[wpdreams_ajaxsearchlite]

Lärare om Praktiska Uppsala

Jessica Östlund, floristlärare

Jessica Östlund jobbar som lärare här på Praktiska Gymnasiet Uppsala. Hon undervisar i floristik och formgivning.

Vad är det roligaste med att vara lärare?
Att få lära eleverna det man själv brinner för. Att få följa deras utveckling ut i arbetslivet är också väldigt givande.

Finns det några utmaningar med att vara lärare?
Det finns alltid utmaningar, men utan utmaningar utvecklas inte eleverna lika bra. Så jag vill gärna utmana både mig själv och eleverna under sin utbildning. Det är både roligt och lärorikt! 

Varför ska man söka till Praktiska Gymnasiet Uppsala?
Om du läser här får du vara kreativ. Om du väljer just mina ämnen får du lära dig om allt som har med det magiska i just blomvärlden att göra. Att få möjligheten att vara klar florist, eller något av yrkena på de andra programmen, efter tre år hos oss är häftigt!

Gunilla Pettersson, Handel och Servicelärare

Gunilla Pettersson jobbar som lärare här på Praktiska Gymnasiet Uppsala. Hon undervisar i flera handelskurser inom försäljning, marknadsföring, inköp och företagsekonomi.

Vad är det roligaste med att vara lärare?
Att få vara delaktig i en ung människas väg ut i yrkeslivet. Mitt jobb är meningsfullt, varierat och bidrar till samhällsnyttan.

Varför ska man söka till Praktiska Gymnasiet Uppsala?
Vi lärare är väldigt engagerade och det är ett högt antal lärare per elev. Det finns många möjligheter för dig att lyckas som elev.

Johan Salberg, lärare i svenska och engelska

Johan Salberg jobbar som lärare här på Praktiska Gymnasiet Uppsala. Han undervisar i svenska och historia.

Vad är det roligaste med att vara lärare?
Jag får hjälpa ungdomar att utvecklas och lära sig, helt enkelt växa i både ämnet och livet. Varje dag som jag går till jobbet känns meningsfull, en investering i vår gemensamma framtid.

Vad fokuserar du på under dina lektioner?
Att undervisningen ska kännas meningsfull på riktigt för dig som elev. Tillsammans kan och brukar vi lyckas!

Varför ska man söka till Praktiska Gymnasiet Uppsala?
Vi är en liten skola med stort hjärta. Möjligheterna är obegränsade då du kan bli grymt duktig inom ett yrke och även välja till ämnen som ger dig högskolebehörighet. Vi som jobbar här bryr oss på riktigt, om DIG!