[wpdreams_ajaxsearchlite]

Välkommen till Praktiska Trollhättan

Vad kul att du vill börja på Praktiska Gymnasiet Trollhättan! Här får du reda på mer om skolstarten i höst och vem du ska kontakta om du har frågor. Det finns också information för dig som vill söka eller byta till oss i sommar.

Hitta på sidan

Bild av elever

Vi har platser kvar!

Vill du börja hos oss redan i augusti 2023?
Vi har fortfarande några platser kvar på flera av våra program. Nedan hittar du information om hur du gör för att söka till oss i sommar.

Jag vill byta till Praktiska Gymnasiet Trollhättan.
Om du kommit in på en annan skola men vill byta till oss ska du kontakta SYV på din grundskola eller Antagning Fyrbodal på antagning@fyrbodal.se, detta kan du göra fram till 7 september.

Julia Sahlström, 0522-44 08 30
Helen Helleborn, 0522-44 08 50
Helen Jansson, 0522-44 08 70

Det finns också en artikel på Gymnasiekoll för mer information.

Jag har inte sökt till gymnasiet.
Har du inte gjort ditt gymnasieval än och vill göra en sen ansökan till Praktiska Gymnasiet Trollhättan måste du kontakta SYV på din grundskola eller antagningen på mail antagning@fyrbodal.se.

När tar skolan över antagningen?
Den 7 september tar skolan över antagningen och du kan då kontakta skolan direkt. Har du frågor om reservantagningen ska du höra av dig till vår rektor Linda Eriksson Lind på linda.erikssonlind@praktiska.se.

Kontakt i sommar

Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har funderingar om skolanprogrammen eller om du har några andra frågor. Under sommarmånaderna får du säkrast svar genom att maila dina frågor till vår rektor Linda Eriksson Lind.

Rektor
Linda Eriksson Lind
Tel: 070-424 72 87
linda.erikssonlind@praktiska.se

 

Bild av elever

Skolstart hösten 2023

Måndagen den 21 augusti kl. 09.00 välkomnar vi våra nya antagna ettor. Åk 2 och 3 välkomnar vi tillbaka samma dag kl. 13.00.

Första veckan
Den första veckan handlar om att du ska lära känna din nya klass och träffa dina lärare. Under de första dagarna kommer du att få all information du behöver. Vi kommer att anordna en aktivitetsdag med roliga utmaningar för ni ska få chansen att lära känna varandra bättre. Veckan avslutas med en yrkesdag för elever.

Dina första dagar kommer att vara fyllda av mycket information och nya saker, men var bara lugn. Allt kommer att falla på plats till slut.

Här hittar du våra läsårstider

Vårt gymnasium i Trollhättan

Hjärtligt välkommen till Praktiska Gymnasiet Trollhättan! Vi är en skola där alla känner alla.

Det är väldigt viktigt för oss att du ska känna dig välkommen och hemma här. Alla elever får en mentor och det är viktigt att du börjar lära känna din mentor snart och får hjälp och stöttning där. Vi hoppas att du ska få tre fantastiska år hos oss där du får lära dig ditt yrke och lära känna nya, roliga människor.

Hos oss kommer du få en fantastisk framtid i ett efterfrågat yrke, vi ser fram emot att träffa dig och starta din resa mot ditt drömjobb!

Läs mer om Praktiska Gymnasiet Trollhättan här

Kolla in våra program

Hos oss kan du ta studenten med både en yrkesexamen och möjligheten att plugga vidare!

Barn och Fritid

Vi är programmet för dig som tycker om att jobba med människor i alla åldrar. Du är intresserad av att lära ut och nyfiken på hur vi lär oss. Du hjälper barn, ungdomar och personer med olika förutsättningar i skolan, hemmet och på fritiden med olika aktiviteter som exempelvis skoluppgifter, träning och sociala aktiviteter. I arbetet möter och leder du också grupper på fritidsgårdar, i skolan eller i föreningar. På Barn och fritid får du chans att träffa många nya människor och vara med där det hela tiden händer nya saker.

Bygg och anläggning

Hos oss har du stora möjligheter till arbete efter examen. På programmet får du kunskap om miljö, säkerhet och hållbart byggande. Du får lära dig att planera och skapa från idé till färdigt arbete. Entreprenörskap är en viktig del i utbildningen och något du lär dig under hela programmet, oavsett vilken inriktning du väljer.

El och Energi

På El och energi blir ditt intresse ditt jobb. Programmet passar dig som är teknisk, gillar elektronik, siffror och att vara serviceinriktad. Du får bland annat lära dig att installera och sköta el-, energi- och vattensystem. Säkerheten är en viktig del i utbildningen, därför får du också läsa arbetsmiljöfrågor om hur du skyddar dig på jobbet och undviker skador

Försäljning och Service

Programmet Försäljning och Service ger dig en bred utbildning med många arbetsmöjligheter. Det passar dig som vill jobba med försäljning, brinner för god service och kanske funderar på att starta eget företag. Du lär dig jobba med administration, ekonomi, försäljning och service. Programmet förbereder dig både för anställning på ett företag och för att kunna starta eget.

Hantverk

Hantverk är den perfekta utbildningen för dig som vill använda händerna till att skapa och arbeta med ett kreativt serviceyrke med mycket kundkontakt. Du får lära dig att planera och skapa från idé till färdig produkt. Entreprenörskap är en viktig del i utbildningen och något som du lär dig under hela programmet, oavsett vilken inriktning du väljer. Många som går på Hantverksprogrammet startar eget företag efter studenten.

Introduktionsprogram

Introduktionsprogrammen finns till för att ge dig som saknar gymnasiebehörighet möjligheten att komma in på ett nationellt program eller att börja arbeta. Du kan läsa introduktionsprogram på alla våra skolor. Programinriktat val (IMV) och Yrkesintroduktion (IMY) går att läsa på de flesta av våra program och skolor. Kontakta skolans rektor för mer information om vad som gäller på din ort.

Vård och Omsorg

Inom Vård och omsorg arbetar vi alltid efter människors lika värde, mänsklig värdighet och livskvalitet. Du arbetar med människor i alla åldrar och med olika behov. I din utbildning kombineras medicin, pedagogik, psykologi, sociologi och vårdvetenskap så att du får en helhetssyn på människan. Utbildningen ger dig även bra förutsättningar för att studera vidare på högskola och universitet. Exempel på vidareutbildning är polis, socionom, brandman, sjuksköterska, sjukgymnast eller arbetsterapeut.

Viktiga datum i sommar

Här hittar du alla datum du behöver ha koll på under sommarlovet.

27
juni

Du får ditt slutgiltiga antagningsbesked till gymnasiet.

6
juli

Sista dagen att svara på ditt antagningsbesked.

7
augusti

Reservantagningen börjar, därefter görs reservantagning löpande.