[wpdreams_ajaxsearchlite]

Välkommen till Praktiska Trollhättan

Vad kul att du vill börja på Praktiska Gymnasiet Trollhättan! Här får du reda på mer om skolstarten i höst och vem du ska kontakta om du har frågor. Det finns också information för dig som vill söka eller byta till oss i sommar.

Hitta på sidan

Bild av elever

Vi har platser kvar!

Vill du börja hos oss redan i augusti 2021?
Fyll i en intresseanmälan här så kontaktar vi dig så snart vi kan!
Nedan hittar du information om hur du gör för att söka till oss i sommar.

Jag vill byta till Praktiska Gymnasiet Trollhättan.
Om du kommit in på en annan skola men vill byta till oss ska du kontakta SYV på din grundskola eller Antagning Fyrbodal på mail antagning@fyrbodal.se.
Det finns också en artikel på BytaGymnasium.se för mer information.

Jag har inte sökt till gymnasiet.
Har du inte gjort ditt gymnasieval än och vill göra en sen ansökan till Praktiska Gymnasiet Trollhättan måste du kontakta SYV på din grundskola eller antagningen på mail antagning@fyrbodal.se.

När tar skolan över antagningen?
Den 10 september tar skolan över antagningen och du kan då kontakta skolan direkt. Har du frågor om reservantagningen ska du höra av dig till vår rektor Linda Eriksson Lind på 070-424 72 87 eller linda.erikssonlind@praktiska.se.

Kontakt i sommar

Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har funderingar om skolanprogrammen eller om du har några andra frågor. Under sommarmånaderna får du säkrast svar genom att maila dina frågor till vår rektor Linda Eriksson Lind.

Rektor
Linda Eriksson Lind
Tel: 070-424 72 87
linda.erikssonlind@praktiska.se

 

Bild av elever

Skolstart hösten 2021

Torsdag den 19 augusti kl. 10.00 startar terminen för våra nya antagna ettor.

Första veckan
De första dagarna handlar om att du ska lära känna din nya klass eller träffa dina klasskamrater igen. På torsdagen kör vi ett upprop och tittar över terminen. Under fredagen kommer du få umgås med din klass och mentor och göra lite roliga aktiviteter. Veckan efter kör lektionerna igång för att du snabbt ska komma in i dina nya kurser och träffa alla lärare igen. Vi kommer efter en vecka bryta en dag och göra en kul skolaktivitet tillsammans, så ni alla lär känna varandra!

Här hittar du våra läsårstider

Vårt gymnasium i Trollhättan

Hjärtligt välkommen till Praktiska Gymnasiet Trollhättan! Vi är en liten skola och alla känner alla.

Nytt för i år är att vi startar upp El- och energiprogrammet, vi fortsätter också planera renovering och flytt av våra verkstadslokaler. För åk 2 och åk 3 drar ytterligare en termin igång med praktik, medans åk 1 kommer jobba mer med sina ämnen i skolan innan ni går på praktik på vårterminen. Vi kommer fortsätta jobba med rutiner, struktur och trygghet på skolan, det är väldigt viktigt för oss att du ska känna dig välkommen och hemma här. Alla elever får en mentor och det är viktigt att du börjar lära känna din mentor snart och får hjälp och stöttning där.

Vi vill att alla ska klara kurserna och få en yrkesexamen!

Läs mer om Praktiska Gymnasiet Trollhättan här

Elevhistorier från vårt gymnasium i Trollhättan

Läs våra elevberättelser och lär dig mer om Praktiska Gymnasiet Trollhättan och våra program.

Se alla elevberättelser

Digitalt öppet hus

För att du ska kunna lära känna oss har vi skapat ett Digitalt öppet hus där vi samlat information om vår skola och våra program. Läs elevberättelser, kolla på filmer eller gå en 3D-tur i våra lokaler på Praktiska Gymnasiet Trollhättan!

Besök Digitalt öppet hus här!

Kolla in våra program

Hos oss kan du ta studenten med både en yrkesexamen och möjligheten att plugga vidare!

