyra elever på fordonsinriktningen

Öppet hus i Skellefteå

Välkommen att besöka oss på Öppet hus på Åsgatan 24. Har du frågor inför ditt besök? Kontakta Rektor Urban Lindmark på 0722-04 89 49 eller urban.lindmark@praktiska.se.

Vill du bli påmind inför öppet hus?

Gör en intresseanmälan så skickar vi en sms-påminnelse inför våra öppna hus.

Gör en intresseanmälan här