[wpdreams_ajaxsearchlite]

Om Praktiska Malmö City

Vi tror på att varva teori med mycket praktik. Det ger en helhet i undervisningen. Mycket praktik gör att du som elev får bra kunskaper om branschen, känner dig trygg i din arbetsroll och får chansen att skapa värdefulla kontakter för framtiden.

Våra lärare brinner för sitt yrke och finns där för dig som elev. Vi har även elevcoacher som arbetar nära dig och stöttar dig genom din utbildning. Tack vare mindre klasser kommer du nära dina lärare som får bättre möjlighet att ge dig den vägledning och det stöd som du behöver i din utbildning.

Praktik och lärling

Din APL ska vara så verklig som möjligt och innehålla uppgifter som är en del av företagets vardag. Under din första tid på företaget kan du få göra enklare delar av ett moment då du fortfarande lär dig. Ju mer utbildad du blir inom ditt yrke desto mer får du göra på din praktik.

Om du läser som lärling så får du 1000 kr extra i månaden utöver studiebidraget från CSN. Vi har flera program där det finns goda möjligheter till anställning efter avslutad utbildning. Vårt Vård och omsorgsprogram är kopplat till Vård och omsorgs college (VOC), vilket ger oss en högre kvalitet på APL-platser.

Inne på skolan läser du de gymnasiegemensamma ämnena och vissa delar av dina yrkeskunskaper. Du som elev behöver inte hitta en egen APL-plats utan får en via oss. Vill du göra din APL i en annan stad än din hemkommun eller hitta en egen plats tittar vi på möjligheterna för det.

Det är viktigt att du känner trygghet på din APL-plats. Därför kommer en av dina lärare från skolan till APL-platsen med jämna mellanrum. Du som elev har även en handledare på plats som hjälper dig i din vardag på arbetsplatsen.

Grundläggande högskolebehörighet

Från hösten 2023 innehåller alla yrkesprogram de kurser som krävs för att få grundläggande högskolebehörighet. Du behöver alltså inte välja till några kurser om du vill plugga vidare på högskola eller universitet. Däremot kan du välja bort högskolebehörigheten, om du istället vill fokusera på dina yrkeskurser. Du börjar läsa de högskoleförberedande kurserna i årskurs 2 och kan då bestämma hur du vill göra. Alla våra program ger dig flera valmöjligheter efter studenten, oavsett vilka kurser du väljer att läsa.

Nyfiken på att veta mer?

Hos oss är dörren alltid öppen och om du är nyfiken att testa på hur det är att vara elev hos oss kan du anmäla dig till Elev för en dag på programmet du är intresserad av. Träffa nuvarande elever och lärare, se våra fina lokaler och upplev stämningen på skolan.

Håll utkik efter kommande öppet hus eller kontakta oss för att boka in ett besök på en dag som passar dig.

Välkommen att söka dig till oss!

Ikon som ska föreställa en jordglob

Utlandspraktik

Du kan söka praktik i Italien, Spanien, Frankrike eller Tyskland genom projektet ERASMUS. Vi samarbetar bl.a. med Ferrari Racing och femstjärniga hotell i Venedig.

ikon som ska efterlikna en högskola

Grundläggande högskolebehörighet

Välj mellan möjligheten att plugga vidare efter studenten eller ta bort högskolebehörigheten och fördjupa dig i dina yrkeskurser.

ikon föreställande diplom

Certifierad av VOC

Vårt Vård- och omsorgsprogram är kopplat till Vård- och omsorgscollege (VOC), vilket ger oss en högre kvalitet på APL-platser.

Nyfiken på

vårt gymnasium i Malmö City?

Klicka på knappen nedan för att se vilka spännande utbildningar som vi erbjuder hos oss på Praktiska Gymnasiet Malmö City.