[wpdreams_ajaxsearchlite]
Tjej med roller målar vägg

Ökad närvaro är ett viktigt fokusområde

Marie-Charlotte Bäckström som är rektor på Praktiska gymnasiet Växjö svarade på fem frågor om skolan. Bland annat om varför man ska söka till skolan och hur dem arbetar med närvaro på Praktiska i Växjö.

1.Hur är en typisk elev hos er?
En typisk elev hos oss är entusiastisk och engagerad. Självklart är eleven en god kamrat och har ett intresse i att lära sig saker!

2. Hur lätt är det att få jobb efter studenten?
Chansen till att få jobb efter avslutad utbildning är stor då vi bedriver lärlingsutbildning. Du får då som elev göra en stor del av utbildningen praktiskt och se hur det verkligen är i den riktiga arbetsvärlden.

3. Vad är det bästa med skolan?
 Det bästa med skolan är att den är liten med med en stor flexibilitet. Skolan har en nära relation mellan elever och lärare och en trygg miljö. 

4. Ni jobbar mycket med ökad närvaro, hur märks det för eleverna på skolan? 
Vi uppmärksammar elevers frånvaro i ett tidigt skede genom samtal och god kontakt. Vi är angelägna om att eleverna måste få rätt förutsättningar för att klara den utbildning de har valt.

5. Varför ska man söka till Praktiska Gymnasiet Växjö? 
Varje elev är viktig och vi ger dem de bästa förutsättningarna för att nå målen och kraven. Hos oss kommer du trivas och samtidigt lära dig det du behöver för att vara redo för det riktiga yrkeslivet.

Alla nyheter