[wpdreams_ajaxsearchlite]

Om Praktiska Malmö City

Hos oss varvar du studier och arbetsplatsförlagt lärande (APL) varje vecka. Vi tror att du lär dig mer när du är ute i arbetslivet samtidigt som du går i skolan. Halva din studietid äger rum ute på en arbetsplats vilket gör att du på ett naturligt sätt växer in i din blivande yrkesroll. Din APL ska vara så verklig som möjligt och innehålla uppgifter som är en del av företagets vardag.

Under din första tid på företaget kan du få göra enklare delar av ett moment då du fortfarande lär dig. Ju mer utbildad du blir inom ditt yrke desto mer får du göra på din praktik. Om du läser som lärling så får du 1000 kr extra i månaden utöver studiebidraget från CSN. Vi har flera program där det finns goda möjligheter till anställning efter avslutad utbildning. Vårt Vård och omsorgsprogram är kopplat till Vård och omsorgs college (VOC), vilket ger oss en högre kvalitet på APL-platser.

Våra lärare brinner för sitt yrke och finns där för dig som elev. Vi har även elevcoacher som arbetar nära dig och stöttar dig genom din utbildning. Våra elevgrupper är små vilket ger våra lärare möjlighet att ge dig den vägledning och det stöd som du behöver.

Utlandspraktik

Du kan söka praktik i Italien, Spanien, Frankrike eller Tyskland genom projektet ERASMUS. Vi samarbetar bl.a. med Ferrari Racing och femstjärniga hotell i Venedig.

Ikon på fem personer från halvbild.

Mångkulturellt

Våra elever är ett bevis för att mångkultur inte bara fungerar, utan också är med och förbättrar skolan och samhället, varje dag.

ikon föreställande diplom

Certifierad av VOC

Vårt Vård- och omsorgsprogram är kopplat till Vård- och omsorgscollege (VOC), vilket ger oss en högre kvalitet på APL-platser.

Kille med skyddsutrustning svetsar

Nyfiken på

våra program i Malmö City

Klicka på knappen nedan för att se vilka spännande utbildningar som vi erbjuder hos oss på Praktiska Gymnasiet Malmö City