[wpdreams_ajaxsearchlite]
Tjej stylar hår på docka

Gedigen utbildning i en trygg miljö

Nedan svarar Gunilla Folkesson som är rektor på Praktiska gymnasiet Västerås på fem frågor om skolan. Hon svarar bland annat på vad det bästa är med skolan och varför man ska besöka deras digitala öppna hus.

1. Ni har en egen elevsalong på skolan, vad får eleverna jobba med där?
Där få de göra allt från att möta kunder på kundmottagningen till att öva metoder och kursmål. Vissa övar till frisör-SM som går av stapeln i april, som vi också arrangerar för i hela Sverige. Även stylist ingår i SM.

2. Vad är det bästa med skolan?
Det bästa med skolan är att eleverna får klippa kunder från redan första terminen. Skolan har fina lokaler belägna centralt för frisörer. Vi är den lilla, familjära skolan där alla känner alla. Det är nästan lika många tjejer som killar som går på skolan, vilket är väldigt roligt! Ett annat plus är att man får gratis frukost och kaffe varje morgon.

3. Varför ska man besöka ert öppet hus?
Under rådande omständigheter med Covid-19 så blir det inget vanligt fysiskt öppet hus utan ett digitalt över länk. Men där kan du precis som vanligt ställa de frågor du har och du får fortfarande se runt i skolan och träffa elever och lärare, men över länk. Det bästa med öppet hus är att få sig en känsla kring skolan och möta våra välutbildade lärare.

4. Hur ser er relation ut med företagen på orten? Vilken typ av yrken efterfrågas av dem?
Frisörer efterfrågas i hög grad, med dem har vi en god relation. Vi är den enda skolan i Västmanland som har inriktning kyl och värmepumps-utbildning inom VVS, vilket gör det till ett väldigt efterfrågat yrke.

5. Varför ska man söka till Praktiska Gymnasiet Västerås?
För att få en gedigen utbildning där tryggheten är hög. Där du från dag ett pluggar eller genomför dina kursmål ute på ett företag som lärling, vilket ger dig väldigt goda erfarenheter.

Alla nyheter