[wpdreams_ajaxsearchlite]

Välkommen till Praktiska Västerås!

Vad kul att du vill börja på Praktiska Gymnasiet Västerås! Här får du reda på mer om skolstarten i höst och vem du ska kontakta om du har frågor. Det finns också information för dig som vill söka eller byta till oss i sommar.

Välkommen till Praktiska Gymnasiet Västerås! Vi ser fram emot att få lära känna dig och vi hoppas att din tid hos oss blir dina bästa skolår.

 

Se fler filmer

från vår skola

Vi har platser kvar!

Vill du börja hos oss redan i augusti 2020?
Fyll i en intresseanmälan här så kontaktar vi dig så snart vi kan!
Nedan hittar du information om hur du gör för att söka till oss i sommar.

Jag vill byta till Praktiska Gymnasiet Västerås.
Om du kommit in på en annan skola men vill byta till oss ska du kontakta Gymnasieantagningen i Västerås stad på 021-39 00 00 och begära gymnasieantagningen.
Du kan också läsa artikeln på BytaGymnasium.se för mer information.

Jag har inte sökt till gymnasiet.
Har du inte gjort ditt gymnasieval än och vill göra en sen ansökan till Praktiska Gymnasiet Västerås måste du kontakta Gymnasieantagningen i Västerås stad och begära gymnasieantagningen. Du når dem på 021-39 00 00.

Kontakta oss i sommar?

Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har funderingar om skolanprogrammen eller om du har några andra frågor. Tveka inte utan maila eller ring till vår rektor Gunilla Folkesson.

Rektor
Gunilla Folkesson
Tel: 072-235 23 21
gunilla.folkesson@praktiska.se

Hur är det att plugga på Praktiska?

Ingen vet bättre än våra elever! Läs våra elevberättelser och lär dig mer om Praktiska gymnasiet och våra program.

Se alla elevberättelser

Skolstart hösten 2020

Den 18 augusti kl. 09.00 börjar ht 2020 för våra nya antagna elever. Vi samlas ute vid huvudentrén där du tas emot av rektor, mentor och samtliga undervisande lärare.

Vi kommer att steg för steg under vecka berätta för dig hur det fungerar att studera hos oss, vad APL innebär och vad som i inledningsskedet händer på din APL. Du får prova ut kläder som behövs när du är i antingen din verkstad, salong, hotell eller när du genomför dina yrkesmoment i din yrkessal. Du kommer också få tid att bekanta dig med dina nya kompisar och vi genomför samarbetsövningar på Prison Island.

Här hittar du våra läsårstider

Kille med borr

Kolla in våra program

Hos oss kan du ta studenten med både en yrkesexamen och möjligheten att plugga vidare!

El och Energi

På El och energi blir ditt intresse ditt jobb. Programmet passar dig som är teknisk, gillar elektronik, siffror och att vara serviceinriktad. Du får bland annat lära dig att installera och sköta el-, energi- och vattensystem. Säkerheten är en viktig del i utbildningen, därför får du också läsa arbetsmiljöfrågor om hur du skyddar dig på jobbet och undviker skador

Introduktionsprogram

Introduktionsprogrammen finns till för att ge dig som saknar gymnasiebehörighet möjligheten att komma in på ett nationellt program eller att börja arbeta. Du kan läsa introduktionsprogrammen på alla våra skolor. Programinriktat val (IMR) och Yrkesintroduktion (IMY) går att läsa på de flesta av våra program och skolor. Kontakta skolans rektor för mer information om vad som gäller på din ort.

Hotell och Turism

Är du intresserad av att jobba med hotell, resor och upplevelser? I den här branschen får du möta nya människor och chansen att utveckla dina språkkunskaper eftersom yrkesområdena handlar mycket om internationella kontakter. På utbildningen lär du dig bemötande, kommunikation, marknadsföring, försäljning och entreprenörskap. Kom in i en bransch som hela tiden växer världen över.

Hantverk

Hantverk är den perfekta utbildningen för dig som vill använda händerna till att skapa och arbeta med ett kreativt serviceyrke med mycket kundkontakt. Du får lära dig att planera och skapa från idé till färdig produkt. Entreprenörskap är en viktig del i utbildningen och något som du lär dig under hela programmet, oavsett vilken inriktning du väljer. Många som går på Hantverksprogrammet startar eget företag efter studenten.

Viktiga datum i sommar

Här hittar du alla datum du behöver ha koll på under sommarlovet.

26
juni

Du får ditt slutgiltiga antagningsbesked till gymnasiet

26
juli

Sista dagen att svara på ditt antagningsbesked

31
juli

Reservantagningen startar

15
september

Reservantagningen avslutas