[wpdreams_ajaxsearchlite]
Elna, elev på Praktiska Gymnasiet Ystad

Rotary prisar Ystads yrkeselever

De tre yrkeseleverna Elna, Nessie och Sedra från Praktiska Gymnasiet Ystad har utnämnts till årets stipendiater av Ystad Tornväktaren Rotaryklubb. Den 9 juni uppmärksammar Rotary eleverna och deras yrkesutbildningar.

Stipendiet delas ut för femte året och vänder sig till elever som går praktiska, yrkesinriktade utbildningar. Summan är 2000 kronor per stipendium. Pengarna kommer från överskottet från Rotaryklubbens egenproducerade kalender. Ystad Tornväktaren Rotaryklubb vill genom stipendiet lyfta värdet av yrkeselever och deras betydelse för denna del av Skåne. Skickliga yrkesmän och yrkeskvinnor behövs i framtiden.

Kriterierna för att eleverna ska vara kandidater för stipendiet är:

  • Duktig i sitt yrkesval
  • God kamrat
  • Social kompetens

Rotaryklubben Tornväktarnas stipendiater

Eleverna Elna Andersson går Bygg- och anläggningsprogrammet, Nessie Nilsson går Hantverksprogrammet och Sedra Bash går Vård- och omsorgsprogrammet.

– Det är roligt att elever på yrkesinriktade utbildningar uppmärksammas på detta sätt. Vi behöver bli bättre på att lyfta fram elever som är skickliga på praktiska yrken, de är viktiga för Sverige. I år är det tre duktiga tjejer som tilldelas stipendium, de är alla väl kvalificerade för premieringen, säger Gert-Ove Sigurdhsson, rektor Praktiska Gymnasiet Ystad.

Elever på Praktiska Gymnasiet Ystad

Från vänster: Sedra Bash, Elna Andersson och Nessie Nilsson

Alla nyheter