[wpdreams_ajaxsearchlite]
Elever går igenom ingången till praktiska gymnasiet

Att vilja göra världen lite bättre Elin blev yrkeslärare

Worldskills Sweden har träffat Elin Jobén, yrkeslärare här hos oss på Praktiska Gymnasiet i Uppsala. Hennes väg till rollen som yrkeslärare gick via morföräldrarnas ICA-butik och många år i hotellvärlden.

Att kombinera sina yrkeskunskaper med läraryrket var inte en tanke som hade slagit Elin. Det var när hon hörde talas om en tidigare kollega som bytt bana till yrkeslärare som fick Elin upp ögonen yrket. Innan karriären i hotellbranschen hade hon en dröm om läraryrket. Nu var det dags att ta steget att utbilda sig på yrkeslärarprogrammet. Redan i sin första tjänst som yrkeslärare kände hon sig hemma.

– Jag tycker att det är viktigt att föra vidare kunskap för att vi alla har ett ansvar som samhällsmedborgare. Jag vill göra världen lite bättre, varje dag. Det gör jag med mina elever säger Elin Jobén.

 För Elin är det bästa med att ha skolan som arbetsplats att möta eleverna och att arbeta med något som är viktigt för samhället. Här gör hon skillnad för eleverna varje dag.

– En del elever blommar ut på ett sätt på sin praktik som de inte gör i skolan, och det är underbart att se. Jag känner att vi har ett ansvar som samhällsmedborgare att göra världen lite bättre varje dag, och det här är mitt sätt.

Se intervjun med Elin Jobén här.

Alla nyheter