Barn och Fritid

Vi är programmet för dig som tycker om att jobba med människor i alla åldrar. Du är intresserad av att lära ut och nyfiken på hur vi lär oss. Du hjälper barn, ungdomar och funktionsnedsatta i skolan, hemmet och på fritiden med olika aktiviteter som exempelvis skoluppgifter, träning och sociala aktiviteter. I arbetet möter och leder du också grupper på fritidsgårdar, i skolan eller i föreningar. På Barn och fritid får du chans att träffa många nya människor och vara med där det hela tiden händer nya saker.

Bygg och anläggning

Hos oss har du stora möjligheter till arbete efter examen. På programmet får du kunskap om miljö, säkerhet och hållbart byggande. Du får lära dig att planera och skapa från idé till färdigt arbete. Entreprenörskap är en viktig del i utbildningen och något du lär dig under hela programmet, oavsett vilken inriktning du väljer.

El och Energi

På El och energi blir ditt intresse ditt jobb. Programmet passar dig som är teknisk, gillar elektronik, siffror och att vara serviceinriktad. Du får bland annat lära dig att installera och sköta el-, energi- och vattensystem. Säkerheten är en viktig del i utbildningen, därför får du också läsa arbetsmiljöfrågor om hur du skyddar dig på jobbet och undviker skador

Fordon och Transport

Fordon- och transportbranschen utvecklas hela tiden och kommer att ge dig många spännande utmaningar i arbetslivet. Du får lära dig allt ifrån tekniken i olika fordon till datahantering och problemlösning. Det är ett brett program där du får lära dig att vara serviceinriktad, bli van att arbeta i fordonsverkstad och med datorer och inte minst att arbeta med händerna.

Handel och Administration

Programmet Handel och administration ger dig en bred utbildning med många arbetsmöjligheter. Det passar dig som vill jobba med försäljning, brinner för god service och kanske funderar på att starta eget företag. Du lär dig jobba med administration, ekonomi, försäljning och service. Programmet förbereder dig både för anställning på ett företag och för att kunna starta eget.

Hantverk

Hantverk är den perfekta utbildningen för dig som vill använda händerna till att skapa och arbeta med ett kreativt serviceyrke med mycket kundkontakt. Du får lära dig att planera och skapa från idé till färdig produkt. Entreprenörskap är en viktig del i utbildningen och något som du lär dig under hela programmet, oavsett vilken inriktning du väljer. Många som går på Hantverksprogrammet startar eget företag efter studenten.

Introduktionsprogram

Introduktionsprogrammen finns till för att ge dig som saknar gymnasiebehörighet möjligheten att komma in på ett nationellt program eller att börja arbeta. Du kan läsa introduktionsprogram på alla våra skolor. Programinriktat val (IMV) och Yrkesintroduktion (IMY) går att läsa på de flesta av våra program och skolor. Kontakta skolans rektor för mer information om vad som gäller på din ort.

Naturbruk

Är du intresserad av djur och växter? Vill du arbeta nära naturen? Naturbruksprogrammet är för dig som vill jobba med djur och natur. Du lär dig att arbeta med trädgård, hästhållning och djurvård.

Vård och Omsorg

Inom Vård och omsorg arbetar vi alltid efter människors lika värde, mänsklig värdighet och livskvalitet. Du arbetar med människor i alla åldrar och med olika behov. I din utbildning kombineras medicin, pedagogik, psykologi, sociologi och vårdvetenskap så att du får en helhetssyn på människan. Utbildningen ger dig även bra förutsättningar för att studera vidare på högskola och universitet. Exempel på vidareutbildning är polis, socionom, brandman, sjuksköterska, sjukgymnast eller arbetsterapeut.

Viktiga datum i sommar

Här hittar du alla datum du behöver ha koll på under sommarlovet.

24
juni

Du får ditt slutgiltiga antagningsbesked till gymnasiet

8
juli

Sista dagen att svara på ditt antagningsbesked

4
augusti

Reservantagningen börjar och pågår löpande